- 21 Aralık 2017
- 3.174
- 8.801
- 36
- Konu Sahibi YesilinBuyusu
Selnurr canım sirke olayını atlattınız mı? Cinsiyet belli olacaktı birde öğrenebildiniz mi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yakinlarim hep sağlık görevlileriÖz ablalarımdan bahsediyorum ve çok yakınlarımdan emin olmadan neden söyleyeyim? Bu arada siz kimsiniz?
Yakinlarim hep sağlık görevlileri
Normal doğum yapanlar bile aynı gün göndermiyorlar bir gece yatis yapıyorlar.
Normal doğumda aynı gün çıkmakta ısrar edenleri bile 12 saatten önce bırakmıyorlar bırakmaları da imza karşılığı bırakıyorlar. Oluşan durumdan hastane sorumlu olmaması için.
Ki siz sezeryandan bahsediyordunuz. Ben de doğum yaptim, sezeryan yapıp aynı gün eve çıkanların aklıyla zoru var demektir.
Bize hiç uğramadı canım sirke şimdilik ama tetikteyim yani:))Sonuçta çocuklarla her an gelebilir. Cinsiyet için ayın 30unda gideceğim canım bu aralar mide bulantılaım da bitti çok yiyorum valla tartılmıyorum da 1 hafta oldu yarın bir tartılayım kimbilir kaç oldum sen maşallah canım 11 kilo çok iyi bence 33. haftada bende her defasında normal kilo alayım diyorum olmuyor içine fil kaçıyor sanki:)))Selnurr canım sirke olayını atlattınız mı? Cinsiyet belli olacaktı birde öğrenebildiniz mi?
Bende doğum.yaptim, bir çok doğumlara şahit oldum, süreci gayet iyi biliyorumYakınlarınızın sağlık görevlisi olması benim bizzat şahit olduğum durumları değiştirmiyor. Hiç tanımadığınız birinin konuşmasıyla ilgili yorum yapmak da bana çok ilginç geldi. Çok şükür akıl sağlıgım yerinde burda havadan laf konuşacak halim yok öyle bişeye ihtiyacım da yok. Ben gece 3.34 de normal doğum yapıp öğlene çıkış yaptım hiçbir engelim yoktu doktorum da öyle uygun gördü ve çıktım çok şükür hiçbir sıkıntı da yaşamadım. Çok şükür sezeryan olup çıkan hiçbir tanıdığımda sıkıntı yaşamadı. Kimse ben çıkıcam çıkarın beni de demedi. Kafanıza göre senaryo yazıp burda paylaşmanız ilginç gerçekten. Neyin nasıl olduğunu nerden bilip de konuşuyosunuz merak ettim. Ayrıca benim burda tanıdığım insanlarla sohbet amaçlı açtığım konuya bi selam bile vermeden bu şekilde dahil olmaya çalışmanız da ayrı bir tartışma konusu. Çok vaktiniz var oraya buraya saracak yer arıyosunuz sanırım. Sizi başka gruplara alalım biz burda sadece sohbet ediyoruz. Bu da sizi dikkate alıp verdiğim son cevap.
Ne güzel normal doğum yapmışsın canım inşallah bu da normal olur harika bişey bu arada bende ilk defa senden duydum sezeryanin aynı gün çıkmasını enteresanmış ben iki günde çıktım ilk çocukta çok zordu ikincide hemen toparladım hatta ilk yürüyüşünü dahi kendim yaptım herkes şaşırdı çıkarsalar çıkacaktım yani maşallah ya dedi yanıma gelenler hiç ameliyat olmamış gibisin diye çok şükür çoğu kişi günlerce toparlanamaz duymuşsundur tabiki normal doğum gibisi yoktur mutlaka ama müdahalesiz en güzeli çünkü bizim tanıdık vardı kadına bir sürü dikiş atmışlar sen düşün gerisiniYakınlarınızın sağlık görevlisi olması benim bizzat şahit olduğum durumları değiştirmiyor. Hiç tanımadığınız birinin konuşmasıyla ilgili yorum yapmak da bana çok ilginç geldi. Çok şükür akıl sağlıgım yerinde burda havadan laf konuşacak halim yok öyle bişeye ihtiyacım da yok. Ben gece 3.34 de normal doğum yapıp öğlene çıkış yaptım hiçbir engelim yoktu doktorum da öyle uygun gördü ve çıktım çok şükür hiçbir sıkıntı da yaşamadım. Çok şükür sezeryan olup çıkan hiçbir tanıdığımda sıkıntı yaşamadı. Kimse ben çıkıcam çıkarın beni de demedi. Kafanıza göre senaryo yazıp burda paylaşmanız ilginç gerçekten. Neyin nasıl olduğunu nerden bilip de konuşuyosunuz merak ettim. Ayrıca benim burda tanıdığım insanlarla sohbet amaçlı açtığım konuya bi selam bile vermeden bu şekilde dahil olmaya çalışmanız da ayrı bir tartışma konusu. Çok vaktiniz var oraya buraya saracak yer arıyosunuz sanırım. Sizi başka gruplara alalım biz burda sadece sohbet ediyoruz. Bu da sizi dikkate alıp verdiğim son cevap.
