- 24 Ocak 2016
- 4.213
- 8.417
-
- Konu Sahibi YesilinBuyusu
Iyiyim canım napayım aynı işte şu an detoks yapıyorum bakalım 3 gün oldu 10 güne tamamliycam maşallah baya büyümüş az kalmış tatlı telâşlar sağlıkla gelsin bebiş inşallahKızlar nasılsınız? Hamişler hamilelik nasıl gidiyorXeroderma_pig @Saglikliyasamgunlugumm diğer kızlar diyet işi nasıl gidiyor @Mirafatos magickk bende durumlar aynı yarın kontrolümüz var karnım baya büyüdü 31. Hafta bitmek üzere kemik ağrılarım çok şiddetli son rutinlerimde de calsiyum ve d vit yerlerde çıktı takviye de alıyorum ama yeterli olmuyor. Halen hiçbişeye yetişemiyorum. Yavaş yavaş bebişe bişeyler aldık. Kendime lohusa seti aldım kadife sabahlığı var şık güzel bir set gri mavi kombin yapıyorum asyaya da mavi elbise gri kürklü yelek aldım eşime de gri gömlek mavi kot ayaz beyin hastane çıkışı da gri mavi bakalım tatlı şeylerle uğraşmak güzel oluyor. İnşallah sağlıkla bekliyoruz.
Y YesilinBuyusu iyiyiz canım. Nefes darlığı ve sırt ağrısı çekiyorum. 32 haftalığız artık.
Ben hastane için sabahlık, gecelik almadım. Kızım zamanında giydiklerimi giyeceğim. Zaten birer kez giydim o kadar yeniki.
Kıyafet yıkama olayını bitirdim. Bir ara park yatağı kuracağız.
Fena heyecan bastı beni nasıl olacak bilmiyorum.
Iyiyim canım napayım aynı işte şu an detoks yapıyorum bakalım 3 gün oldu 10 güne tamamliycam maşallah baya büyümüş az kalmış tatlı telâşlar sağlıkla gelsin bebiş inşallah
Aslında detoks değil tam arınma diyelim et yumurta iki gün yeniliyor diğer günler sebze ağırlıklı kahvaltı yine bol meyve sebze bu şekilde canım 2 kiloya yakın verdim bile regl donemimede az kaldı oysa canım senin işin yetişmez hamilelik böyle ağırlığı çok allah yardım etsin herşey olurNe detoksu yapıyosun canım 10 gün baya uzunmuş. Büyüyoruz ağırlaşıyoruz telaşlarda başladı ama ben halen hiçbişeye yetişemiyorum. İnşallah Allah sağlıkla kavuştursun.
Aslında detoks değil tam arınma diyelim et yumurta iki gün yeniliyor diğer günler sebze ağırlıklı kahvaltı yine bol meyve sebze bu şekilde canım 2 kiloya yakın verdim bile regl donemimede az kaldı oysa canım senin işin yetişmez hamilelik böyle ağırlığı çok allah yardım etsin herşey olur
Benim ilk kızım ekim doğumlu açıkcası hastaneler sıcak oluyor diye kalın birşey düşünmedim.Canım bende de aynı astım ile birleşince nefes darlığı baya zorluyor sırtım belim fena durumda. Benim de kızımda aldıklarım duruyor ama o kadar çok terleyip değişim yapıyorum ki hem cinsiyet farkı olduğu için hem de çok kullandığım için bir takım daha aldım birde mevsim farkı var buna kadife sabahlığı olan bi set aldım şık güzel bişey. Birde Allah bilir tabii ama başka gebelik düşünmediğim için içimde kalmasın istedim canım. Ben halen hastane çantasını hazırlayamadım. Daha yıkayamadığım çamaşırlar var ütü desen daha elimi süremedim. Sıra gelmiyor bir türlü gerçekten bitik durumdayım. Uçak şeklinde bir kapı süsü gördüm nette keçeden yapmışlar ben onun kadifesini yaptım güzel oldu bi iki eksiği kaldı atabilirsem bitince buraya fotosunu atarım. Valla bende inanılmaz heycanlıyım canım nasıl olacak tipi nasıl asya nasıl tepki vericek inanılmaz merak ediyorum. Belli olmaz tabii ama sen biraz daha erken kavuşacaksın. Benimkide dönmüş çok şükür dönmez diye çok korkuyordum. Allah cümlemize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah.
