Kahvehanelerdeki sigara yasağına tepkiliyim.

Kapalı ortamlarda sigara yasak olunca,işletmeler çareyi masa ve sandalyelerini kaldırımla taşıyarak buldular.
Sonuçta bir işletme ki bu işletme kahve ise,kepenklerinin kapanmaması için bunu yapmak zorunda kaldı,bunda bana göre işletmenin bir suçu yok,bu yasayı çıkaranların eksik çıkarmasından dolayı olduğunu üstüne bastıra bastıra söyliyorum.
Sonuçta burası kahve ise,kahvdede sigarası olmayacağına göre;bu sigara yasağında muhakkak bir eksiklik düzeltilmesi gerekiyıor..

Ayrıca kaldırımları ihmla etmeninde yasak olduğunun biliyorsunuzdur ki adam aslında burada da hata yapıyor.Sonuçta kaldırımlar halkın kullanması içindir,masa ve sandalyeler konularak işletmelerin sigara içme mekanı olmamalıdır.
zaten bu şekilde sigara içien insanların çocuklara verdiği zararlar bana göre iki katı,sonuçta çocuklar açık alanda içilen sigarayı görüyorlar ve ister istemeden etkileniyorlar.
Bence bu yasa muhakakk düzeltilmeli ve kapalı ortamlarda sigara içenlere muhakkak bir yer tahsil edildikten sonra izin verilmedir diye düşünüyorum.

açıkca söylemek gerekirse sigara içmeyen biri olarak bu yasak beni pek etkilemedi
ama şu açıdan bakarsak eğer içmeyenler açısından çok yerinde bir yasak
bir cafeye oturmaya gidiyorsunuz kapalı mekan içerisi duman altı
sigara içmiyorum eve geldiğimde içmişden beter üstüme siniyor ve berbat bir koku..
içmediğim için çok daha fazla etkileniyorum ve hissediyorum
bu açıdan kapalı mekanlardaki sigara yasağı içmeyen biri olarak hem sağlığımı koruyor
hemde bu kokuya maruz kalmadığımdan üstümün başımın kokmasını
bu yasak protesto edilmemeli bence hatta buda yetmez
sigara fiyatlarını arttırmalılar
neredeyse çocukların elinde sigara 12 13 oldular mı bir özentidir sigara başlıyorlar
18 yaşının altında kişilere sigara satılmıyor güya
el atından mahalle arası büfeler ücra köşelerde pekala satıyor
bence alınan önemler yetersiz yenilerini dört gözle bekliyorum

bu arada sigara içenler beni öldürmek isteyebilir :roflol:
ama bırakın cidden kendiniz için çevreniz için değil

sigara yasagını sonuna kadar destekliyorum. zamanla düzene oturacaktır. eskıden trafıkte herkes kımızı işıkta geçerdi şimdı cezalar yuzunden hem kırmızı ışıgı hem emnıyet kemerını kullanmayı ögrendık. ortada can saglıgı varsa herkesın bu yasaga uyması lazım. sigara keyif için içilen birşeydir, zevktir, ama içmeyen biri için işgencedir. mılletın canı istiyor içiyor dıye ben kendımı tehlıkeye atamam. bana zarar vermeden içebıleceklerı bır yöntem bulursa kafamın dıbınde bıle içseler umrum olmaz, yeter ki ben zarar görmeyeyim.

Ben mi anlatamıyorum bilmiyorum.Ben sigara yasağına karşı değilim.Ben kahvehanelerdeki sigara yasağından dolayı mağdurum.Konuyu neden saptırıyorsunuz anlamadım.Katılırsınız katılmazsınız saygı duyarım.Altını çizerek söylüyorum ki,

Kafe ile kahvehane aynı şey değildir........

buna bende karşıyım zaten orası sigara çay içip okey kağıt oynama yeri değilmi içmeyen gitmesin barlarda sigara yasaklandı zaten barların amaçı içki sigara eğlence değilmi buraya bebekler girmiyorki şimdide bişey çıkarmışlar yılbaşında sigaralar 10 ile 15 tl olacakmış yaa cinayet çıkar bi yasakla 3 5 kişi hayatını kaybetti düşünün hiç kimse sigara alıp içemeyince ne olur tiryaki sigara içemeyecek eve gitcek ya çocuğunu ya karısını doğrayacak.ondan sonra başbakan nutuk atsa neye yarar.

