• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaka yapmama

busra_burak

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2022
7
5
1
30
Geçende de konu açmıştım tuvalet eğitimi ile ilgili. Çiş sorunumuz yok ama kaka yapmak istemiyor. Her türlü yolu denedim, yok. Sıkışınca gidiyor tuvalete, ama yapmıyor. Artık çömelmekten bacaklarım ağrıyor.. Yarım saate yakın beklediğim oluyor. Kayısı hoşafı içirdim mi bazenn yapıyor ama 2 gündür tutuyr. O kıvrandıkça sanki ben içimde tutuyorum. Lazımlık asla sevmiyor.. Her şeyi anlıyor, iyi kötü anlatıyor da. 26.5 aylığız. 17 gün oldu eğitime başlayalı. Denemediğin yöntem kalmadı.

O aylar tam inatların çoğaldığı aylar
Kakasını yapmasını çok önemli bir şey gibi algılamasını engellemeye çalışın.
Bol bol konuşun kitaplardan yardım alabilirsiniz.
Sticker yapıştırmak işe güzellik katabilir.
Sürekli kaka var mı soruları yöneltmeyin.
Biraz akışa bırakıp öğünlerini özellikle lifli gıdalar ve bakliyat olacak şekilde düzenlemeye çalışın.
Seçenek sunabilirsiniz belki klozet istemiyordur ya da rahat edemiyor olabilir ayağının altına bi destek koyabilirsiniz (eğer yoksa)
Ya da alaturka tuvaleti de seçenek olarak sunabilirsiniz.
Biz kaka sorunu yaşamadık ama benim mottom şuydu, kakasından ürküp kakasını tutmasın ve kabız olmasın da nereye yaparsa yapsın, öğrenir.

Oyun en güzel terapidir bir de oyunlarınıza ekleyebilirsiniz (bıktırıcı olmayacak şekilde)
Mesela biz arabalara çiş/kaka yaptırdık hep.
Tuvalette de yanımıza kitap ve oyuncaklar aldık biraz bekledik öyle öyle yaptı. Bir kere denk gelince zaten biraz övdüm doğru yaptığını söyledim.
Kendiniz de tuvalete giderken benim karnımda bir hareketlenme var sanırım kakam geldi diyerek belirtebilirsiniz eminim faydası olacak. Kedilerin, köpeklerin de herkesin kaka yaptığını anlatabilirsiniz hatta görürse çok daha motive olur 😇

O aylar tam inatların çoğaldığı aylar
Kakasını yapmasını çok önemli bir şey gibi algılamasını engellemeye çalışın.
Bol bol konuşun kitaplardan yardım alabilirsiniz.
Sticker yapıştırmak işe güzellik katabilir.
Sürekli kaka var mı soruları yöneltmeyin.
Biraz akışa bırakıp öğünlerini özellikle lifli gıdalar ve bakliyat olacak şekilde düzenlemeye çalışın.
Seçenek sunabilirsiniz belki klozet istemiyordur ya da rahat edemiyor olabilir ayağının altına bi destek koyabilirsiniz (eğer yoksa)
Ya da alaturka tuvaleti de seçenek olarak sunabilirsiniz.
Biz kaka sorunu yaşamadık ama benim mottom şuydu, kakasından ürküp kakasını tutmasın ve kabız olmasın da nereye yaparsa yapsın, öğrenir.

Oyun en güzel terapidir bir de oyunlarınıza ekleyebilirsiniz (bıktırıcı olmayacak şekilde)
Mesela biz arabalara çiş/kaka yaptırdık hep.
Tuvalette de yanımıza kitap ve oyuncaklar aldık biraz bekledik öyle öyle yaptı. Bir kere denk gelince zaten biraz övdüm doğru yaptığını söyledim.
Kendiniz de tuvalete giderken benim karnımda bir hareketlenme var sanırım kakam geldi diyerek belirtebilirsiniz eminim faydası olacak. Kedilerin, köpeklerin de herkesin kaka yaptığını anlatabilirsiniz hatta görürse çok daha motive olur 😇
Teşekkür ederim yorumunuz için. İnanın bir çoğunu denedim, ama nafile:) ağlancak halimize gülüyoruz artık. Sanırım zamana bırakıcaz

Back