• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kahve ve çay fazla tüketmek

Mendilimde Kirmizim Var

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2020
735
856
53
Selam kızlar,bir dert değil diyebilirsiniz ama gün içerisinde fazlaca kahve,Nescafe veya çay içiyorum.Bunla bağlantılı olarak sigara sayım da artıyor.Var mı sizce bir alternatif?Yerine ne koyabilirim?Lezzetli değişik bitki çayları tarifi alabilirim.Fazla tüketim dediğim şöyle, en az 2 Türk kahvesi,2 Nescafe(çoğu zaman fincanlarım yarım kaliyor.Yani hepsini bitirmiyorum.Eğer çay yapıldıysa da 3 -4 çay bardağı içiyorumdur.Calismadigim günler evde pek çay demlemiyorum.Kahve çoğunlukla.Midem zaten rahatsız.Mide duvarında kalinlaşma var.Doktoe daha çok strese bağlı olduğunu söylemişti 2 yıl önce ama ilerlerse diye tedirginim.Sigarayi bırakmaya çalışacağım ama benim istediğim çay ve kahvenin yerine koyabileceğim alternatif sıcak icecek.Yaz ya da kış fark etmez sıcak içecekler tüketmeyi seviyorum.önerileri beklerim.Var mı benim durumumu yaşayan ?

Son düzenleme:
Selam kızlar,bir dert değil diyebilirsiniz ama gün içerisinde fazlaca kahve,Nescafe veya çay içiyorum.Bunla bağlantılı olarak sigara sayım da artıyor.Var mı sizce bir alternatif?Yerine ne koyabilirim?Lezzetli değişik bitki çayları tarifi alabilirim.Fazla tüketim dediğim şöyle, en az 2 Türk kahvesi,2 Nescafe(çoğu zaman fincanlarım yarım kaliyor.Yani hepsini bitirmiyorum.Eğer çay yapıldıysa da 3 -4 çay bardağı içiyorumdur.Calismadigim günler evde pek çay demlemiyorum.Kahve çoğunlukla.Midem zaten rahatsız.Mide duvarında kalinlaşma var.Doktoe daha çok strese bağlı olduğunu söylemişti 2 yıl önce ama ilerlerse diye tedirginim.Sigarayi bırakmaya çalışacağım ama benim istediğim çay ve kahvenin yerine koyabilecegim alternatif sıcak icecek.Yaz ya da kış fark etmez sıcak içecekler tüketmeyi seviyorum.önerileri beklerim.Var mı benim durumunu yaşayan ?
bu kadar çay kahve öyle aman aman bir tüketim dğeil öncelikle onu belirteyim
boşuna stres yapmayın yani

ama neskafe -instant granül kahve-içilcek şey değil, sağlıklı değil onu bırakmaya çalışın
sigarayı tabii ki bırkaın zaten

ben kendim evde kurutup hazırladığımız otlardan adaçayı, kekik vs. içiyorum arada da ıhlamur demlerim ama bunlar genelde kışın hele hasta gibiysem ya da düpedüz hastaysam. portakal suyu filan da içemem gaz yapıyor.

hazır bitki çayı, hazır ayran, gazlı içecek, hazır hiç bir şey içmiyorum ben hemen hemen. bi içtiğim paketli içecek şekersiz soda.

kış harici de mesela vişne surubu yapılır bizde
bi yapan teyzeden de yaban mersini şurubu almıştım onları suyla veya sodayla üzeyip soğuk içecek niyetine onu içiyorum

Ben de günde bir kahve ve 5 6 bardak çay içiyorum. Ama ben sigarayı onlarla içmiyorum. O anlamda iyi yani 😅 işin kötü yanı ben çayın yerine başka bi şey de koyamam. Çok seviyorum. Siz bitki çayı içseniz. Aromalı çaylar güzel oluyor meyveli falan.

