Kahve makinası alicam ama tekli mi çiftli mi karar veremedim

fyzkrt

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
7
0
86
İstanbul
Ya 1 haftadır araştırıyorum kahve makinası alim diye. aslına bakarsanız va bitane evde ama artık miladını tamamladı gibi. şimdi bakıyorum bu beko ve arçeliğin telve diye makineleri var. arkadaşım tekli almam konusunda ısrarcıda ben acaba çiftlimi alsam diyorum. en uygun deveyukunde buldum. çiftlisi 260 teklisi 145 gibi bir fiyat. fiyat olarak tekli daha cazipte sonra ikili alsaydım dermyim acaba.Bi bakıp fikir verirmisinz, rica etsem:)

https://www.deveyuku.com/beko-bkk-2113-m-mini-kahve-makinasi-266312.html

https://www.deveyuku.com/arcelik-k-3190-telve-turk-kahve-makinasi.html

Bunların yerine normal kahve makinası alsanız sinbonun falan?
ben filtre kahve makinası arıyorsunuz sandım çok para gereksiz birşey bence.

ya zaten sinbo makinem var. onun tadı ile telvenin tadı kesinlikle bir değil. sıkıntım oyüzden. hala kararsızım. ama sonunda ikilisini alcam gibi gözüküyor:)

ben ikilisini kullanıyorum telvenin. tavsiye ederim gerçekten. sinbo vs. gibi elektrikli cezvelerden farklı bir cihaz bu.önce bunu bilmek lazım. ikilide arkada su deposu var cezveye sadece ölçüsüyle kahve ve şeker koyup karıştırmadan yerine koyuyorsunuz cezveyi (bir cezve ile tek seferde en fazla iki kişilik yapılabiliyor) kaç kişilik oldugunu işaretliyorsunuz ve 1 dk olmadan kahve hazır..suyu kendi arkasındaki depodan alıyor ...ama tekli telveden görümceme aldık onda su deposu yok kendin koyman gerekiyor..ikilisi çok daha güzel ve rahat.. çok lezzetli ve köpüklü oluyor ayrıca kahvesi..

Son düzenleme:
süper bi fikirmiş ikili kahve makinesi almak

fakat çıtır-pıtır 2kişilk olduğunu sölemiş.ee zaten biz tekli kahve makinelerinde bile 4 kişilik kahve yapıyoruz.bi manası yok ozaman ikili almanın:63:

bu ikili makinede 4+4kişilik yapsak olmuyormu?

ikililerin iki adet cezvesi oluyor. tek cezve tek seferde iki kişilik yapıyor. ikisini aynı anda koyarsan 2+2 4 kişilik kahve yapabilirsin.:34:

ikililerin iki adet cezvesi oluyor. tek cezve tek seferde iki kişilik yapıyor. ikisini aynı anda koyarsan 2+2 4 kişilik kahve yapabilirsin.:34:

evet anladım cnm

bizde şöle bi makine ile 4 kişilik yapabiliyoruz
$kahve_makineleri.jpg

ikili alırsam 4+4 =8 kişilik yapabilirim diye sevinmiştim:44:

Biz arçelikten 2li aldık ve çok memnunuz 3dk içinde köpüklü mis gibi kahve hazır su ayarlama derdi felanda yok:66:

İsteme gün onlardan bikaç tane lazım:66:

evet anladım cnm

bizde şöle bi makine ile 4 kişilik yapabiliyoruz
Eki Görüntüle 171525

ikili alırsam 4+4 =8 kişilik yapabilirim diye sevinmiştim:44:

bu elektrikli cezvelerden çok daha farklı bir ürün evet.çok güzel..

Biz arçelikten 2li aldık ve çok memnunuz 3dk içinde köpüklü mis gibi kahve hazır su ayarlama derdi felanda yok:66:

İsteme gün onlardan bikaç tane lazım:66:

evt en güzeli su ayarlama derdinin olmaması. 3dk bile sürmüyor yahu :52: dıtt dıtt ötüyor bide ben hazırım diye:) su bitiyorsa depodan ışığı yanıp,uyarı veriyor..

bu elektrikli cezvelerden çok daha farklı bir ürün evet.çok güzel..

evt en güzeli su ayarlama derdinin olmaması. 3dk bile sürmüyor yahu :52: dıtt dıtt ötüyor bide ben hazırım diye:) su bitiyorsa depodan ışığı yanıp,uyarı veriyor..

peki pişerken köpüğünü almana gerek kalmıyormu?

