Tuvalet Eğitimi kaka eğitimi...

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

mukix

Guru
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2011
329
12
kızımla 1 haftadır tuvalet alışkanlıgı kazanmaya calısıyoruz çişte sorunumuz kalmadı cok sükür gece felan tutuyor ama kakasını söylemiyor hergün yapar aslında 2 günde bir yapmaya basladı ve altında ne varsa ona yapıyor bez kilot farketmiyor kakayı nasıl alıstırabilirm çişi geldimi kosarak çişim var dio ama kakada kacıyor ortalıktan..

Ay canım sorma yaşadığım en büyük sorunlardan biride bu.. Bir türlü öğretemedim şunu. Ne zaman kakasını yapsa sonradan haber veriyor ne yapacağımı şaşırdım vallahi.

Aynı dertten ben de muzdaribim malesef. Bir hafta oldu 3 yaşında kızım çişini söylemeye bir günde alıştı kakasını da aslında bir kere yaptı korkmasın diye işte bak suda yüzüyorlar falan oyuna bağladım işi. Tam artık herşey rayına oturdu dedim bir gün sonrasında kabızlık sorunu oldu Ne yaptıysam acıyor diye çığlık atmaya başladı onun üstüne fitille kakasını kiloduna yaptı. Dünden beri en başa döndük ve şimdi çişinide yapmaya korkuyor acıyacak diye. Akşama kadar tuvalet le arkadaş olduk desem abartmam. Kilot giydirip çıkarmaktan bıktım usandım. Neyseki çişini tekrar yapmaya başladı kakasını kolay yapsın diye doktoruna danıştıktan sonra ozmolak şurup aldık .Henüz yapmış değil ama şu kaka olayı beni canımdan bezdirdi

Güle güle Kakalar diye bir kitap var,bende bugün başladım eğitime ama kızıma okuyordum dönem dönem bu kitabı,bir iki kez tuvalete yapıp'güle güle kakalar'diyip sifonu çekmişti. Şimdi yine çıkartacağim kitabı,okuyacağım inşallah faydası olur yine.

Merhaba kızlar. Doktorumuzun önerdiği ozmolak sayesinde kakamızı içimizde tutamadık önü sonu tuvalete yapmayı başardık :) onun öncesinde sabahtan buyana çiş hariç kaka geliyo deyip oturup saniyeler içinde acıyoooorrrr diye bağırıp en az 10 kere klozete oturup kalktı. Banada bıkkınlık geldi ama bağırmadan sinirlenmeden götürüp getirdim ve sonunda başardım. İnşallah devamı gelir şu çocuk eğitiminde en zor olanı buymuş meğer. Rabbim yardımcımız olsun.

İki gundur bizde egitimdeyiz ama iki gundur ne kiloda,ne beze,ne tuvalete kaka yapmadi,ben hicbisey giydirmiyorum altina ,altinda bisey olmayinca yapmiyo kucugude buyugude,kucuge alisti gibi kendi yapiyor ama kakada bizimde buyuk sıkıntımız var daha onceki denemelerimde korkmustu cunki aciycak diye,umarim kabiz olmaz ozaman isimiz daha zor,offff ne zormus bu tuvalet egitimi canimdan bezdim valla,ikidebir girip suyla oynuyup cikiyo bide niyetli niyetli tadindan yenmiyo valla

benim kızımı anlatmışsınız sanki aynı durumu bizde yaşıyoruz. Duphalac içiriyorum bende artık yapmaya başladı ama son ana kadar tutmaya çalışıyor.her kaka yapışımız olay oluyor.ağlıyor hep

Aynen bende dupalak aldim ise yaradi cok sukur,oda aynen son ana kadar tutuyo,bakti tutamiyoyapti bugun,amadisarda kucunu tutmayi bilmiyo hala ne zaman ogrenir acaba bilgisi olan varsa sevinirim.

bizim çişte sorun kalmadı tutabiliyor. ama arada bir götürüp yaptırıyorum.Kakayıda hallettik gibiyiz.

Benim kızımda 27. Aylık Eğitim'in 2. Günündeyiz çiş yapıyor ama kakasını yapmak istemiyor lazımlığa en zor olan kakaya alıştırmak. Ne yapacağız arkadaşlar

arkadaşlar nolur her çözüm önerisine açığım benimde kızım çişi öğrendi ama kakayı nere denk gelirse ve nerde olursa olsun altına yapıyor bugüne kadar kızmamıştım ama en son bugün canıma tak etti çok sinirlendim biliyorum yanlış yaptım ama sinirlerim çok yıprandı durmadan kaka temizlemekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…