alkisalkisalkisalkisalkisalkis

kahvehanelerde içilebılır nasılsa biz oraya girmiyorz.bana dokunmayan yılan bın yaşasın. ölüm kişinin seçimi. hamama giren terler gibi, kahveye giden kokuşur :))

arkadaşım kafe ile kahvehane aynı şey değildir demişsin bide kırmızya üstüne basa basa yazmışsın
elbette biliyoruz kafe ile kahvehanenin aynı şey olmadığını
sence bir yasak bu yasağı şurda delebilirsiniz diye bir madde içerebilir mi
hadi diyelim ki oldu kahvehanelerde sigara içmek yasak değildir maddesi eklendi
bu yasağı delmek için kaldırımlara masa sandalye atan uyanık esnaf işletmesinin küçük bir bölümü
burasıda kahvehane köşesi buyrun sigara içilebilir diyerek bu yasağı delemeye kalkmaz mı
ayrıca bunun kişisel boyutu var birde
kahvehaneye giden erkeklerin yüzde yüzü sigara mı içiyor
kahvehanede bulunupta sigara içmeyen vatandaş devlet herkesin sağlığını koruyor
ben buna maruz kalmak zorundayım diye itiraz etmez mi
ayrıca erkeklerin hepsi kahvehaneye mi gidiyor
sigara içipte kahvehaneye gitmeyenler arkadaş ortamında bi yerde oturup sigarayı içmek için kahvehaneye mi gitmek zorundayız demez mi
bide işin bayanlar kısmı
kahvehaneler erkeklerin çoğunlukta bulunduğu yerler
sigara içen bayanlar bu yasak cinsiyet ayrımı gözetiyor erkeklerin serbestçe içebileceği bir yer bizim neden yok demezler mi
vs vs şimdi aklıma gelmeyen daha nicesi.. kaydirigubbakcemile3
bak bu şekliyle kaç kafadan ses çıkmaya başladı
bu yasağın en adil şekli bu bana göre
ayrıca bu yasak sigara içmemeye değil bırakmaya teşvik amaçlı
sigarayı bırakanlara para ödülü veriyor devlet
bence desteklenir ve daha iyi denetlenirse sigara içen oranının azalacağına inanıyorum yerimseniben

Son düzenleme:
Sevgili cloudy,Benim amacım caddede,sokakta,iğneleyici bakışlar maruz kalmadan yürümek.
Benim babam da yıllardır o kahvehanelerin müdavimi,ınan o sigara içmediği halde onun da tadı kaçtı.Ne olurdu sanki güçlü bir havalandırma sistemi ile içenlere içeride ayrı bir bölme yapsalardı..
Bu insan kendi sağlığını kendisinin koruması gerektiği bilincine hala varamamışsa,bunu devlet niye üstleniyor.Hadi üslendin diyelim,böyle ölçüp biçmeden tak diye kuralı koymak bence dayatmadan başka birşey değil.(Amaç vatandaşın sağlığı ise eğer,en az sigara kadar tehlikeli baz istasyoları var her mahalleye bir tane).

Üstelik yine dsöylüyorum,kafeye takılan kesim belli..Birkaç saat geçirip çıkacak açıkhavaya.
Ama kahvehaneler öyle değil ki.Adam sabah girip akşam çıkıyor.
Yasak da üzerine gelince adamlar akşama kadar sokakta sandalye tepesinde geleni gideni kesiyor.
Ben haksız mıyım arkadaşım?

Son düzenleme:
bende sigara yasağına karşıyım ,ee ne oldu içen yine bir şekilde içiyor..

haklısın arkadaşım elbette kendine göre haklısın ama yasak elbette bi şekilde birilerini rahatsız edecek
bunun kaçarı yok
ama bir kural koyarken eminim ki en ince ayrıntısına kadar düşünmüşlerdir
ayrıca sabahtan akşama kadar aylak aylak kahvehane köşelerinde oturan
ve insanı iğneleyecek bakışlar atan adamlar
bunu her nerde olursa olsun yapıyorlar
onları kahvehanenin içine tıkmak bir çözüm değil ki yerimseniben
eğitilmeleri gerekiyor birazcık insanlaştırılmaları gerekiyor

ayrıca baz istasyonu konusuna sonuna kadar katılıyorum
amaç sağlıksa baz istasyonu daha sağlıksız
kaldı ki nükleer santral yapımı başladı
mersin akkuyuya nükleer santral yapılacakmış
asıl bunu protesto etmeliyiz ülkemizi çöplüğe dönüştürmelerine izin vermemeliyiz yasakkelimeyasakkelime

Son düzenleme:
sigara içmeyen insanlar rahat etti mi evt etti ama ya içenler? bazı işyerleri bu şekilde para kazanıyordu onlar için zor oldu evt içmeyenlerin sağlığını düşünmek için doğru bi karar ama bu şekilde değilde içenler için özel bi yer yapılsa havlandırması iyi olan sigara odası olsa kimse ekmek parasından olmaz herkesin rahatı olur içmeyenlerde zarar görmezdi. ben dışarda sigara içen bi bayan gördüğümde hiç hoşuma gitmiyor evt bi bayan sigara içebilir elbette ama dışarda elinde sigarayla dolaşan bi bayan görmek hoş olmuyor. kimse üstüne alınmasın ben sadece fikrimi söyledim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…