• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kaka sayısı ve kilo alımı arasında bir orantı var mı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ozlemisdar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2008
98
1
86
42
Kırşehir
Arkadaşlar benim oğlum bir hafta sonra 7 aylık olacak.Kakamızda pek azalma olmadı hala günde 4-5 kere kaka yapıyor.ilk aylarda her emmeden sonra yapıyordu normal, zamanla azalır dediler ama olmadı.ilk 6 ay sadece anne sütü aldı hatta hala anne sütü alıyor ek gıdaları istemiyor.doktor kesinlikle zorlamıcaksın yoksa tiksinir hiç yemez dedi.günde sadece 1 öğün elma püresi veriyorum bazende ıhlamur içine bebe bisküvisi peynir ... karışımı veriyorum.Neyse asıl derdim şu oğlum 2 aydır ayda 150-200 gr anca alıyor.İlk 4 ay ayda 1 kilo aldı 5. ayında 600 gr.son iki ayda da ancak 200 gr alıyor.Çok kaka yaptığı için kilo almadığı sütümün yaramadığını söylüyorlar.Sizce böyle bi orantı var mı?(hatta kayınvalidem sütümün bebişime çok yağlı geldiğini bu yüzden çok kaka yaptığını söylüyor) Genelde arkadaşların bebekleri 2 aydan sonra günde 1 hatta 4-5 günde 1 yapmaya başlamış.Anlamadım gitti.Doktora götürüyorum normal diyor.Çocuk doktoru olmakta kolay.Ne desen ya diş ya da gaza bağlıyorlar bunu dışındaki durumlara da normal diyip gönderiyorlar:))benimle aynı durumda olan var mı?bilmiyorumkismile

Bizim de günde 4-5 defa yaptığı oluyor hatta bazen daha fazla. Ve de sancılı yapıyor yani ishal oluyor. Bizimkinin yeşil ve mukuslu da. Ona rağmen doktor hiçbirşey önermedi. İshalimiz nasıl kesilecek dedik. Bize de normal deyip gönderdi. Bizde de kilo alımı müthiş yavaşladı ve ben de bu ishale bağlıyorum. Çocuk ne yiyorsa çıkarıyor zaten. İlk aylarda da çok yapıyordu kakasını ama kilo alımı çok iyiydi.
İshali durdurmak için kendim çareler arıyorum ama bilmiyorum. Biz de 5 aylık oluyoruz. Ek gıdalara geçince düzelebilir diye düşünmüştüm ama artık bilemiyorum.

benım oğlum 3aylık kaka saısı 3gunde bır ama buay 450gr almıs alakası yok ama gecen gun yesıl kaka yaptı dr hemen tahlık istedı ve kakda lökasıt cıktı bebsımde cok huzursuzdu buaralar ondanmıs

Bizim de günde 4-5 defa yaptığı oluyor hatta bazen daha fazla. Ve de sancılı yapıyor yani ishal oluyor. Bizimkinin yeşil ve mukuslu da. Ona rağmen doktor hiçbirşey önermedi. İshalimiz nasıl kesilecek dedik. Bize de normal deyip gönderdi. Bizde de kilo alımı müthiş yavaşladı ve ben de bu ishale bağlıyorum. Çocuk ne yiyorsa çıkarıyor zaten. İlk aylarda da çok yapıyordu kakasını ama kilo alımı çok iyiydi.
İshali durdurmak için kendim çareler arıyorum ama bilmiyorum. Biz de 5 aylık oluyoruz. Ek gıdalara geçince düzelebilir diye düşünmüştüm ama artık bilemiyorum.

canım bende azalacağını düşünmüştüm ama yok hatta ek gıdaya geçince kaka yapması daha sancılı oluyor.anne sütünü bile zor çıkarıyordu.gerçi tam anlamıyla ek gıdaya geçemedik.sadece elma püresi yiyor.günde 1 öğün.dr. tam anlamıyla ek gıdaya geçmediği sürece günde 7-8 kere normal dedi.drlara göre herşey normallllll:))

benım oğlum 3aylık kaka saısı 3gunde bır ama buay 450gr almıs alakası yok ama gecen gun yesıl kaka yaptı dr hemen tahlık istedı ve kakda lökasıt cıktı bebsımde cok huzursuzdu buaralar ondanmıs

canım senin bebişin ki normal olan herhalde.benim çevremdeki anne sütüyle beslenen bebklerin hepsi günde 1 yada 2-3 gnde 1 yapıyormuş.bu arada kakadaki lökasit için doktor ne önerdi?benim oğlumda tam 1 ay yeşil kaka yaptı 3 doktora götürdüm normal dedi.aşırı beslenen ve bağırsağı hızlı çalışan bebeklerde yeşil kaka olabilirmiş.normal kaka rengi yeşilmiş bağırsaktaki pigmentlerle sarı tonuna dönermiş.bizimkininde bağrsakları çok hızlı çalıştığı için olabilir dedi doktor.bir kerede kaka da kan vardı amipten süphelendik ama temiz çıktı çok kaka yaptığı için popoda çatlak oluşmuş kan ondanmış tahlilde lökasit 2-3 yazıyordu doktor antibiyotik vermeye gerek yok genelde bebeklerin bağırsağında olur zamanla geçer dedi.hiç bir tedavi önermedi.bilmiyorumkismile

benim oğlumda 6.ayına girdi 4 5 günde bir yapıyor bazen 2 gün arka arkaya emen bebekler sürekli kaka yapmazmış sütün çoğu su olduğu için çiş olarak atıyolar vücuttan

canım bende azalacağını düşünmüştüm ama yok hatta ek gıdaya geçince kaka yapması daha sancılı oluyor.anne sütünü bile zor çıkarıyordu.gerçi tam anlamıyla ek gıdaya geçemedik.sadece elma püresi yiyor.günde 1 öğün.dr. tam anlamıyla ek gıdaya geçmediği sürece günde 7-8 kere normal dedi.drlara göre herşey normallllll:))

Bence de doktorlara göre herşey normal. Hatta aylık 450 gram alması da normal. Zorlanıyor kakasını yaparken dedim ve çok yapıyor dedim. Hiç yapamayanlar var dedi :) Enteresan. Kendi kendimizin doktoru mu olacaz ne artık. CADIARZU

benim oğlum beşinci ayına girdi hala günde beş kere yapıyor hiçte zorlanmıyor bu ay benim oğlum da sadece 650gr almış dördüncü aydan sonra kilo alımı yavaşlarmış ilk zamanlar günde sekiz defa yapıyordu dr normal dedi bence de anormal olanı az yapması

benim oğlum beşinci ayına girdi hala günde beş kere yapıyor hiçte zorlanmıyor bu ay benim oğlum da sadece 650gr almış dördüncü aydan sonra kilo alımı yavaşlarmış ilk zamanlar günde sekiz defa yapıyordu dr normal dedi bence de anormal olanı az yapması

ne bileyim canım çevremdeki bebişler günde 1 kere yapıyor.kilo alımıda yavaşlayınca herkes ne yese çıkarıyor tabi kilo tutmaz diyor.bende çok kafaya taktım bunu:((

lokasıt 10du antıbiotık kullanıyoruz suan kaksı sarı ama gunde 6 7 kez kaka yapıyor kılo alımı sınırda dedı bakalım buay denemedeyız 4aylık olunca ek gıdaya baslayacaz

Back