Kahveleri Alıp Gelin Kızlar

Bende canım senin gibiyim kilo aldım sporda yapamıyorum yaz boyunca ha bire dondurmaydı bilmem neydi çok aldım neyse bundan sonra dikkat edelim de atalım şu kiloları

Kızlar kusura bakmayın ay öyle yoğun yorucu bi hafta geçirdim ki pertim resmen iş yerinden bir arkadaş izinliydi bu hafta ve deli gibi iş yağdı nefes alamadık tabii eve gelince birde asya var ben iptal benim ağrılarım oluyor kızlar özellikle kemik ve kas ağrısı çok yaşıyorum d vit felan hak getire şu mesajı bile tam bir saat sonra tamamlayabiliyorum artık anlayın halimi. Sizler nasılsınız? blonde ambition canım yazmışsın ama inan ki harap bi haldeyim. Anaokulu işini ne yaptınız canım hallettiniz mi? magickk canım İstanbula geçtin mi artık? @Xeroderma_pig canım kızın hastaymış geçmiş olsun eşinden geçmiş olabilir mi acaba? Biliyorum zor ama kendini sakınmaya çalış yinede maske felan tak bari. Hamilelik nasıl gidiyor? @Saglikliyasamgunlugumm canım sen nerelerdesin hamişlik nasıl cinsiyeti öğrenmeye az kaldı heyecan var mı? Çocuklar okula alıştı mı?

Y YesilinBuyusu yarim gün diye karar vermiştim ama iş ciddiye binince benim kız gene ben evden gitmek istemiyorum 6 saat çok fazla ben 5saat 6 saat sensiz durmam diye tutturdu kızım dedim bende çok ayrı kalmıyalım diye az saatli olanını düşündüm zaten yarım gün olanı 6 saat bak anne diyo parmaklarıyla tek tek sayıyo görüyomusun ne kadar çok diyo zaten bale de de çok yoruluyorum çok yorucu diyo baleyede mız mız etmeye başladı şuan sadece cimnastikden çok memnun ona çok severem gidiyor bir iki ay daha bekliyim bakalım arrk kendini bu yıl için de hep hazır hissetmesse direk seneye zaten mecbur gidecek yani bakalm

Kızlar daha önceden de bahsetmisimdir evimin karsisinda dev gibi yemyesillikler icinde cok guzel bir park var hatta belki bilirainiz bu parkı zubeyde hanimin anıt mezarı da buranin icinde cunki havuzbasinda olan kafeteryasi filan var heryer agaç zaten cok guzel kocaman bir park yani kızlar markete filan iniyoruz ya hemen evimin köşesi hadi kızım girelim azcık oyna diyorum yok istemiyorum evi istiyorum diyor niye böyle oldu acaba ?parklara mı doydu ? büyümeye mi basladı ? Evde yaptıgmız seyler artk daha mı cazip geliyor ? Yoksa bana mı fazla baglandı ? Ana sınıfını simdi istememeai parkları bile reddetmesi normal mi?

Canım sanki sosyalleşmek için biraz geç kalmışsıız gibi geldi bana. Yani sosyallikten kastım sensiz de vakit geçirebilmek eğlenebilmek. Hep berabersiniz çünkü. Yani baleye gidiyor ama sen onu orda bekliyosun ayrılmış olmuyosunuz. Kreş anaokulu çocuğun kendine özgüveni oluşmasında faydalı oluyor daha bağımsız oluyor. Ayrıca kurallı eğlence arkadaş edinme sosyalleşme anneden babadan ayrı ortamların olduğunu da bilme ve bunlardan da zevk alma da önemli. Sonra çocuk birden okula başlayınca adapte olmakta zorlanıyor ve ayrılmakta da zorlanıyor. Tabii ben bu işin uzmanı değilim bu benim şahsi düşüncem ve gözlemlerim. İstersen bi pedagoğa danış ona göre belki erteleme bu sene gönder derse gönderirsin

