• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kahverengi regl

asiyahi

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2009
48
0
621
Balıkesir
Merhaba, internette aradım taradım açıklayıcı bilgiye ulaşamadım.Benimle aynı şeyleri yaşamış kişilerin yorumlarına ihtiyacım var.

Yaklaşık 1 yıl önce 4haftalık düşük yaptım. Kürtaj oldum.Kürtaj sonrası regl kanamalarım kahverengi gelmeye başladı.Bazen de az geliyordu. Kürtajımı yapan doktora söylediğimde hormon testi ve kürtaj sonrası kontrol testleri yaptı ve görünürde bişi olmadığını herşeyin normal olduğunu söyledi. Aradan 6 ay geçince tekrar hamile kaldım ve yine düşük yaşadım.Yine 4haftalıktı ve kürtaj oldum tabi ki. Bu seferki başka bir doktordu. O da testler yaptı ultrasonda baktı falan filan herşey normal.Herşey normalse neden adet akıntılarım kırmızı kana dönüşmedi? Neden sadece düşük yaparken görüyorum kırmızı akıntıyı. Ne zaman düzeleceğim ben? Hala kahverengi regl görüyorum. Hamile kalmaya korkar oldum. Lütfen aynı şeyleri yaşadıysak bana bir akıl verin...

canım öncelikle geçmiş olsun, allah sana sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin. geçen yıl bende 8 haftalık bebeğimi kaybettim, kürtaj oldum ve ardından yaklaşık 3 ay kadar ahverengi regl oldum. bu enfeksiyondan kaynaklanıyormuş. ben -asla tavsiye etmiyorum doktora sormadan kullanmanı ama- monodoks ve ornisid isimli antibiyotik kökenli iki ilacı 3 ay kadar kullandıktan sonra reglim normale döndü.belki sende de kütaj esnasında rahimde enfeksiyon oluşmuş olabilir.yine de esas olan doktorunun dediği.

çok sağol canım,sana da geçmiş olsun... inşallah sağlıklı gebelikler ve çocuklar nasip olur bize de... ben de antibiyotik kullandım gerçi isimlerini hatırlamıyorum ama devam etmem gerekmiyormuş diye bıraktım.Adet söktürücü birşey ler mi kullansam acaba diye düşünüyorum aslında?

tatlım bendede enfeksiyon vardı 20 gün önce öğrendim doktor banada ornisid ve vajinadan atılan fitil verdi şimdi adetim ilk baş kahverengiydi ama 2.günden sonra kırmızıya dönüştü merak etme seninde enfeksiyondur bendede hastalanmadan öncede kahverengi lekelenmelerim oluyordu meğersem bunlar enfeksiyon belirtisiymş geçmiş olsun allah sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize

tatlım bendede enfeksiyon vardı 20 gün önce öğrendim doktor banada ornisid ve vajinadan atılan fitil verdi şimdi adetim ilk baş kahverengiydi ama 2.günden sonra kırmızıya dönüştü merak etme seninde enfeksiyondur bendede hastalanmadan öncede kahverengi lekelenmelerim oluyordu meğersem bunlar enfeksiyon belirtisiymş geçmiş olsun allah sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize

ben de mi kullansam acaba ne dersin?benneyaptımki

hayır tatlım bence ilk baş doktora çık sakın doktora çıkmadan kullanma bunu tamam mı canım

tamam canım kullanmam sağol... en son doktor ziyaretim de " senden rahim filmi istemişmiydim " diye sordu ve rahim filmi istedi ben de biraz korktum açıkçası doktora gidesim yok... doğum yapmadan bu kadar çok müdahale görmek yıpratıyor... ama doktorlar aldırmıyorlar ne hissettiğini... onu da deneyelim bunu da... neyse şu regl dönemim bitsin de tekrar bi muayene olacağım senağlama

tamam canım kullanmam sağol... en son doktor ziyaretim de " senden rahim filmi istemişmiydim " diye sordu ve rahim filmi istedi ben de biraz korktum açıkçası doktora gidesim yok... doğum yapmadan bu kadar çok müdahale görmek yıpratıyor... ama doktorlar aldırmıyorlar ne hissettiğini... onu da deneyelim bunu da... neyse şu regl dönemim bitsin de tekrar bi muayene olacağım senağlama

bencede canım tekrar bi muayene ol bence ben yarın tekrar gidicem mesela takrar muayene edicek beni adetliyken rahim daha açık oluyor ya o zaman

adetliyken daha mı iyi oluyor yani muayene? hmm... ben de randevu alayım öyleyse...

