Malzemeler
- Şiş No:5 Numara
- Orta kalınlıkta İp
Beremizin Yapılışı:
Şişimize 20 ilmek atıyoruz.3 ters örüyoruz.Sonra 12 ilmeğe
kahve çekirdeği modelini kuruyoruz.3 ilmek ters ör 1 ilmek düz ör şişimize 1 ip doluyoruz 1 düz daha örüyoruz.Arka sırayı düz olarak görünen yerleri düz ters olarak görünen yerleri ters örüyoruz.
2.sırada da aynı şekilde örüyoruz kahve çekirdeği modelinden sonra 3 ters ör 1 düz ör şişe ip dola 2 ters ör. Bu kısım beremizin tepe kısmını oluturacak.Örgümüze bu şekilde 14 ilmek oluncaya kadar örüyoruz.Bu beremizin tepesini oluşturan ilk üçgenimizi oluşturacak.
İkinci üçgenimiz şişimizde 14 ilmek oluşunca kesme işlemine geçicez.Bu kesme işleminde ilk üçgenimiz kapanırken ikinci üçgenimiz oluşmaya başlayacak.3 ters ör 12ilmeğe kahve çekirdeği modelini ör 3ters ör 1 düz ör şişe ip dola 1 ilmek kes şişte kalan diğer ilmekleri kesmeden şişte bırak( bu kalan ilmekleri her dönüşümüzde 1 kesicez ki 2. üçgen böyle oluşmuş olacak) işin arka tarafına geçiyoruz ters olanları ters ör düz olan yerleri düz örüyoruz.Sıra başını anı şekide örüyoruz 3ters 1 düz 1 dola 1 düz ör 1ilmek kes.Bu şekilde 6 üçgen olana kadar örücez.
Kahve Çekirdeği Modelinin Örülüşü : (3 ilmek üzerinden kurulur)
En soldaki 3. ilmek, önündeki 2 ilmeğin üzerinden sağdaki şiş yardımı ile geçirilip, düşürülür. Yani ilmek düşürme işlemi yapılır.İçten geçen 2 ilmektek birincisi düz örülür. Sağdaki şişin üzerine hemen 1 ilmek dolanır ve ikinci ilmek de düz örülür.İşlemin peşinden gelen 1 ilmek ters örülür, yine 3′lü uygulama tekrar edilir, 1 ilmek ters örülür, 3′lü uygulama tekrar edilir…şeklinde sıra tamamlanır. Örgünün arka sıralarındaki tüm ilmekler hep ters örülür.Bu işlemi 3 sırada bir uygulayarak modelimizi kurmuş oluruz.