Kızım 3 yaş ve yer seçiyor şu an bizim evin karşısındaki hep gittiği parka götüremiyorum uzak sevdiği parklara gidiyor
mesela hava parka uygun değil şöyle yürüyüp gelmeyi kabul etmiyor evde oynayacağım diyor
cazip gelirse evden çıkıyor.
her parkı mı reddediyor
parka gidince çocuklarla ilişkisi nasıl
çok ev çocuklar için iyi değil
yaşı kaç ben kızımı 4 yaşında vereceğim anaokuluna bu yıl evde
yarım gün kreşe gönderebilirsin

Sağol canım şimdi daha iyiyiz
Sana kolay gelsin hamileyken daha da zor
Asya kreşte memnun mu

Sağol canım şimdi daha iyiyiz
Sana kolay gelsin hamileyken daha da zor
Asya kreşte memnun mu

İyiyiz çok şükür canım kreşin baya faydası oldu yeme konusunda da düzelmeler var seviyor kreşi öyle sabah giderken ağlaması vs yok zaten izliyorum gayet rahat görünüyor. Bakalım ikincide de en fazla yaşına kadar ücretsiz izin alabilicem zaten canım artık ikisi bir gidecek ama biz nerede olacağız belli değil. İnşallah gideceğimiz yerde de kalbime yatan güzel kaliteli bir kreş buluruz. Bizler evdeydik ama kardeşlerimiz vardı onun haricinde arkadaşlarımız vardı yazları da hep dışardaydık şimdiki çocukların böyle imkanları yok malesef herkesle komşuluk yapamıyosun herkesin çocuğunu eve alamıyosun kendi çocuğunu zaten gönderemiyosun dışarı desen belli bir vakit ve sınırlı bir özgürlük var o yüzden ben kreşlerin çocuklara çok faydalı geldiğini düşünüyorum ve çevremde akrabalarımda da böyle gözlemliyorum. Asya kreşte tek bir oyuncak ile tüm günü geçirirken evde onlarca oyuncağın yüzüne bile bakmıyor biz oynasak da ilgisini çekmiyor demekki ille yaşıtını istiyor.

Canm sağol ama cvp konu ile tam tersiolmus yanlis anladn galiba gerci daha once bahsetmistim mira aşırı derece öz güvenli ve gereğinden fazla sosyal ger girdiğimiz ortamda herkezle gidip tanışır sohbet eder ön planda olup dikkat çekmeyide çok sever aşırı arkadaş canlısı çok kalabalık bir ortamda bile herkezin dikkatini hep o çeker herzaman bana ne kadar sosyal nasl nekadar ozguvenli nasl boyle yetistirdiniz diye sorarlar o dereceki daha miradan daha sosyal bir cocuk hayatimda gormedim canm ondan da butarz seylere ihtiyaci olmadigi icin kres geregi hic olmadi zaten cok paylasimci cok aktif konuskan sorgulayan kendini cok net ifade eden hakkini arayan her ortamda dikkat ceken bir cocuk yani 3yaş kişilik gelişimi ve annes sevgisine olan buyuk ihtiyacindan dolayi ben kresi cok yanlis buluyorum anne ile gecirilmesi ilk 3-4 yasa kadar cok onemli bence ama calisiyorsa o durum mecburu ama calisilmiyorsa ben dogru bulmuyorum canm zaten 4 yas sonrasi da anasinifi yaşı basliyor mirada bu aylar evi cok sevmeye basladı yani parka gifelimmi diyorum hayır evde satraç oyniyalim diyor yada pazıl yapalm yada kitap okuyalm ozellikle asırı kitap merakı var zaten artk yani normal cocuk oyunları artk ona sıkıcı gelmeye başladı sanırım bide kurslar da kurallara uyma zorunlulugu isine gelmiyor o istiyorki herkezle konussun ortaya gecip kendi yapabildiklerini gostersin on planda olma ve yonetmeyi cok seviyor anasinifinda da yani tam tersine aşırı sosyellikden ve özgüvenden zorlanıcak cünki ögretmenin yerine o anlatmak istiycek susmak ve oturmak istemiycek yani beni zorlayan bu

