• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kahvaltıya başlangıç nasıl

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yaxgxmur sxixla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2008
117
1
96
42
İzmir
oğlum altı aylık beş aylıkken başladım ek gıdalara kahvaltı veriyorum ama en doru kahvaltıyı ıslatma yöntemini bilmiyorum bana cvp verirsenis sevinirim

illa ki karıstırmak zorunda değilsin yağmurcum.pekmez yumurta ve peyniri ayrı ayrı vermistim ben.ama istersen ıhlamurla ıslatabilirsin ya da sıcak suyla.istersen peynir ve haslanmıs yumurta sarısını ez beraber onu yedir.tabi bunları veriyor musun bilmiyorum.yada kendin yaptığın meyva suyuyla az az yanında birseyler ver seçenek çok aslında

ben karışım yapmıyorum herşeyi ayrı veriyorum ıslatma içinde anne sütü veya ıhlamur tercih ediyorum.

Nıe karıŞım yapmıyosunuz ben karıŞtyırıyorum ama anasaĞlıĞında ınek sÜtÜyle ıslat dedıler aklım karıŞtır yarım fıncan sÜt yarım fıncan su koy dedıler...

kızlar bize pekmez,bal yumurtanın sarısını doktor 9.aydan sonra başla dedi..siz ne zaman başladınız..

kızlar bize pekmez,bal yumurtanın sarısını doktor 9.aydan sonra başla dedi..siz ne zaman başladınız..

pekmezde yanlışlık olmasın. benim tüm kitaplarımda 6. aydan sonra hatta iki öğün iki kaşık şeklinde yazıyordu drumuzda benimki sevmemesine rağmen ısrarla verdiriyor tahinle veriyorum tadı gitsin diye yada portakal suyuyla.bal ve yumurta sarısı içinse bir yaş deniyor.yani en azından 9 ay.pekmezi tekrar sor tatlım önemli bir besin çünkü.

pekmezde yanlışlık olmasın. benim tüm kitaplarımda 6. aydan sonra hatta iki öğün iki kaşık şeklinde yazıyordu drumuzda benimki sevmemesine rağmen ısrarla verdiriyor tahinle veriyorum tadı gitsin diye yada portakal suyuyla.bal ve yumurta sarısı içinse bir yaş deniyor.yani en azından 9 ay.pekmezi tekrar sor tatlım önemli bir besin çünkü.

tatlı olduğu için yasak dedi...zaten kontrolümüz var tekrar sorarım bu hafta..

bencede karıştırmamak en güzeli.beni kızım 7 aylık ayrı ayrı yediriyorum. karışımı bi türlü yediremedim. doktorumuzda karıştırarak ver dedi ama öle yeiyo bende zormamıyorum.azda olsa ayrı ayrı tatması damak tadında gelişimi sağlıyo bence...

bencede karıştırmamak en güzeli.beni kızım 7 aylık ayrı ayrı yediriyorum. karışımı bi türlü yediremedim. doktorumuzda karıştırarak ver dedi ama öle yeiyo bende zormamıyorum.azda olsa ayrı ayrı tatması damak tadında gelişimi sağlıyo bence...

en doğrusunu yapıyorsun tatlım.karıştırınca çok yiyorlar ama neyi sevip sevmediğini anlayamıyorsun. ben geceleri mamasını az içtiğinde karıştırıyorum. diğer türlü ayrı ayrı veriyorum. mesela peyniri sevmiyor.ona tahıl ilave ediyorum biraz tadı gitsin diye. yumurtaya bayıldığı için onu sona saklıyorum.

benimkinin 7 ayi bitti. ben de arada yumurta peynir tattiriyorum ama daha tam kahvaltiya gecemedim. acikcasi ölcü olarak nasil yapacagim onu bilmiyorum. yani ictigi 230 gr sütünü ne kadar peynir ve ymurtayla degistirebilirim bilmiyorum.

