• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

:( kahverengi akıntı adet zamanından sayılır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ayeaye

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2020
290
226
53
Merhaba bu ay 25te kahverengi başlayıp sonra siyah renk olan 4 gün sonra normal adete dönen bir süreç yaşadım ve şuan 10.gün bitti. Bu adetten önce gelen akıntı çok azdı ama normal akıntı renginden farkliydi diye namaz kılmayı bıraktım ve dinimizde 10 gün sonrası özür kanı olarak sayılıyor ve namaz kilmam gerekiyor fakat içimin rahat etmediği şu ben gercek anlamda 6 Aralık desek bugün 7 gundur hastayım ve şuan hala kahverengi akıntım var ne yapmalıyım bilen var mı

Hastanelerde artık online randevu dönemi var isterseniz bir tanesiyle görüşün. Stresten bazen bu şekilde düzensizlikler olabiliyor ben de bir kez ayda iki kere adet olmustum stresli bir dönemdi. Doktor rahim iltihabı dedi ilaç kullandım bir daha olmamıştı. Kaç yaşındasınız?

Ben akıntı tamamen beyaza dönene kadar kılmıyorum,ama sanki ara kanama gibi bu tarz dönem dışı lekelenmeler,ihmal etmeyin mutlaka doktora görünün bence.

Adet doneminizde gelmişse bazen oluyor on gün bitmiş namaza başlamaniz lazim ozür kani sayilir inş doğru anlamişimdir hakkinizi helal edin 😊

Ben akıntının bitmesini beklemiyorum. Normal adet günüm bitince kahverengi akıntı gelse de normal abdest alıp kılıyorum. Onu beklersem hiç kılamam heralde 😂

Ben akıntının bitmesini beklemiyorum. Normal adet günüm bitince kahverengi akıntı gelse de normal abdest alıp kılıyorum. Onu beklersem hiç kılamam heralde 😂
ama o sekilde olmaz ki.. yani abdestiniz de olmaz. beyaza donene kadar kilinmaz. 10 gunden fazla suruyorsa şayet 10. gun abdest almaniz gerekir. isterseniz arastirin ama bu sekilde

Merhaba kızlar mesajlarınızı yeni gördüm aklımda kaldigi kadarıyla toplu cevap vereceğim
Hastanelerde artık online randevu dönemi var isterseniz bir tanesiyle görüşün. Stresten bazen bu şekilde düzensizlikler olabiliyor ben de bir kez ayda iki kere adet olmustum stresli bir dönemdi. Doktor rahim iltihabı dedi ilaç kullandım bir daha olmamıştı. Kaç yaşındasınız?
Ben akıntı tamamen beyaza dönene kadar kılmıyorum,ama sanki ara kanama gibi bu tarz dönem dışı lekelenmeler,ihmal etmeyin mutlaka doktora görünün bence.
Adet doneminizde gelmişse bazen oluyor on gün bitmiş namaza başlamaniz lazim ozür kani sayilir inş doğru anlamişimdir hakkinizi helal edin 😊
kistinizmi var ?

, bilinen bir kistim yok suanlik ama bu sefer böyle oldu yani ilk 4 gün sadece akıntı geldi ve sonra adete döndü sökülmem zor oldu evet stresli bir dönemden geçiyorum. Vicdanım rahat etmemesini sebebi 4 gün boyunca gelen akintiydi adet kanı barindirmiyordu ama ben namaz kılmayı bırakmıştım yani kilsamda kilmasam da vicdanen rahat olamicam 😔

Ve şuan akıntım beyaz değil yani zamaninda sökülemediğim için adetim uzatı 11.gün gibi ama aslında 7. Gün anlatabiliyorumdur inşallah ya :)

Leke geliyorsa olmaz bildiğim kadarıyla 🤔
Bende böyle biliyorum aklımı tek bulandıran 10 gün mevzusu ama mantıklı düşününce dinen o şekilde namaz kilmam uygun degildi adet olmadığını bilmiyordum sonra adet başladı ve simdi bunun adet kanamasından olduğunu biliyorum yine gerçek adet kanının geldiğinden sayıp yani 29undan 10 günü bitirip öyle namaza başlamam doğru gibi geliyor

Bende böyle biliyorum aklımı tek bulandıran 10 gün mevzusu ama mantıklı düşününce dinen o şekilde namaz kilmam uygun degildi adet olmadığını bilmiyordum sonra adet başladı ve simdi bunun adet kanamasından olduğunu biliyorum yine gerçek adet kanının geldiğinden sayıp yani 29undan 10 günü bitirip öyle namaza başlamam doğru gibi geliyor
Temizlendiğinden eminseniz devam edersiniz.. Düzensiz olmuştur bende de böyle olmuştu 15 gün boyunca gün içinde ara ara leke görmüştüm namaz olmuyo o şekilde işte canım.. Temizlenirsin, abdestini alırsın devam edersin :)

Akıntı şeffafa dönünce yada beyaz akıntı geldikten sonra devam ediliyor ben bu sekilde okudum ilmihal kitaplarında.

Merhaba bu ay 25te kahverengi başlayıp sonra siyah renk olan 4 gün sonra normal adete dönen bir süreç yaşadım ve şuan 10.gün bitti. Bu adetten önce gelen akıntı çok azdı ama normal akıntı renginden farkliydi diye namaz kılmayı bıraktım ve dinimizde 10 gün sonrası özür kanı olarak sayılıyor ve namaz kilmam gerekiyor fakat içimin rahat etmediği şu ben gercek anlamda 6 Aralık desek bugün 7 gundur hastayım ve şuan hala kahverengi akıntım var ne yapmalıyım bilen var mı
Şu şekilde ozetliyim inşallah anlarsınız. Son adet tarihinizden 15 gün geçmiş ise kahverengi de olsa adet sayılır.Bu akıntı ve adet süresi 10 gündür.10 günden sonra kahverengi akıntı devam etse bile namaz kılınır fakat her vakit abdest almanız gerekir akinti durumu bitene kadar.Tabiki bu hanefi mezhebi için şafi iseniz adet süresi 15 güne çıkıyor.Bu şekilde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X