Evt canm sen cok iyi anlarsin durumu aynen oyle benimkide park seciyordu burayi cok tercih ediyordu gittigi zaman kim varsa hepsiyle tek tek taniair iyun kurar mutlaka herseferinde sectigi oyuncaklardan yanimiza aliyoruz hemen onlarla oyun kurar herkez kendi oyuncaginida getirsin hep beraber paylasicaz der on ve kendinden buyuk cocuklari bile yonlendirir ve onlar da mirayi dinler onun koydugu kurallarla iyun oynarlar yani yonetici bir kisiligi var bir de ozguveni cok yuksek on planda bulunmayi cok seviyor ondan kurslar biraz isine gelmemeye basladi cunki o istiyor ki ben yoneteyim orda da baktim kendi grubu olmayanlarla bile hep tanismis ve cimnastik ogretmeni de riskli hareketleri bile yapmaya calisiyor istyorki hic yerinde durmasn kendini ve daha iyi yapabiliceklerini gostersin istiyor dedi balede de ayni bide zaten soyle bir yapisi var bir istekde bulunuldugunda mantıklı aciklamasi olmali yoksa kabul etmez canm ondan valla ben simdi anasinifinda nasl kurallara uyucak bilmiyorum konusmayida asiri seviyor bugun kursda da ogretmen uyarip durdu habire arkadaslarinin kulaklarina biseyler soyluyormus

Benim bahsettiğim de bu zaten sana aşırı bağlanmış sensiz bulunduğu bir ortam yok ve kuralsız eğlenmeye alışmış. Neyse ben artık bir yorum yapmayayım canım.

Yaşı kaç Mira’nın?
Jimnastik çok iyi seçim.
Malum anaokulları çoğunlukla masa başı ve ince motor beceriler çalışıyor.
Kaba motor becerileri atlıyoruz hep.
Ben de lise de öğretmenim. Anaokuluna yorum yapmam çok doğru olmaz ama okullar hep tek tip tek sistem.
Açıkcası okul moduna ne kadar geç girse o kadar iyi benim için.
Elimden geldiğince dışarıda oynasın istiyorum.
Geçen yıl hareket eğitim merkezine götürdüm. İzmir de var mı araştır.
Burada kreşlerin müzik ve sanat grupları oluyor.
Müzik grubuna da gittik.
4 yaşında ben de jimnastiğe vereceğim sonra da isterse yüzme.
Öğretmenim ama okula gönderme merağım yok.
Bana kalsa 1 yıl okul öncesi gitsin.

Evt canm bende çok araştırdım ve çok kişiyede danıstıkca bende aynı kanıya vardm 2 yıl üst üste anasıfına gidenler ikinci senede sıkılıyor diyorlar ve bende hep dışarda aktif olmasından yanayım erken yaşta egitim hayatına baslamasn doya doya cocuklugunu yasasb hoplasn zıplasn eylensin mutlu bir insan olsun istiyorum evimin sağı buyuk park solu sahile cikiyor ve etrafda aktivite alanlarida dolu tam merkezdeyiz ondan 6 ayliktan beri hep parklara,sahiller oyun alnları bol bol disarda aktif gecirmesini sagladm canm aynı düşüncelerdeyim çocukların dışarda çocukluk yaşaması çok önemli diğer kurslarda sıkıcı oluyor baleye kendi hep hevesliydi ondan denesin dedim ama o bile sıkıcı geldi ama cimnastik gercekten harika bayıla bayıla gidiyor zaten hoplama tırmanma vs. Tam bunlarn yas grubu icin muhtesem bugun taklı atmaya baslamıslar şimdi tam 4.5 oldu mira canm benim bende müziğede yönlendirmeyi düşündüm piyonayla başlaya biliyormus her müzik için temel piyono dediler onuda deniycem neye yeteneği ve isteği varsa ona göre yönlenir artk ama az daha büyüsün yüzme ve satranç şart onlari profesyonel devam etmesede iyice ogrenmesi acisindan satranc ve yuzme kesinlikle istiyodum beyin gelisimi ve vucut gelisimini iyi desteklemis olur hemde hobi edinsinler ben cimnastigi mutlaka tavsiye ederim canm simdi bile basvurabilirsin zaten deneme dersi yapiyorlar uygun diilse hocalar simdi daha tam uygun diil 3 ay sonra tekrar deneme dersine gelsin biraz daha buyusun diyor hocalar yonlendiriyor

