- 1 Nisan 2016
- 12.736
- 40.288
-
- Konu Sahibi YesilinBuyusu
Evt canm ama ben bu konudaki arastrmalri cok inceledim etrafimda oyle olanlarida hep incelerdim ablamda onlardan di ve anladim ki yiyip yiyipde almayan diye birsey yokmus meger kendini kendi icinde bir duzene koyuyor ve dengeliyor onlar ipleri hic birakmiyorlar daha 2 gun oncede BBC de yine bunun belgeseli vardi yiyip yiyip asla kilo almam diyen bir adam ve bir kadin incelendi etrafindakilerde nasl yiyipde kilo almiyor diye saskindi ve sporda yapmadiklari soyleniyordu ama hayatlari hergun her saat incelenince ortaya ciktiki bir aksam restoranda bir oturusda canlari ne isterse yediklerinde biri ertesi gun oglene kadar kahve durdu oglende bir kase sut ve kahvaltilik gevrek aksam sadece sebze yedi digeri bu tarz seyler yapmisti yani kendileri fark etmeden ertesi gun kalori alimlari cok cok az oldugu icin zaten dengeleniyordu ve ikisinin de aburcubur aliskanligi yoktu saglikli gidalarla yemek yapmayi seviyorlar ve spor yapmiyoruz diyorlar ama biri gun icinde asiri hareketli digeride is cikisi evden ise cok uzun bir mesafeyi cok hizli sekilde gidiyordu yani hergun spor yapiyor gibi hareketli ve farketmeden vucutlarinin almasi gereken kalorileri tam dogru miktarda ve saglikli aliyordi ondan hep incecik kalmislar yani anladm ki biz frenleme zamanini kaciriyoruz ve spor yapmadikca gun icinde cok hareketli olamiyoruz aldigimiz kaloriyle yaktigimizi dengede tutamiyoruz malesefTamam canım sporuda ekledik mi oldu bu iş aman ya biktim kilo alıp vermekten ah şu yiyip yiyip arayanlardan olsak
Doğru canım haklısın etrafımda var böyle kişiler diyorum ne kadar yiyiyor sonra baktım 8 den sonra ağzına bişey sürmüyor ekmeği seviyor evet ama abur cubur asla yemiyor tatliyla arası hiç yok Bende hepsi var sonra anladım kilo alma sebebimi işte bunları düzene sokarsak aslında bizde almayız bütün mesele buEvt canm ama ben bu konudaki arastrmalri cok inceledim etrafimda oyle olanlarida hep incelerdim ablamda onlardan di ve anladim ki yiyip yiyipde almayan diye birsey yokmus meger kendini kendi icinde bir duzene koyuyor ve dengeliyor onlar ipleri hic birakmiyorlar daha 2 gun oncede BBC de yine bunun belgeseli vardi yiyip yiyip asla kilo almam diyen bir adam ve bir kadin incelendi etrafindakilerde nasl yiyipde kilo almiyor diye saskindi ve sporda yapmadiklari soyleniyordu ama hayatlari hergun her saat incelenince ortaya ciktiki bir aksam restoranda bir oturusda canlari ne isterse yediklerinde biri ertesi gun oglene kadar kahve durdu oglende bir kase sut ve kahvaltilik gevrek aksam sadece sebze yedi digeri bu tarz seyler yapmisti yani kendileri fark etmeden ertesi gun kalori alimlari cok cok az oldugu icin zaten dengeleniyordu ve ikisinin de aburcubur aliskanligi yoktu saglikli gidalarla yemek yapmayi seviyorlar ve spor yapmiyoruz diyorlar ama biri gun icinde asiri hareketli digeride is cikisi evden ise cok uzun bir mesafeyi cok hizli sekilde gidiyordu yani hergun spor yapiyor gibi hareketli ve farketmeden vucutlarinin almasi gereken kalorileri tam dogru miktarda ve saglikli aliyordi ondan hep incecik kalmislar yani anladm ki biz frenleme zamanini kaciriyoruz ve spor yapmadikca gun icinde cok hareketli olamiyoruz aldigimiz kaloriyle yaktigimizi dengede tutamiyoruz malesef