bu kadar çay kahve öyle aman aman bir tüketim dğeil öncelikle onu belirteyim
boşuna stres yapmayın yani

ama neskafe -instant granül kahve-içilcek şey değil, sağlıklı değil onu bırakmaya çalışın
sigarayı tabii ki bırkaın zaten

ben kendim evde kurutup hazırladığımız otlardan adaçayı, kekik vs. içiyorum arada da ıhlamur demlerim ama bunlar genelde kışın hele hasta gibiysem ya da düpedüz hastaysam. portakal suyu filan da içemem gaz yapıyor.

hazır bitki çayı, hazır ayran, gazlı içecek, hazır hiç bir şey içmiyorum ben hemen hemen. bi içtiğim paketli içecek şekersiz soda.

kış harici de mesela vişne surubu yapılır bizde
bi yapan teyzeden de yaban mersini şurubu almıştım onları suyla veya sodayla üzeyip soğuk içecek niyetine onu içiyorum
Yorum için teşekkürler,bu verdiğim sayıları +1 gibi düşünebilirsiniz bazen değişebiliyor.nescafe aslında son zamanlarda pek içmiyorum.Marka vermeyeyim ama o.m diye bir markanın ginseng ve kolajenli kahveleri var.Son zamanlarda onu içiyorum.Bana fazla geliyor çevreme baktığımda,insanlar benim kadar içmiyor gibi geliyor.Nitekim sağlıksız da olduğu için içtiğim miktarı da sanırım gözümde büyütüyorum.Hazir ayran ya da asitli içecekler ben de tüketmiyorum çok şükür.

Ben de günde bir kahve ve 5 6 bardak çay içiyorum. Ama ben sigarayı onlarla içmiyorum. O anlamda iyi yani 😅 işin kötü yanı ben çayın yerine başka bi şey de koyamam. Çok seviyorum. Siz bitki çayı içseniz. Aromalı çaylar güzel oluyor meyveli falan.
Evet işte böyle hoşuma gidecek değişik bir tarif bulmam lazım ki sık sık tuketebileyim.Sizin o konuda iyi. Ben ikisini yan yana tüketiyorum ve bu beni daha çok yoruyor🥴

Merhaba bende tam bir kafein bağımlısıyim günde 4 5 kupa.iciyordum özellikle kpss çalışırken. Tüp Bebek tedavimde doktorum yasakladı o kadar çok zorlandım ki kahve yerine su içiyordum ama kahvenin yerini asla doldurmuyor. Sürahinin içine su ve meyve dilimleri atiyordum kahve makinamin çekirdeklerini boşalttım kahve aklıma getirmemeye çalışıyordum. Gün aşırıya düşürdüm şuan alıştım canım ilk zamanlarki gibi istemiyor birden kesmek lazm

Nescafe granül kahve içmeyin yaa hem zararlı hem hiç lezzetli değil
Onun harici bana çok gelmedi

Sigarayı bırakabilirsiniz inşallah
Ben ıhlamur kuşburnu kiraz sapı soda ve ayran tüketiyorum

Karışık kış çayları filan oluyor sallama değil de paketli aktardan karıştırılmış
Ben yukarıda saydıklarımı kendi köyümden getiriyorum annem hazırlıyor
Bizde kuşburnu hergün olur çünkü oğlum da onu içiyor

Onu içmeye başlayalı hiç hasta olmadı doğru düzgün

Merhaba bende tam bir kafein bağımlısıyim günde 4 5 kupa.iciyordum özellikle kpss çalışırken. Tüp Bebek tedavimde doktorum yasakladı o kadar çok zorlandım ki kahve yerine su içiyordum ama kahvenin yerini asla doldurmuyor. Sürahinin içine su ve meyve dilimleri atiyordum kahve makinamin çekirdeklerini boşalttım kahve aklıma getirmemeye çalışıyordum. Gün aşırıya düşürdüm şuan alıştım canım ilk zamanlarki gibi istemiyor birden kesmek lazm
Nick tercihinden ve fotoğrafından belli😹 bayram sonrası sigarayı bırakmaya deneyeceğim belki ikisini birden direkt keserim.Boyle farklı aromalı yeşil çay tarifi falan arıyorum aslında.Hani şu yaseminli yeşil çay ya da bergamotlu falan olanlar var ya.O tarz bir şey olsa.Ama onları da sürekli demlemek zor.Termosa demleyip okula götürebilir aslında.Tarçın aroması da severim.Tarif araştıracağim.Muhakkak bir şey bulmam lazım.