Benim bahsettiğim de bu zaten sana aşırı bağlanmış sensiz bulunduğu bir ortam yok ve kuralsız eğlenmeye alışmış. Neyse ben artık bir yorum yapmayayım canım.
Canm yanlis anlama lutfen zaten ben yorum yapalim diye soruyorum sadece tarif ettigin mira nın tam tersi olan cocuklardan oldugu icin durumu ben belki tam anlatamadm yanlis anladn diye acikladm voruslerimiz de farkli olabilir bide her cocuk farkli mesela asya ile miranin yapisi zaten tamamen zıt yani ben yıllardr hep yolliyanlaran fikirlerini sorarm mesela asya gibi çocukların aileleri kresden memnun kalıyor cunki yeme problemleri anneden ayri vakit gecirme gibi sorunlarin hepsi icin iyi oluyornus hep iyle diyorlar ama bizim hic o tarz problemlerimiz olmadi kurslara kosarak giriyor arkasina bile bakmiyor canm bagimli olanlari goruyorum mesala anneleri dakikalarca iceri sokamiyor boyunlari bacaklarina yapisip ayrilmak istemiyorlar baya ikna edene kadar ugrasiyorlar hatta yarida ikede bir cikiyor cocuklar parklarda da goruyorum mira gidip meraba tanisip birlikte oynayalim mi deyince cevap vermeden hemen annesinin dizine yapisan cocuklar var onlar bagimli oluyor sosyallemekde zorlaniyor mesela mirada yillardr şaşırır o tarz çocukları görünce niye boyle davraniyor anlamiyorum der bedenini sorar yani dedi gibi yapisi daha farkli

Başlayalım beraber canım çok iyi olur
ben basladm canm bir kac gundur 1200 kalori ile basladm bugun iyice alisinca 1000 kaloriye dusurdum canm 1000 kalori ile devam edicem ilerliyen surelerde de tekrar sporu da ekliycem hadi bakalm hemen sabah sende basla ama pazar olmaz dersen bir gun daha bekle pazartesi basla

Bide masa basi oturmak bu yaslar icin gercekten cok cok zor ya yazik yani cocuklar hic oturmak istemiyor zaten tam oyun yaslari kaba motor becerilerine cok cok onem veriyorum sanat ve muzik de bu yaslarda baslami evt ama ince motor becerileride gelissin diye evde mutlaka etkinlikler yapiyoruz birlikte baybeceriklinin etkinleri gibi swyler yapiyoruz 2 yasdan veride lego,yapboz,oyun hamuru filanlada hep aligorum ince motor becerilerini ve beyin gelisimini destekleyen oyuncaklar almaya calisdim hep hayal gucu gelissin diye de nerdeyse dogdugundan beri masal okuyorum simdi drama ya filan yatkinlasdi evde oyulari hatta yaptigi resimleri bile tiyatrala ceviriyor hemn

Tamam canım sporuda ekledik mi oldu bu iş aman ya biktim kilo alıp vermekten ah şu yiyip yiyip arayanlardan olsak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…