Evet canım senin beslenme tarzın çok iyiydi kaçamak yaptığında dengeliyordun 1 ayda iyi kilo vermiştin ah senin gibi olabilsem bir bıraktım mı ipin ucu hepten kaçıyorblonde ambition magickk kızlar biliyosunuz diyet ve spor için en güzel dönem bahar geldiği anda ipler kopuyor sonbahar ve kışı iyi değerlendirirseniz halledersiniz benim bu sene pek toparlanma şansım olmayacak sanırım doğum zaten kış insan hemen diyet spor moduna da geçemiyor tam geçeyim derken bahar gelicek yine de Allah büyüktür bişeyler yapmaya çalışıcam bakalım. Tabii önce iki bebekle nasıl bi düzen kurucaz hiç bilemiyorum. Ben normal düzenimde sizlerin o yiyip kilo almayanlar gibi besleniyorum kızlar ve gerçekten çok işe yarıyor eğer bir öğünü kaçırdıysam ertesi öğünü çok hafif tutarım hatta hatırlarsanız diyet yaparken bile yapıyordum bunu eğer kaçamak yaptıysam iki günü çok sıkı geçiriyordum o zaman dengeyi sağlıyosunuz gerçekten. Ben hiç durduk yere kilo almadım formumu korudum kilo alma nedenlerim ya ilaçlar ya hamilelik oldu. İnşallah bu bebişten sonra da normal kiloma dönünce yine eski beslenme stilime geçerim. Tabii ben o hale gelene kadar siz bu işleri halletmiş olursunuz
Evet canım senin beslenme tarzın çok iyiydi kaçamak yaptığında dengeliyordun 1 ayda iyi kilo vermiştin ah senin gibi olabilsem bir bıraktım mı ipin ucu hepten kaçıyor
Kreşle ilgili şunda sıkıntı yaşıyorum.İyiyiz çok şükür canım kreşin baya faydası oldu yeme konusunda da düzelmeler var seviyor kreşi öyle sabah giderken ağlaması vs yok zaten izliyorum gayet rahat görünüyor. Bakalım ikincide de en fazla yaşına kadar ücretsiz izin alabilicem zaten canım artık ikisi bir gidecek ama biz nerede olacağız belli değil. İnşallah gideceğimiz yerde de kalbime yatan güzel kaliteli bir kreş buluruz. Bizler evdeydik ama kardeşlerimiz vardı onun haricinde arkadaşlarımız vardı yazları da hep dışardaydık şimdiki çocukların böyle imkanları yok malesef herkesle komşuluk yapamıyosun herkesin çocuğunu eve alamıyosun kendi çocuğunu zaten gönderemiyosun dışarı desen belli bir vakit ve sınırlı bir özgürlük var o yüzden ben kreşlerin çocuklara çok faydalı geldiğini düşünüyorum ve çevremde akrabalarımda da böyle gözlemliyorum. Asya kreşte tek bir oyuncak ile tüm günü geçirirken evde onlarca oyuncağın yüzüne bile bakmıyor biz oynasak da ilgisini çekmiyor demekki ille yaşıtını istiyor.
Canım az kaldı sabret sonra zayıflarsın yine hepimiz geçtik o evrelerden sağlık olsun hamilesin hareketlerin sınırlı sonra doya doya spor yaparsın sen çok aktifsin bu konuda canım takma kafana geçecek hepsi çıta gibi kalacaksın iki çocukla ne sandın bana gelince 3 kilo fazlalığım var biraz sıkarsam gidecek inşallahÖyle yapınca gerçekten almıyosun canım ya mesela ben normalde yani diyet yapmadığım zamanlar öglen iyi yiyorsam akşamı geçiştiriyodum ya da akşam iyi yiyeceksem öğleni geçiştiriyodum ya da hadi yapamadım o gün çok kaçırdım 2 gün dikkat ediyodum vücut telafi ediyo o zaman. Senin kaç kilo fazlan var şimdi. Biraz sıkı yapsan hemen toparlarsın sonra da artık koruma programına geçersin inşallah. Ayyy ben o kadar sıkıldım ki bu hantallıktan anlatamam. Şu an özendim size. Keşke bende diyet spor yapabilsem. Zaten bu gebelik başından beri riskli yürüyüş harici bişey yapamıyorum ki ev iş asya canıma yetiyor bile. Diyet desen az dikkat edeyim diyorum açlıktan bayılacak gibi oluyorum. Görüntümden nefret ediyorum aynaya bakamıyorum. Yine sırtıma yığıldı kilolar. Bi insan neden sırtına kilo alır ya çıldırıcam yani. En zor giden yer ya. Biliyosun zaten kamburluk sorunum var iyice boynum öne geldi spor yapmam lazım gerinme hareketleri yasak. Hayırlısıyla sağlıkla şu gebeliği de tamamlayayım da gerçekten bunaldım artık şu hallerimden...
Kreşle ilgili şunda sıkıntı yaşıyorum.
Ortalama 6 yaşında 1. sınıfa başladığını düşünürsek 1 yaşında veririm diyorsun 5 yıl kreş çok fazla değil mi?
İmkanlar bu noktaya getiriyor ona lafım yok.
Ben 4 yaşında direk anaokuluna vereceğim. Ara ara oyun gruplarına gidiyoruz.
