Kahvehanelerdeki sigara yasağına tepkiliyim.

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
132
688
63
Hani protesto köşesi kapanmasaydı ona yazacaktım ya neyse.Ben kahvelerde sigara yasağını protesto ediyorum.
Sayın başbakanım,yolda rahat yürüyemez olduk.Kahvehanelerin müdavimleri bütün kaldırımları kaplamış.Bırakın zehirlenmek tercihleriyse,size ne,Avrupa Birliğine ne?
Ben yolda rahat yürümek istiyorum...............
Bu da zamanla ahlaki çöküntüye yol açmaz mı sizce?

farkındamısınız,o yasaktan sonra yerlerdeki sigara izmaritleri arttı.. çevre kirliliğinede sebep oldu bu yasak....

icenleride dusunseler cok iyi olacak,bazi kisiler gerekten icemedikleri zaman zararli olabiliyolar......simdiden kavgalar cinayetler yasamiyosa,sonrasini dusunemiyorum,,,heleki orucunu bi restoranda yada herhangi bi yerde acan insan,iftardan sonra aklina ilk gelen sey sigara,hatta yemekten once bile,,,,,

İnanamıyorum.........
Bu ülkede ne zaman birileri yapılan iyi şeyleri takdir etmeye başlayacak...........

Yapmayın arkadaşlar , yok kahvehaneler kan ağlıyor i yok cafeler iş yapamıyor... yapmasınlar....

Eğer ki birilerinin zehirlenmesine göz yuman mekanlar haline geldilerse yapmasınlar...
Buralarda sigara yasağı başlamadan önce sanki sokakta sigara içilmiyor muydu !!!!!!!!

Yerlere izmarit atılmıyor muydu...!!!!

Bu kültürle ya da kültürsüzlükle alakalı.......

Lütfen yapılan iyi şeyleri görebilme erdemine kavuşalım hep birlikte!
Sevgiler....

pardonda ben gözlemimi yazdım buraya. ne yorum yaptım ne da başka, bir şey dedim,yasakla ilgili.:1closedeyes:
arttı.evet izmarit sayısı arttı. bunu bende ,arkadaşlarımda gözlemliyor. hatta geçen gün bunu konuşmuştuk...

bunu paylaştım.
birden bana da böyle saldırmanız çok ilginç.

1- Benim yorumumu saldırı olarak algılaman hakikaten benim yazdıklarımı algılayamadığın anlamına geliyor...Tekrar okumanı rica edeceğim...
2-Kırmızıyla işaret ettiğin yerde . ben yerlere sigara atan ve sokakta sigara içen insanların bu davranışlarını SİGARA YASAĞINDAN dolayı değil , kendi kültürleri ve ya kültürsüzlüklernden dolayı yaptıklarını söylüyorum !
3- Ve en önemlisi Hani protesto köşesi kapanmasaydı ona yazacaktım ya neyse.Ben kahvelerde sigara yasağını protesto ediyorum. demişsin...

sence bu yasakla alakalı bir yorum olmuyor mu yani???

Kaldıki yorumuda yapabilirsin ve zaten yap..Konuşmalıyız , tartışmalıyız..Saygılı olduktan sonra bu zarar değil fayda getirir..
Sevgiler...

gebeliğim dolayısıyla sigarayı bıraktım.
ama metazoriyle sigaranın önüne geçileceğine inanmıyorum.
isteyen kendini zehirler, istemeyen zehirlemez.
ben bu sigara yasağının çok abartılarak yapıldığını düşünüyorum.
2 duvarı olan heryerde içirtmemek abartmaktır.
havalandırmayı mecbur kılmak yerine elinde sopayla gezmek olmaz.
içmeyenin içene,içenin de içmeyene saygısı olması gerekiyor.
evet konu sahibinin dediğine de katılıyıorum.
bütün kahve kapının önünde, geçerken kendimi resmi geçitte gibi hissediyorum.
tüm kaldırımı kaplıyorlar.
ya yoldan gideceğim ya da araba varsa adamların içine dalıp ordan geçeceğim..

farkındamısınız,o yasaktan sonra yerlerdeki sigara izmaritleri arttı.. çevre kirliliğinede sebep oldu bu yasak....

1.ben yasakla ilgili olumlu yada olumsuz yorum yapmadım. üstte mesajım tekrar okunsun lütfen.
ve altta sizin mesajınız. izmarit vardı zaten vede insanlar sokakta içiyordu. tamam ben yok mu dedim. ama ARTTI DEDıM. yasaktan sonra daha fazla izmarit görüyoruz sokakta.

2.
3- Ve en önemlisi Hani protesto köşesi kapanmasaydı ona yazacaktım ya neyse.Ben kahvelerde sigara yasağını protesto ediyorum. demişsin...

sence bu yasakla alakalı bir yorum olmuyor mu yani???

ben mi ,demişim onu. tekrar okuyun isterseniz. onu diyen benmiyim. konuda ki tek yorumum
QUOTE=okypete;8505170]farkındamısınız,o yasaktan sonra yerlerdeki sigara izmaritleri arttı.. çevre kirliliğinede sebep oldu bu yasak....[/QUOTE]
budur. yani onu diyen ben değilim. yazılar iyi okuna ve yazana daha bir dikkat edile....

dipnot:
o lafı eden ben değilim realist.... karıştı galiba kişiler:))

Son düzenleyen: Moderatör:
Heeeeeeee

Ben realistle konuşuyorum sanıyorum....