Bize hiç uğramadı canım sirke şimdilik ama tetikteyim yani:))Sonuçta çocuklarla her an gelebilir. Cinsiyet için ayın 30unda gideceğim canım bu aralar mide bulantılaım da bitti çok yiyorum valla tartılmıyorum da 1 hafta oldu yarın bir tartılayım kimbilir kaç oldum sen maşallah canım 11 kilo çok iyi bence 33. haftada bende her defasında normal kilo alayım diyorum olmuyor içine fil kaçıyor sanki:)))
Ne güzel normal doğum yapmışsın canım inşallah bu da normal olur harika bişey bu arada bende ilk defa senden duydum sezeryanin aynı gün çıkmasını enteresanmış ben iki günde çıktım ilk çocukta çok zordu ikincide hemen toparladım hatta ilk yürüyüşünü dahi kendim yaptım herkes şaşırdı çıkarsalar çıkacaktım yani maşallah ya dedi yanıma gelenler hiç ameliyat olmamış gibisin diye çok şükür çoğu kişi günlerce toparlanamaz duymuşsundur tabiki normal doğum gibisi yoktur mutlaka ama müdahalesiz en güzeli çünkü bizim tanıdık vardı kadına bir sürü dikiş atmışlar sen düşün gerisini
Tabi canım olabilir olmaz diye birşey yok çünkü ben ikincide kendimi çok iyi hissetmiştim keşke çıkarsalardı hastaneyi kim sever refakatçi uyuyamıyor sen rahat değilsin zor yani ne güzel doğumun çok iyi geçmiş bebeğini doğarken görmek harika biseydir kesin inşallah yine güzel bir doğumun olur doktorunda aynıymış oh daha ne olsun bende normalden korkarım heralde ya ne bileyim sanci falan ürkütüyor ama en iyisi tabi normal çünkü allah bizi ona göre yaratmış biz kadınlar ne kadar gucluyuz farkındamısınız doğum anında bilmem kaç kemik kırılması kadar acı yaşanırmış rabbim bir avazda doğurmayı nasip etsin hepinizedeKız kendimden şüpheye düşürdünüz beni ablamları arayıp sordum en sonunda yani canım aynen dediğim gibi olmuş istirahat harici bişey kalmadığı için çıkarmışlar. Çok şükür bak seninkide güzel geçmiş. Tabii benim 5 gün hatta daha fazla yatan tanıdıklarım da oldu ama farklı sıkıntılar çıkmıştı onlarda sezeryan sonrası. Bende ameliyat korkusu var canım. Bi bademcik ameliyatından gidiyordum öte tarafa 9 gün yoğun bakımda kaldım ondan beridir neşter korkum var. Zaten doğum değil dikiş korkusu yaşıyorum. Ama yapısal bir sıkıntı olduğu için ilkinde kesik atılmak zorunda kalındıysa ikincide de tekrarlıyormuş malesef. Ama atmamak için ebemde doktorumda çok uğraştılar haklarını asla yiyemem. İkisinden de çok çok memnunum inşallah daha da iyi bir doğum geçiririm. Çünkü bir aksilik olmadığı sürece doktorum ve ebem aynı. Birde bel kemiğim eğri. Bana epidural veya spinal uygulanamıyor. Sezeryan durumu olursa mecburen tam anestezi alıcam. Ben asyayı kendim çıkarmıştım doğumhaneden sezeryanda hiçbişeye dahil olamamak çok üzer beni. Allah herkesin gönlüne göre hayırlı doğum versin ablamlar sezeryandan korkmama çok şaşırıyolar mesela ama işte insan kendini neye hazır hissediyorsa en güzeli o oluyor. Yeterki Rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsin.