Evet canım bu detoksta karaciğere yönelik bol pancarlı narlı ben peynire aş eriyorum resmen çok özledimAy bende her sene kasım ayında karaciğer detoksu yapıyordum 1 hafta. Hani bu marankinin pancarlı tarifi varya onu. Onunla birlikte 1 hafta hayvansal her türlü gıda yasak. En çok yoğurtta zorlanıyordum ama iyi geliyordu. Birde kışa girerken hep soğan suyu yapıyordum 2 hafta. Tabii şimdi ikisini de yapamadım. Zaten kendimi 100 kilo hissediyorum bu halimden inanılmaz sıkılmaya başladım. Hamileliği seviyorum ama malesef o sadece göbekten kilo alan zarif hamişlerden değilim. Resmen duba gibi geziyorum etrafta. Senin söylediğin gibi zor süreç canım yani çalışmasam yine bu kadar zorlanmam ama bir yandan da tüm gün iş hayatı gerçekten hiçbişeye yetişemiyorum. Annem gelsin diye dört gözle bekliyorum ama daha 1 ay var gelmesine. Allah razı olsun eşim çok destek gerçekten herşeye yetişmeye çalışıyor sağolsun. Bazen de ona çok yük oluyorum diye oturup ağlıyorum. Ne yapayım Allah büyüktür herşeye rağmen çok güzel sıkıntılar bunlar. Rabbim başka dert vermesin.
Benim ilk kızım ekim doğumlu açıkcası hastaneler sıcak oluyor diye kalın birşey düşünmedim.
Yüzünü ben de çok merak ediyorum. Nasıl birşey çıkacak:)
Ben kara kara hastanedeyken kızım bensiz nasıl kalacak onu düşünüyorum. Gündüz durur da gece ne hisseder
Evet canım bu detoksta karaciğere yönelik bol pancarlı narlı ben peynire aş eriyorum resmen çok özledimcuma bitiyor zaten ama eskisi gibi hayvansal çok tüketmeyeceğim sanırım çünkü bu detoks iyi geldi kendimi çok iyi hissediyorum annen gelirse çok faydası olur neyse sabır biraz az kaldı kendini öyle hissetmen normal ama çok kilo almadin canım sen rahat ol hepsi gidecek eşinin yardımcı olması çok iyi bu durumda yoksa zor yani
Canım biraz hafife aldın sanki sezaryen doğumu:)Canım nasılsa sizeryan olacak neden gece kalasın ki sabah erkenden olur akşama çıkarsın hayırlısıyla en olmadı getirirler kızını da yanına. Bizim burda iki tanıdık var doğum esnasında asyayı onlara bırakırım çünka etkilenmesini korkmasını istemem. Ama doğumdan sonra hastaneye getirmelerini istiycem tabii inşallah lafımız sağlığa canım. Allah sağlıkla hayırla kavuştursun inşallah.
Canım biraz hafife aldın sanki sezaryen doğumu:)
Sezaryen bir karın ameliyatı 2 gün hastanede yatış gerektiriyor.
Sezaryen mutlaka 2 gün yatış veriyor. Bir yanlışlık var söylediğinde sabah ameliyat olup akşam çıkamassın bu mümkün değil. Yürüyemiyorsun bile deli gibi kanama oluyor ilk gün.Yok benim 2 ablam sezeryan oldu hani çok tanıdığım var sezeryan olan genelde aynı gün taburcu ediyorlar tabii farklı bir durum olmazsa. Ama hastaya doktora hastaneye göre değişiyordur muhakkak. Mesela benim doktorum da sezeryanları sabah yapıp akşama çıkarıyor genelde bnden sonra doğum yapan arkadaşlarım oldu ordan biliyorum. Yatsan bile canını sıkma yani odada kızının yatacağı bir kanepe olur muhakkak. Aklın kalmaz en azından birlikte geçirirsiniz geceyi de. Yeter ki sağlıklı olalım da inşallah diğer şeylerede bir çözüm buluruz elbet.
Yok canım ben kendim bizzat şahit olduğum onlarca sezeryan var dediğim gibi çıkış yaptılar. Ablam akşam oldu öğlene çıktı. Diğer ablam sabah oldu akşama çıktı. Arkadaşım sabah oldu akşama çıktı. Kuzenlerimi saymayayım. Deli gibi kanama normal doğumda da oluyor. Normal doğumda da bazen dikiş oluyor yürüyemiyosun. Bende vardı mesela. Küçük ablamda normal doğum 12 dikiş vardı. Ama başka sağlık problemi yoksa benim şahit olduğum sezeryanlar bu şekilde oldu. Neyse ben sana yatmamışsındır demedim zaten. Kızınla ilgili için rahat olsun yatarsan yanına alırsın dedim.Sezaryen mutlaka 2 gün yatış veriyor. Bir yanlışlık var söylediğinde sabah ameliyat olup akşam çıkamassın bu mümkün değil. Yürüyemiyorsun bile deli gibi kanama oluyor ilk gün.