Sen bana saldırdın falan diyince konuyu açan sensin sandım...

Yani benim yorumuma cevap yazacaksa REALİST yazmalı ..benim sana yönelik bir yorumum yok ki.....

Yanlış anlaşılma olmuş.. :bbo:

tamam. o zaman. izmariti ben yazdım. sende izmarit dediğin için tabiiki söz hakkı düştü bana. neyse,anlaştık. onu diyen ben değilim....

Evet..Neyse...Asıl demek istediğimizden laf nerelere geldi...

Ben bu yasağın oluşturulmasında en ufak bir parçası olan herkese binlerce defa teşekkür ediyorum...

Avrupa Birliği diye ağladığımız birliğin ülkelerinde bu yasak yıllardır var....

Biz de neden olmasın...
her yasak kötü müdür !
Ona bakarsanız insan öldürmekde yasak bu ülkede ,ya da hırsızlık , ya da vatanhainliği , ya da ya da...
Bunlarda mı kötüüüüüü

Evet toplum olarak yaşayacaksak yasaklar olmalı......Bence iyikide varlar.............

sadece sağduyu...... :Saruboceq:

Neden sadece sigara içmeyenlere saygı duyulması bekleniyor ki

İçenlerin günahı ne peki

Demokrasinin neresindedir bu anlayış?

Çok karşıyım böyle mantıksız yasaklara

Sen içmiyor olabilirsin;ancak içene de saygı duymak zorundasın

Kışın sıra selvi gibi amcaların sigara dumanı altından geçin de göreyim,

yasağın getirilerini ve de götürülerini.

evettttttt bende tepkiliyim ekmek almaya bile gidemez oldum hem sigara içiyorlar hemde gelen geçen kadını rahatsız eden bakışlar nefret ettim bu yasadan nefret...

sigarayı ağzına hiç koymayan biri olarak kızımla gittiğim kapalı ortamlarda kızımın ciğerlerinin göz göre göre zehirlenmemesi adına benim için bu yasak çok iyi oldu..:zemuszemus:
herşeyin bedeli olarak sağlığımdansa rahatsız edici bakışları tercih ediyorum..kendi adıma..
o rahatsız edici bakışlar hayatın her noktasında var..çok da önemli değil açıkçası

Evet yasaklar olmali....burda cok haklisin..

Lakin mantikli ve mantiksiz yasaklar var arkadasim....Restorant, Havaalani, toplu tasitlarda bende bu yasagi uygun ve yerinde buluyorum ki ben sigara kullanan biriyim...lakin
Kahvehane, Disko, Bar gibi yerlerde sigarayi yasaklamak bana göre cok mantiksiz....

Ayrica verdigin örneklerle sigara icme yasaginin ne alakasi var anlamadim....

ben şu izmaritlere taktım. acaba yere izmarit atmak yasak mı.??
yasaksa,cezası az da mı millet yerlere atıyor.??
eğer öyleyse, cezasını biraz daha artırmak lazım, sanırım..

yaşadığım yerde değişen hiçbirşey olmadı okypcim;lakin buradakilerin çoğu öküz gruubuna girdikleri ve yere bir şey atmanın doğal olduğunu savundkları için no problem modu söz konusu..

Arkafdaşlar konu nerelere gelmiş inanamadım.Birincisi ben kahvehanelerdeki sigara yasağının insanları sokağa dökmesinden yakındım.Bu adamlar zaten bu yasakla sigarayı bırakmıyorlar ki...Yalnızca mekan değiştiriyorlar.ıç mekandan dış mekana.Ve bu da beni rahatsız ediyor.
ıkincisi Avrupanın kültüründe kahvehane anlayışı yok,kafe var.Bunlar aynı şeyler değiller.
Bir üçüncüsü de içen her insan zararını bilerek içiyor artık.Bırakın kahvehanelerde kendilerine zarar versinler,sokakta beni rahatsız etmesinler.
Haa bu arada ben sigarayı savunmuyorum.Çünkü sigara kullanmıyorum.Ama bu toplumda içenler ve içmeyenler diye de bir bölünmüşlük olmasın birbirimize karşı saygı ile yaklaşalım istiyorum....

Bu ülkede ne zaman birileri yapılan iyi şeyleri takdir etmeye başlayacak...........

Yapmayın arkadaşlar , yok kahvehaneler kan ağlıyor i yok cafeler iş yapamıyor... yapmasınlar....

Eğer ki birilerinin zehirlenmesine göz yuman mekanlar haline geldilerse yapmasınlar...
Buralarda sigara yasağı başlamadan önce sanki sokakta sigara içilmiyor muydu !!!!!!!!

Yerlere izmarit atılmıyor muydu...!!!!

Bu kültürle ya da kültürsüzlükle alakalı.......

Lütfen yapılan iyi şeyleri görebilme erdemine kavuşalım hep birlikte!
Sevgiler....[/QUOTE]

kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…