Hayır, nasıl beceriyorsa hem köpüklü, hem de güzelce kaynamış bir şekilde çıkıyor kahve.

Ben de Arçelik in teklisi var. 3 fincan çıkıyor (normal büyüklükteki fincanlarla). Süre de 1-2 dakika olduğu için, 5-6 kişi de olsa, yeterli bana kalırsa. İlk 3 kişiye ikram edene kadar ikinci parti de pişmiş oluyor.

İki de bir de kahve taşırmayı beceren bir kişi olarak hararetle tavsiye ederim.

yok tatlım gerek kalmıyor.zaten pişme esnasında cezveyi yerinden alamıyorsun. cezveyi haznesine sabitliyr otomatik.bitince serbest bırakıyor.kitapçığında bol köpüklü olması için hızlıca fincana dökülmesi gerektiği yazıyordu..

teşekkürler kızlar alıyım en iyisi bende

nişanlımda 'her şeyi daha kolay yapma peşindesin?' diye dalga geçiyor:9:

teşekkürler kızlar alıyım en iyisi bende

nişanlımda 'her şeyi daha kolay yapma peşindesin?' diye dalga geçiyor:9:

İstediği kadar geçsin dalgasını, siz hiç değilse kolay ya da zor yapacaksınız, o bakalım tutacak mı bir işin ucundan. Ay, birden kızdım ben ama, siz tatlı tatlı yaptırtmaya çaılışın ona da bazı işleri. (üstelik ben de erkek çocuk annesiyim, benimki napıcak bakalım?)

Teklisini kullanıyorum fakat çiftlisini tavsiye ederim. Çünkü o gördüğünüz hazneyi ağzına kadar dolduramadığınız için misafir falan geldiği zaman bardak sayısı açısından bir dezavantaj oluşturuyor. Bunları kim akıl etmişse çok iyi yapmış. Kullanımı hem pratik hemde kahveler çok lezzetli köpük köpük oluyor. :)

bide çiftlide fincan büyüklüğüne göre kahvenin miktarını ayarlama ımkanı var.mesela en küçük ayar benim fincanımı doldurmadı,orta ayar fıncanıma tam geldi.

İstediği kadar geçsin dalgasını, siz hiç değilse kolay ya da zor yapacaksınız, o bakalım tutacak mı bir işin ucundan. Ay, birden kızdım ben ama, siz tatlı tatlı yaptırtmaya çaılışın ona da bazı işleri. (üstelik ben de erkek çocuk annesiyim, benimki napıcak bakalım?)

ah bu anneler yok mu? alıştırmıyorlar sonra bizim başımız yanıyor:14:

o işin ucundan tutmaz anca köstek olur.

bende bi iş bilmiom, bakalım sonumuz ne olucak.

buarada senacım nişanlım telden soruyor sizin eşiniz ev işlerinde yardımcı oluyormuymuş?

bide çiftlide fincan büyüklüğüne göre kahvenin miktarını ayarlama ımkanı var.mesela en küçük ayar benim fincanımı doldurmadı,orta ayar fıncanıma tam geldi.

cevapların için çok teşekkürler çıtır-pıtır
konuyu açan fyzkrt arkadaşta saolsun yoksa bu aletten haberim olamayacaktı

şimdi misafir gelince 3dk da 4 kişilik kahve yapmış oluyoruz.
ben hala 8 kişilik yapma derdindeyim :81:

aleti alınca cezveye kahve ve su koyup denicem,bide kendisi 2 bardaklık su eklerse bir cezvede 4 kişilik olur,2 cezvede 8 kişilik kahve yapmış olurum:35:

Ben de Arçelik'in teklisini kullanıyorum, ama ben de ikilisini tavsiye ederim. Bir kere su deposu olması harika, bir de yanılmıyorsam çift cezvelilerde orta kahve, şekerli kahve ayrı ayrı pişebiliyor ki bu da süper bir avantaj. Diğer kahve pişiren makinelerden kesinlikle daha farklı, onları da kullandım ama hiçbiri ocak üzerinde yapılan kahveye benzemiyor. Telve ise hem uğraştırmadan hem de taşırmadan aynı lezzeti yakalıyor. Ben bir mağazadan alışveriş yaptığımda hediye olarak vermişlerdi, ama şimdi alacak olsam ikilisini düşünürüm mutlaka. Bazen fiyatlarda indirim de yapılıyor, geçen gün bir mağaza ikilisini nerdeyse tekli fiyatına satıyordu. Anneler günü indirimi filan olabilir yakın zamanda, bakmak lazım...

Back