Devlet veya özel farketmiyor 2 gün şart
Normal doğum 1 gün yatış veriyor.
Hatta iki özel hastane var İstanbul da 3 gün yatış veriyor sezaryen doğuma.
Çok garip birşey diyemiyorum İstanbul da Zeynep Kamil Devlet Hastanesi dahil herhangi bir sağlık sorunu olsun olmasın 2 gün yatış var.Yok canım ben kendim bizzat şahit olduğum onlarca sezeryan var dediğim gibi çıkış yaptılar. Ablam akşam oldu öğlene çıktı. Diğer ablam sabah oldu akşama çıktı. Arkadaşım sabah oldu akşama çıktı. Kuzenlerimi saymayayım. Deli gibi kanama normal doğumda da oluyor. Normal doğumda da bazen dikiş oluyor yürüyemiyosun. Bende vardı mesela. Küçük ablamda normal doğum 12 dikiş vardı. Ama başka sağlık problemi yoksa benim şahit olduğum sezeryanlar bu şekilde oldu. Neyse ben sana yatmamışsındır demedim zaten. Kızınla ilgili için rahat olsun yatarsan yanına alırsın dedim.
Çok garip birşey diyemiyorum İstanbul da Zeynep Kamil Devlet Hastanesi dahil herhangi bir sağlık sorunu olsun olmasın 2 gün yatış var.
Farklı bir şehirde açık karın ameliyatı olup yatış vermemeleri çok garip geldi bana. İlk defa duyuyorum. Umarım sorun yaşamamışlardır.
Senin başından normal doğum geçmiş ne olduğunu biliyorsun yalan yok hiçbir zaman vajinal doğum istemedim. İlk kızımda zaten bebeğin yeterince kilo alamaması ve benim tansiyon problemim oldu. Sezaryenim 37.haftada oldu.Yok çok şükür hiçbir sorun yaşamadılar. Biri izmirde biri ankada oldu ikisi de iki kez sezeryan geçirdiler. Kuzanlerim de ankarka özelde olan da var devlet olan da mesela içlerinde 5 günden fazla yatanda var benim dediğim gibi çıkış yapanda. Arkadaşım da benim doktorumda van da oldu. Onun da bir sıkıntısı olmadı. Zaten en ufak sıkıntıları olsa çıkış vermezlerdi. Benim dikişlerim sinire denk gelmişti ben çok çektim çoğu sezeryan benim kadar dikiş sıkıntısı çekmiyor. Doğumda ağlamadığım kadar sonrasında ağladım kanama zaten her ikisinde de oluyor ama istirahat harici bir zaruriyet yoksa bekletmiyorlar. Yani benim şahit olduklarım o şekilde oldu. Mesela benim doktorum sadece idrar yapmamı beklemişti yoksa sabah 9 da idrarını yaparsan çıkabilirsin demişti.
Sezeryanla ve aynı gün hastaneden çıkışı ilk defa sizden duyuyorum.Yok benim 2 ablam sezeryan oldu hani çok tanıdığım var sezeryan olan genelde aynı gün taburcu ediyorlar tabii farklı bir durum olmazsa. Ama hastaya doktora hastaneye göre değişiyordur muhakkak. Mesela benim doktorum da sezeryanları sabah yapıp akşama çıkarıyor genelde bnden sonra doğum yapan arkadaşlarım oldu ordan biliyorum. Yatsan bile canını sıkma yani odada kızının yatacağı bir kanepe olur muhakkak. Aklın kalmaz en azından birlikte geçirirsiniz geceyi de. Yeter ki sağlıklı olalım da inşallah diğer şeylerede bir çözüm buluruz elbet.
Sezeryanla ve aynı gün hastaneden çıkışı ilk defa sizden duyuyorum.
Konuya hakim.oldugunuza emin misiniz ?
Senin başından normal doğum geçmiş ne olduğunu biliyorsun yalan yok hiçbir zaman vajinal doğum istemedim. İlk kızımda zaten bebeğin yeterince kilo alamaması ve benim tansiyon problemim oldu. Sezaryenim 37.haftada oldu.
Vajinamdan kesilmek istemiyorum. Karnımdan kesilmeye razıyım. Esas normal doğum epizyosuz ve epiduralsiz olandır. Bir arkadaşım böyle doğum yaptı. İnanır mısın doğumhaneden yürüyerek çıktı.
Geri kalan normal doğumlar müdahaleli doğum oluyor.
Sezaryende kişiden kişiye değişmekle birlikte toparlanma süresi daha uzun. Ama sonrasında başka komplikasyon pek yok. Ne idrar kesesi ne vajina ile ilgili.
Hazırım 2. kez ameliyat olmaya