Canım az kaldı sabret sonra zayıflarsın yine hepimiz geçtik o evrelerden sağlık olsun hamilesin hareketlerin sınırlı sonra doya doya spor yaparsın sen çok aktifsin bu konuda canım takma kafana geçecek hepsi çıta gibi kalacaksın iki çocukla ne sandın bana gelince 3 kilo fazlalığım var biraz sıkarsam gidecek inşallah
Selnurr canım nerelerdesin
Günaydın canım günaydın kızlar :) Hepinize iyi haftalar diliyorum:) Ben de iyiyim canım iş okul hastane üçgeninde gidip geliyorum:) Bebiş 11 haftalık cuma günü kontrolüm var ikili test falan yapılacak sanırım. Çok şükür bulantılarım azaldı mide yanması oluyor biraz bir de demir ilacına başlattı Dr epey düşük çıkmıştı. Çocuklar iyiler iyice alıştılar okula onların etkinlikleri oluyor onlara gidiyoruz falan bir taraftan iş derken günler nasıl geçiyor anlamıyorum tatlım. Seninde doğuma az kaldı ilk 3 ay son 3 ay biraz daha zorluyor insanı Allah yardımcın olsun sen annesin güçlüsün her işin altından kalkarsın hiç endişeye kapılma en daraldığın yerde Allah tutar elinden zaten:) Ssnin bebiş 4 aylık olduğunda ben doğum yapacağım inşallah Sağlıklı sıhhatli doğup büyütmeyi nasip etsin Allahım. Kilo konusuna gelince dün 62.5 çıktım bulantılar geçince almaya başladım yine :) yarım kilo almışım iştahım da çok açıldı bakalım hayırlısı artık zaten 8-10 kilo alanlardan olamadım hiç:)))Kızlar günaydın hayırlı huzurlu sağlıklı bir hafta olsun inşallah.Benim güne başlama saatim 5.30 asya kalk borusunu çalıyor ve kalkıyorum. Bu arada 28 haftamız bitti sanırım ayaz halen ters duruyor çünkü aşağıya doğru çok sert vuruyor bazende sağ göğsümün altına bişey dayıyor nefes alamıyorum. Nereye kadar çalışabilcez bilmiyorum bakalım Allah büyüktür. Ya birde aklıma geldi bluegreeneyes canım sende hamileydin geldin hamileyim gelicem grup iyi olmuş dedin gittin bi daha görünmedin nerelerdesin? Selnurr kuzu senden de ses çıkmıyor bayadır sen nerelerdesin?
Günaydın canım günaydın kızlar :) Hepinize iyi haftalar diliyorum:) Ben de iyiyim canım iş okul hastane üçgeninde gidip geliyorum:) Bebiş 11 haftalık cuma günü kontrolüm var ikili test falan yapılacak sanırım. Çok şükür bulantılarım azaldı mide yanması oluyor biraz bir de demir ilacına başlattı Dr epey düşük çıkmıştı. Çocuklar iyiler iyice alıştılar okula onların etkinlikleri oluyor onlara gidiyoruz falan bir taraftan iş derken günler nasıl geçiyor anlamıyorum tatlım. Seninde doğuma az kaldı ilk 3 ay son 3 ay biraz daha zorluyor insanı Allah yardımcın olsun sen annesin güçlüsün her işin altından kalkarsın hiç endişeye kapılma en daraldığın yerde Allah tutar elinden zaten:) Ssnin bebiş 4 aylık olduğunda ben doğum yapacağım inşallah Sağlıklı sıhhatli doğup büyütmeyi nasip etsin Allahım. Kilo konusuna gelince dün 62.5 çıktım bulantılar geçince almaya başladım yine :) yarım kilo almışım iştahım da çok açıldı bakalım hayırlısı artık zaten 8-10 kilo alanlardan olamadım hiç:)))
Zor tabi iki çocuk canım aynı bende senin gibiyim kimsem yok allah büyük yardım eder merak etme sen bi şekilde büyüyorlar stresten yiyenlerdenim ben malum benim stresim kat be kat fazla hep o yüzden aldım yedikçe mutlu oluyorumSağol canım güzel moral oldu.gerçekten bazen ben tam bir deliyim diyorum ya. Nasıl bakıcam bakalım gurbet ellerde iki çocuğa inşallah hakkı ile becerebilirim. Nasıl bi düzenimiz olacak asya nasıl karşılıycak ben nasıl yetişicem gerçekten merak ediyorum ama söylediğin gibi koşturmaktan zayıflama ihtimalim var tabii stresten kendimi yemeğe vermezsem. Asyada lohusalıkta almıştım kiloyu yine aynısı olur diye korkuyorum. Sporu çok seviyorum ama bakalım hiç fırsatım olacak mı ya da ona halim kalacak mı? Tabii sen tecrübeli annelerdensin geçtin bu yolları artık sıkıştığım yerde fikir verirsin. Bu arada 3 kilo nedir canım ya. Bende çk aldım deyince 5 6 falan aldın sandım. Sen onu az bi dikat etsen hemen verirsin. Ama nasılsa veririm diye ihmal etme. Biran evvel başla ver kurtul sonra da bu bahsettiğimiz şekilde koruma programına geçersin. Biliyosun bazen 20 kilo veriyosun ama o son 3 kilo gitmek bilmiyo o yüzden ertelememek lzım
