Kahve Falındaki Şekillerin Anlamını Merak Edenler İçin

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2012
2.532
297
Okuldan bir arkadaşım bakardı kahve falı. Ben de o bakarken sorardım bu ne demek, şu ne demek diye... Aklımda kalanları paylaşmak istedim...

Kaplumbağa: Evlilik...

Deve: Oturan bir deve ise, kısmetin gelmesine zaman var. Ayağa kalkmış bir deve ise, kısmet yola çıkmış.

Tabanca: Kısa tartışmalar, sözle atışma, laf kakma...

Tüfek: Uzun sürecek kavgalar...

Uzun, kesintisiz çizgiler: Sorunsuzca, huzurlu, mutlu sürecek bir döneme girmek...

Kesintili, kısa çizgiler: Hem maddi hem manevi açıdan zorlayıcı bir döneme girecek olmak...

Yumurta: Kısmet (maddi-manevi her konuda)

Uçurum: Geçmişi bir kenara bırakıp, yeni bir döneme geçiş yapmak...

Cenin: Hayatta yeni bir başlangıcın vuku bulacağı...

Meşhale: Kişinin kendi elindeyse, kişi kendi kendisinin rehberi olacak. Başkasının elinde ise, bir başkası kişiye yol gösterecek...

Gözlük: Ya pembe gözlükleri taktığı için gerçekleri göremiyor, kısa süre sonra hayal kırıklığına uğrayacak; ya da bazı konularda kimsenin göremediği önemli bir detayı kendisi görecek...

Anahtar: Ev, araba, arsa...

Araba: Kısa süre sonra feraha çıkmak...

Çiçek: Aşk... yeni bir aşkın müjdecisi...

Üçgen: Para

Bir kenarı olmayan üçgen: Maddi anlamda sıkıntı, elden para çıkması.

Daire: Mutluluk

Dairenin veya karenin içinde bir veya birkaç nokta: Sır saklamak.

Köpek: Dost

Güvercin: Evlilik, barışma, kavuşma, yuva kurma, müjdeli haber.

Küçük noktalar: Laf...

Yarım insan: Hastalık.

Kanat takan insan: Özgürleşmeye işaret. Yolculuk yapmaya da işaret eder.

Keçi/koç: Koç veya oğlak burcuna da işaret ettiği gibi; inatçı birine de işaret eder. Aynı zamanda adanmış olan adak.

Beş köşeli yıldız: Hayatın her alanında elde edilecek başarı.

Çekiç: Bir işi sağlamlaştırmak.

Madalya_Kupa: Mesleki veya eğitim alanında başarı.

Kurdele: Kutlama.

Makas ve kurdele bir arada ise: Söz kesme, nişan yapma.

Elma: Aşk

Bacası tüten ev: Huzurlu bir hane, yuva.

Bacası tütmeyen ev: Hanede huzursuzluk, ailede mutsuzluk.

Çeşme: Adak.

Çeşmeden su akıyorsa: Adağın gerçekleşeceği...

Şimdilik hatırladıklarım bunlar. Ancak bunları yanındaki şekillere göre de bağlantılandırmak gerek. Bunu yapabilen birine zaten falcı diyoruz Ben bağlayamıyorum mesela, sadece kahvemi içip kapatıp baktırıyorum :) bakmak, yetenek işi gerçekten de... :)

Son düzenleyen: Moderatör:
bu ne saçmalıktır ya.insan geleceğini nasıl bi fincanın içindeki anlamsız şekiller göre yorumlar.saçmalık ötesi hatta.

bu ne saçmalıktır ya.insan geleceğini nasıl bi fincanın içindeki anlamsız şekiller göre yorumlar.saçmalık ötesi hatta.

ne işin var başlığın içinde hatta fal tarot kategorisinde peki

ay ben de bunu anlamıyorum gelip yok yalandı saçmalıktı bıdı bıdı deyip gidiyolar. ilgilenmediğin bişeye neden ilgi gösteriyosun arkadaş git orada kültür sanat başıkları var, sinema eleştrisinde filan bulun. kimsenin bi başkasının inandığı bişeyi küçümsemeye hakkı yok. birinin değer verdiği bişeye kimse saçmalık diyemez.. saçmalık ötesi diyenlere saygısız ötesisiniz diyorum...

niye gelip okuyorsunuz, o değerli vaktinizi bu saçmalık için harcıyorsunuz o zaman? hayret birşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…