• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaka problemi olanlar

yagmur-2008

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2008
156
0
96
41
Adana
arkadaşlar bebegim 3 ay 23 günlük 5 günden beri kakasını yapmıyor fitil koydugum zaman yapıyor 2 haftadır böyle sizde bu problemi yaşadınız mı bu arada bebegim kabız degil bebegime sadece anne sütü veriyorum ve bebegimde bagırsak tembelligi yok bu problemi yaşayanlar var mı sizin bebeginizden nasıl geçti bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim

ben de aynısını yasadım doktora gıttık kendılıgınden yapar dıyerek fıtıl vermedı ve 1 hafta sonra normale dondu.zeytınyagı belkı fayda ederı fıtıle alıstırma derım.doktoruna danıs.bebek o donemde cok sıkıntılı oluyor senı anlıyorum allah kolaylık versın

benim kizimda oyleydi bi hafta yapmamisti bende korktum zeytin yag denemistim ertesi gun yapmisti
ama artik pek oyle degil sukur,
iki uc gun yapmiyor sonra yapiyor normal yani

canım bebeğine fitil verme ani ölümlere neden oluyormuş

dr bana vermemişti kesinlikle kullanma diye altını cizdi

çok çok acil ise oda çok ateşe var ise ver dedi

kaka yapamıyor diye verme sakın dedi

karnına hergün 3 kere bebe yağı ile masaj yapıyordum ben saat yönüne doğru

çok rahatlıyordu hem gazını çıkarıyordu hem kakasını yapıyordu

fitil sakın bir daha verme

benim oğlumda 4 aylık doğduğundan beri kakasını düzenli yapamıyor.3 günde bazen 4 günde bir yapıyor oda benim müdehalemle zeytin yağ içiriyorum bazen fitil yapıyorum.düzeldiğini sanıyorum birkaç gün sonra tekrarlıyor.bende ne yapacagımı şaşırıyorum.

ıhlamur çayı veriyorum ben bağırsaklarını yumuşatıyor evde kendim demliyorum karnı açken içiriyorum zararı yok yenidoğan bebeklere 1 haftalıkken veriliyor tavsiye ederim

bizde cok kabızlık cekmiştik hemde gaz sıkıntımız oluyodu gaz için zinko diye bir yag vermişti doktor ondan veriyodum 15 dakika sonra gazınıda kakasınıda yapıyodu kabızlıgı onunla yendim cokta güzel uyutuyodu birde karnının sol tarafına masaj yapıyodum yada ovuyodum o zamanda yapıyodu ama asla fitil verme taraftarı degilim bagırsakları tembelleştiriyomus

benim bebegimde de sorun oluyor bazen gecen 6 gun yapmadi bende zeytin yagi icirdim ertesi gun yapti...ama doktoru demmisti 1-2 hafta yapmaya bilir diye normalmis...kizlar sizin dediginiz fitil ne icin kabizlik icin mi...ben asilarindan sonra agri kesici fitil vermistim o zararli mi acaba korktum simdi...

Fitiller önerilmiyor diye biliyorum ben de çok zorunlu olmadıkça. Hele kaka için fitil çok yanlış bence ya. Alışırlar.

benim kızım doğduğundn beri sorunlu 6 aylık hala aynı bağırsak tembeli dğeil kbız değil ama anne sütü yağlı olduğundn yapamıyor sadce sütüm ü veriyorummm 10 günde bir 4 bezlikkk dolu dolu ypıyor çok dr götürdükkk neler yaptım ama ıhhh norml dediler müdahale ettirmediler belki 10 tne dr baktı aynı şeyler hep bende ek gıdya başldım armut yoğurt yedikçe ypıyorrrr her sabah 1 çay kaşığı hakiki zeytin yı ile normale döndü çok şükür tek sorun sütüm de

benim kızım yapardı aslında ilk defa tıkandı:)4 gün olcak daha yapmadı ,fitili bende kullanmam.hakiki zeytinyagı içirin ben yarın içircem daha vermemiştim

Back