ben adet olmadan önce muayene olmuştum tatlım enfeksiyon var demişti doktorum şimdi yarın çağırdı tekrar muayene edicek kist falan varmı diye hormon testide yapacak tatlım bence sende randevu al yarın

ben onları yaptırdım temiz çıktı çok şükür inşallah seninkiler de temiz çıkar.Zaten kafamı karıştıran nokta o.Temiz çıkıyor çok şükür testlerim ama işte var birşey bakalım.Yarın ya da öbür gün ben de gideyim .ınan senden cesaret alıyorum şu an...

ben onları yaptırdım temiz çıktı çok şükür inşallah seninkiler de temiz çıkar.Zaten kafamı karıştıran nokta o.Temiz çıkıyor çok şükür testlerim ama işte var birşey bakalım.Yarın ya da öbür gün ben de gideyim .İnan senden cesaret alıyorum şu an...
doğrudur tatlım benimde en büyük destekçim burası zaten inşallah benimkilerde temiz çıkar
:Saruboceq:

olmaz olurmuu beeen son 3 aydır adetimin son günleri oluyo kahve rangi kop koyu bi akıntı hep gidiyim dedim ama hep bişiler çıktı şimdi bu konuyu görünce hemen okudum nfeksiyon olabilirmiş öle olursa çok üzülürüm çünkü daha önce geçirdim bi enfeksiyon çok kötüydü çok ilaç tedavisi gördüm ama gidicem bu hafta doktora kesinlikle eskiden hiç böle olmazdı nezeman israr tolu enfeksiyonu geçirdim bunlar olmaya başladı ilaç yutmaktan bıktıııımmmm :(:(:(

Ben bekarım ama benim de son adetim kahverengiydi hep,hafif kırmızıya döndü ama hafif.Başlık açacaktım ama bu konuyu görünce size danışmak istedim.Sizce bende ne sorun olabilir?

olmaz olurmuu beeen son 3 aydır adetimin son günleri oluyo kahve rangi kop koyu bi akıntı hep gidiyim dedim ama hep bişiler çıktı şimdi bu konuyu görünce hemen okudum nfeksiyon olabilirmiş öle olursa çok üzülürüm çünkü daha önce geçirdim bi enfeksiyon çok kötüydü çok ilaç tedavisi gördüm ama gidicem bu hafta doktora kesinlikle eskiden hiç böle olmazdı nezeman israr tolu enfeksiyonu geçirdim bunlar olmaya başladı ilaç yutmaktan bıktıııımmmm :(:(:(

ben kırmızı regl olmuyorum inanki artık... en son gittiğim doktor rahim filmi istedi ama ben istemiyorum ya... ilaç ile veya doğal yollardan bir çare arıyorum... buraya yazmamın amacı da bu... ben de başka doktora gidicem ama inan ben de bıktım artık...

Ben bekarım ama benim de son adetim kahverengiydi hep,hafif kırmızıya döndü ama hafif.Başlık açacaktım ama bu konuyu görünce size danışmak istedim.Sizce bende ne sorun olabilir?

stresten diyorlar genelde canım... doktora gitmedin daha sanırım... ayakları üşütmek, vitaminsizlik, stres benim bildiğim etkenler...

stresten diyorlar genelde canım... doktora gitmedin daha sanırım... ayakları üşütmek, vitaminsizlik, stres benim bildiğim etkenler...

evt doktora gitmedim canım önümüzdeki ay tekrarlarsa giderim diye düşünüyorum.geçen ay da gecikmişti onu strestendir dedim geçtim çünkü zaman zaman olabiliyo.ama vitamin eksikliği vb olbilir onun için kan tahlili yaptırıyım en iyisi.çünkü saçlarım da çok döküldü son zamanlarda.yeterki önemli bişey çıkmasın:Saruboceq:
yüreğime su serptin inş dediğin gibi telafi edelebilir etkenlerdir.

yaklaşık 4 aydır bende bu sorun var..dr. gitmedim gitmekte istemiyorum..gittikçe moralim bozuluyor...ilaç almaktan midem ecza dolabı oldu...bugun adetimin 4. günü ve halen kahverengi lekelr var.. ilk 4 gün ve son 3 gün adet böyle geçiyor..ama ilk gnlr çok zor..sinir, soğuk terler, sıkıntı oluyor kanama gelmeyınce....şuan da patlayacak bomba gibi çok stresliyım yaa:( sanki menepoz belirtisi gibi...stresten olduğu kesin ama bu kadar uzun sürmez diye düşünüyorum..yada bende hipotroid var belki düzensizlik ondan bilemiyorum...bitkisel bişey olsa da artık onu deneyecem..bu konuda deneyimi olan varsa yda ii gelen bişey bizimle paylaşırsanız seviniriz...

Back