Tabi canım olabilir olmaz diye birşey yok çünkü ben ikincide kendimi çok iyi hissetmiştim keşke çıkarsalardı hastaneyi kim sever refakatçi uyuyamıyor sen rahat değilsin zor yani ne güzel doğumun çok iyi geçmiş bebeğini doğarken görmek harika biseydir kesin inşallah yine güzel bir doğumun olur doktorunda aynıymış oh daha ne olsun bende normalden korkarım heralde ya ne bileyim sanci falan ürkütüyor ama en iyisi tabi normal çünkü allah bizi ona göre yaratmış biz kadınlar ne kadar gucluyuz farkındamısınız doğum anında bilmem kaç kemik kırılması kadar acı yaşanırmış rabbim bir avazda doğurmayı nasip etsin hepinizede
Çok geçmiş olsun canım. Bana doktırum 34. haftadan sonra korkma diyor.Kızlar iyi akşamlar nasılsınız bizim bir erken doğum riskimiz oldu dün yatış yaptım nst de sancı 100 vuruyordu açılma da başlamıştı acil müdahale ettiler bebek daha küçük olduğu için bir hafta da evde sancı kesici kullanmaya devam edicem artık mecburen işten ayrılış yaptım zaten tükenmiştim günlerdir ağrılarım sancılarım tavan yapmıştı biraz daha beklesem bu gidişe adliyede doğuracakmışım kesin istirahat verdiler hareketlerimi baya kısıtladılar. Allah hayırla ve sağlıkla vaktinde ve en normal şekilde nasip etsin inşallah. Sizler nasılsınız? Selnurr magickk @Mirafatos Xeroderma_pig
Çok geçmiş olsun canım. Bana doktırum 34. haftadan sonra korkma diyor.
Asya çok bekledi demiştin. Gebelikler birbirinden ne kadar farklı.
Sen sancı mı hissederek gittin hastaneye
Canım benim çok geçmiş olsun ne kadar çabuk geçiyor zaman ne ara 35 haftalık oldun sen:) İnşallah hayırlısıyla zamanını bekler bebecik ben ikisinde de hiç sancı çekmedim canım kızımda 39. haftada 13 mayısa gün aldık 12 mayıs anneler gününde sabah bir uyandım suyum geldi hastaneye gittik o gün anneler günü hediyesi oldu 10 yıldan sobra oğlumda yine aldığımız gün sezeryan oldu ikisi de makatgelişliydi mecbur sezeryandı ama ben doğum sancısını bilmiyorum açıkcası hiç yaşamadım tatlım her doğum birbirinden farklı oluyor. Cinsiyetimiz de belli oldu erkekmiş. Sen bolca istirahat et dinlen kendini yorma stresten uzak tutmaya çalış herşeyolacağına carıyor Rabbim büyüktür en hayırlı zamanda en hayırlı şekilde gelir inşallah kuzucuğum:)Kızlar iyi akşamlar nasılsınız bizim bir erken doğum riskimiz oldu dün yatış yaptım nst de sancı 100 vuruyordu açılma da başlamıştı acil müdahale ettiler bebek daha küçük olduğu için bir hafta da evde sancı kesici kullanmaya devam edicem artık mecburen işten ayrılış yaptım zaten tükenmiştim günlerdir ağrılarım sancılarım tavan yapmıştı biraz daha beklesem bu gidişe adliyede doğuracakmışım kesin istirahat verdiler hareketlerimi baya kısıtladılar. Allah hayırla ve sağlıkla vaktinde ve en normal şekilde nasip etsin inşallah. Sizler nasılsınız? Selnurr magickk @Mirafatos Xeroderma_pig
İyiyiz canım bizde beklemedeyiz. Henüz sezaryen tarihimiz belli değil haftaya kontrolüm var nstye gireceğim. Belki dr tarih verir.Evet canım zaten günlerdir vardı sancım asyada da 36 da sancılar başlamıştı açılma yoktu ve doğum 40 ı bulmuştu bende yine öyledir diye daynmaya çalıştım ama bunun sancıları iyice doğum sancılarına dönüştü çok şiddetlendi bende halen ay bu haftayı tamamlayayım da öyle ayrılayım diyorum bi yandan da kıvranıyorum en son çocuk strese girer diye korktum dün iş çıkışı gittim ve zaten nst de direk sancı 100 vurdu açılma da olunca hemen yatış yaptılar daha 34 yeni bitti canım evet çok korkulacak bir durum olmasa da küveze alıyorlar mecburen en azından 2 hafta daha durdurmaya çalışıyoruz buda ablası gibi erkenden ceee diyip sonra 40 bulursa bişey diyemiycem valla sizde durumlar nasıl