Zor tabi iki çocuk canım aynı bende senin gibiyim kimsem yok allah büyük yardım eder merak etme sen bi şekilde büyüyorlar stresten yiyenlerdenim ben malum benim stresim kat be kat fazla hep o yüzden aldım yedikçe mutlu oluyorumçok sınır bozucu benim annem mesela hemen kilo verir stresten kızım sen bana çekmemişsin bu konuda der diyet bile yapmadan sadece dikkat ederek 68 kiloya düştü inanamıyorum ben ekmek bile yemeden alıyorum ya bravo bana evet biryerden baslayayim ki 3 olur 5 derken hooop başa dönerim bugün başladım inşallah gerisi gelir
Sen bize güven canım biz burdayız kilolarını beraber veririzAllah kat kat yardımcın olsun canım benim. Gurbet zor gerçekten. Sen başladıysan kısa sürede halledersin eminim. Valla benim belli olmuyo bazen stresten ağzıma yemek süremiyorum bazen buzdolabıyla aşk yaşıyorumneyse lohusalıkta size güveniyorum artık beni dizginlersiniz diye ümit ediyorum
Ay hiç ses vermeyince merak ettim seni canım. Demir ilacı iyi olmuş zaten baya düşük demiştin inşallah toparlarsın. Valla benim tek asya ile pertim çıkıyor sende iki tane 3. yolda nasıl idare ediyosun maşallah. Artık ağrılardan ağlama moduna geçtim ya. Ayaklarım ve kaval kemiklerim çok ağrıyor. Valla inşallah söylediğin gibi halledebilirim açıkçası zaman yaklaştıkça endişelenmeye başladım ikisine de adil bir şekilde yetebilir miyim diye hatta eşimde var etti üç eee sağlıklı çocuk için sağlıklı anne lazım etti dört bu dört kişiye nasıl yeticem bilmiyorum tabii en büyük sığınak Allah inşallah bir kolaylık verir. Bende bugün 73.30 kiloyum 9.3 kilo almış oldum 28 haftam bitti 29 a girdim daha çooook var nasıl az alınacak bu kilolar bilmiyorum ya. O 8 10 kilo ile bitirenleri Allaha havale ediyorum
Evt canm benim insallah bu sefer komple düzene sokarızDoğru canım haklısın etrafımda var böyle kişiler diyorum ne kadar yiyiyor sonra baktım 8 den sonra ağzına bişey sürmüyor ekmeği seviyor evet ama abur cubur asla yemiyor tatliyla arası hiç yok Bende hepsi var sonra anladım kilo alma sebebimi işte bunları düzene sokarsak aslında bizde almayız bütün mesele bu
Evt canm sen o dengeleme işinde süpersinblonde ambition magickk kızlar biliyosunuz diyet ve spor için en güzel dönem bahar geldiği anda ipler kopuyor sonbahar ve kışı iyi değerlendirirseniz halledersiniz benim bu sene pek toparlanma şansım olmayacak sanırım doğum zaten kış insan hemen diyet spor moduna da geçemiyor tam geçeyim derken bahar gelicek yine de Allah büyüktür bişeyler yapmaya çalışıcam bakalım. Tabii önce iki bebekle nasıl bi düzen kurucaz hiç bilemiyorum. Ben normal düzenimde sizlerin o yiyip kilo almayanlar gibi besleniyorum kızlar ve gerçekten çok işe yarıyor eğer bir öğünü kaçırdıysam ertesi öğünü çok hafif tutarım hatta hatırlarsanız diyet yaparken bile yapıyordum bunu eğer kaçamak yaptıysam iki günü çok sıkı geçiriyordum o zaman dengeyi sağlıyosunuz gerçekten. Ben hiç durduk yere kilo almadım formumu korudum kilo alma nedenlerim ya ilaçlar ya hamilelik oldu. İnşallah bu bebişten sonra da normal kiloma dönünce yine eski beslenme stilime geçerim. Tabii ben o hale gelene kadar siz bu işleri halletmiş olursunuz