Nescafe granül kahve içmeyin yaa hem zararlı hem hiç lezzetli değil
Onun harici bana çok gelmedi

Sigarayı bırakabilirsiniz inşallah
Ben ıhlamur kuşburnu kiraz sapı soda ve ayran tüketiyorum

Karışık kış çayları filan oluyor sallama değil de paketli aktardan karıştırılmış
Ben yukarıda saydıklarımı kendi köyümden getiriyorum annem hazırlıyor
Bizde kuşburnu hergün olur çünkü oğlum da onu içiyor

Onu içmeye başlayalı hiç hasta olmadı doğru düzgün
Atom çayı gibi diyorsunuz değil mi?Olabilir aslında.Adaçayı hariç,ıhlamur.kekik çayı yeşil çay severim.Bunları nasıl zenginleştirebilirim.Aktarlarda yaseminin kurusu satılıyor mudur acaba

Atom çayı gibi diyorsunuz değil mi?Olabilir aslında.Adaçayı hariç,ıhlamur.kekik çayı yeşil çay severim.Bunları nasıl zenginleştirebilirim.Aktarlarda yaseminin kurusu satılıyor mudur acaba
Evet aktara gidip değişik bitkilerden alabilir sonra da beğendiklerinizi karıştırıp içebilirsiniz

Bende bağımlıyım,özellikle iş yerinde çok içerim sizin 2 katiniz çay içerim..Ben portakal aromalı sıcak içecekleri de seviyorum bu tarz alternatif ne olabilir acaba

Ben kahveci gruptanim espresso içmeden ayilamayan tiplerden ...içine birkaç damla limon...en iyi enerjini içeceğim olur kendileri...evdeysem granül kahveyle idare ediyorum mecbur çayda var arada sigara zaten...nasılsa öleceğiz bosverin

Nick tercihinden ve fotoğrafından belli😹 bayram sonrası sigarayı bırakmaya deneyeceğim belki ikisini birden direkt keserim.Boyle farklı aromalı yeşil çay tarifi falan arıyorum aslında.Hani şu yaseminli yeşil çay ya da bergamotlu falan olanlar var ya.O tarz bir şey olsa.Ama onları da sürekli demlemek zor.Termosa demleyip okula götürebilir aslında.Tarçın aroması da severim.Tarif araştıracağim.Muhakkak bir şey bulmam lazım.
Evet ama söylediği şeyler de kafein içeriyor özellikle yeşil çay onu da sınırlaman lazım. Sana önerebileceğim şey fincan boyutlarını küçültebilirsiniz mesela kupayı yerine kahve fincanı ile kahvelerini içebilirsin. Sigarayı bırakmak da zor olacak senin için ikisini birdenbire bırakmaya çalışma. Ama dozlarını azaltabilirsin Nescafe zaten sağlığa zararlı onu hiç içme

Ben kahveci gruptanim espresso içmeden ayilamayan tiplerden ...içine birkaç damla limon...en iyi enerjini içeceğim olur kendileri...evdeysem granül kahveyle idare ediyorum mecbur çayda var arada sigara zaten...nasılsa öleceğiz bosverin
Aa neden öyle söylediniz. Nasılsa öleceğiz diye vücudumuzu mu zehirleyelim ? Sağlığımıza elbette dikkat edeceğiz

Bu arada kontrolsüz bitki çayı içmek de böbreklerinize zarar verir onlara da çok fazla abanamazsınız. En en kötü durumda siyah çayı açık içersiniz

Back
X