Canım benim çok geçmiş olsun ne kadar çabuk geçiyor zaman ne ara 35 haftalık oldun sen:) İnşallah hayırlısıyla zamanını bekler bebecik ben ikisinde de hiç sancı çekmedim canım kızımda 39. haftada 13 mayısa gün aldık 12 mayıs anneler gününde sabah bir uyandım suyum geldi hastaneye gittik o gün anneler günü hediyesi oldu 10 yıldan sobra oğlumda yine aldığımız gün sezeryan oldu ikisi de makatgelişliydi mecbur sezeryandı ama ben doğum sancısını bilmiyorum açıkcası hiç yaşamadım tatlım her doğum birbirinden farklı oluyor. Cinsiyetimiz de belli oldu erkekmiş. Sen bolca istirahat et dinlen kendini yorma stresten uzak tutmaya çalış herşeyolacağına carıyor Rabbim büyüktür en hayırlı zamanda en hayırlı şekilde gelir inşallah kuzucuğum:)
İyiyiz canım bizde beklemedeyiz. Henüz sezaryen tarihimiz belli değil haftaya kontrolüm var nstye gireceğim. Belki dr tarih verir.
Sen de ağrını, sancını hep doktoruna söyle. Sağlıkla gelsin minikler:)
Çok geçmiş olsun canım benim eltimde erken doğum yaptı kanaması oldu çok doktor istirahat dedi en sonunda 37 haftada doğurdu olsun sağlıklı olsunda bolca dinlen diycemde çok zor asyada var yapabildiğin kadar artık bende aynı işte okula git gel çocuklar hasta doğru dürüst uykum yok önce büyük sonra küçük hastalandı bugün güzel uyudum çok şükür ama baş ağrısı var acayip ilaç içeceğim mecbur dünya telaşı işte napalim sağlık olsunKızlar iyi akşamlar nasılsınız bizim bir erken doğum riskimiz oldu dün yatış yaptım nst de sancı 100 vuruyordu açılma da başlamıştı acil müdahale ettiler bebek daha küçük olduğu için bir hafta da evde sancı kesici kullanmaya devam edicem artık mecburen işten ayrılış yaptım zaten tükenmiştim günlerdir ağrılarım sancılarım tavan yapmıştı biraz daha beklesem bu gidişe adliyede doğuracakmışım kesin istirahat verdiler hareketlerimi baya kısıtladılar. Allah hayırla ve sağlıkla vaktinde ve en normal şekilde nasip etsin inşallah. Sizler nasılsınız? Selnurr magickk @Mirafatos Xeroderma_pig
Çok geçmiş olsun canım benim eltimde erken doğum yaptı kanaması oldu çok doktor istirahat dedi en sonunda 37 haftada doğurdu olsun sağlıklı olsunda bolca dinlen diycemde çok zor asyada var yapabildiğin kadar artık bende aynı işte okula git gel çocuklar hasta doğru dürüst uykum yok önce büyük sonra küçük hastalandı bugün güzel uyudum çok şükür ama baş ağrısı var acayip ilaç içeceğim mecbur dünya telaşı işte napalim sağlık olsun
Çok sağol canım tarifini deniycem annen gelirse çok iyi olur faydası olur inşallah canım çocuk biraz daha bekler en azından 35 haftalık ıyiymis doktor öyle demişti bana herseyini tamamliyomus hakkında hayırlısı olsun canımBen 37 ye razıyım canım ya bugün yine sancım oldu tekrar ilacın dozunu yükselttik daha 34+4 üm. Allahtan eşim izinliydi asya halen gündüz kreşte akşamda full babası ilgileniyor çünkü ben ayağa kalktığım anda sancım oluyor. Bana da bakıyor mecbur. Annemin biletini pazar gününe çektik. Asyanın haftaya kreşi bitiyor. Haftaya cuma son onunda. Sana da çok geçmiş olsun canım ya. Çocuklar hasta olunca herşey daha da zorlaşıyor. Allah şifa versin sana da kolaylık versin canım. Baş ağrısına nane yağı iyi geliyor aklında bulunsun.