peynir icin aksamdan suya basilmis olsun deniyor tuzu gitsin diye. yumurta sarisi 6. aydan sonra haftada bir olmak üzere diye yaziyor bana verilen kagitta. bal ve süt 1 yasindan sonra
kahvalti ölcüsü konusunda bana yardimci olabilecek olan var mi?

benimkinin 7 ayi bitti. ben de arada yumurta peynir tattiriyorum ama daha tam kahvaltiya gecemedim. acikcasi ölcü olarak nasil yapacagim onu bilmiyorum. yani ictigi 230 gr sütünü ne kadar peynir ve ymurtayla degistirebilirim bilmiyorum.

peynir icin aksamdan suya basilmis olsun deniyor tuzu gitsin diye. yumurta sarisi 6. aydan sonra haftada bir olmak üzere diye yaziyor bana verilen kagitta. bal ve süt 1 yasindan sonra
kahvalti ölcüsü konusunda bana yardimci olabilecek olan var mi?

tatlım emziriyormusun? sabahlarımı 230 cc süt içiyor?anlamadım.dönüşüm sorunu tam anlayamadım. bildiklerimi paylaşayım.
6. aydan sonra yavaş yavaş kahvaltıya başlaman gerekiyor.kahvaltıda vereceklerin yumurta sarısı, peynir(protein kısmı), cicibebe yada tahıllı kaşık maması yada ekmekiçi(karbonhidrat kısmı) birde bir kaç damla zeytinyağı 9. aydan itibaren tereyağ(yağ kısmı)
ayrıca meyve, pekmez de ekleyebilirsin. pekmezi peynirle beraber vermeyi öenrmiyorlar kahvaltıdan bir iki saat sonra sadede verebilirsin.bunları bebeğin yemesine göre düzenliyorsun. peynir ve yumurtayı dönüşümlü verebilirsin. yumurtayı 1/8 oranında başlayıp haftada bir artırarak bir ayda tam yumurta sarısı vermeye başlayabilirsin.peynir kibrit kutusunun yarısı şeklinde başlayıp ihtiyacına göre bir kibrit kutusu kadar verebilirsin.bunaları karışım yaparak yada tek tek de verebilirsin.
Eğer anne sütü veriyorsan sabah emzirirsin mesela 600 gibi emzirdin diyelim 800 900 gibide kahvaltı yaptırırsın yada anne sütüyle ıslatarak kahvaltı karışımı hazırlayabilirsin.yada karışımı verip üstüne emzirirsin.
eğğer emzirmiyorsan devam sütüne karışımını ekleyebilirsin.

tatlım emziriyormusun? sabahlarımı 230 cc süt içiyor?anlamadım.dönüşüm sorunu tam anlayamadım. bildiklerimi paylaşayım.
6. aydan sonra yavaş yavaş kahvaltıya başlaman gerekiyor.kahvaltıda vereceklerin yumurta sarısı, peynir(protein kısmı), cicibebe yada tahıllı kaşık maması yada ekmekiçi(karbonhidrat kısmı) birde bir kaç damla zeytinyağı 9. aydan itibaren tereyağ(yağ kısmı)
ayrıca meyve, pekmez de ekleyebilirsin. pekmezi peynirle beraber vermeyi öenrmiyorlar kahvaltıdan bir iki saat sonra sadede verebilirsin.bunları bebeğin yemesine göre düzenliyorsun. peynir ve yumurtayı dönüşümlü verebilirsin. yumurtayı 1/8 oranında başlayıp haftada bir artırarak bir ayda tam yumurta sarısı vermeye başlayabilirsin.peynir kibrit kutusunun yarısı şeklinde başlayıp ihtiyacına göre bir kibrit kutusu kadar verebilirsin.bunaları karışım yaparak yada tek tek de verebilirsin.
Eğer anne sütü veriyorsan sabah emzirirsin mesela 600 gibi emzirdin diyelim 800 900 gibide kahvaltı yaptırırsın yada anne sütüyle ıslatarak kahvaltı karışımı hazırlayabilirsin.yada karışımı verip üstüne emzirirsin.
eğğer emzirmiyorsan devam sütüne karışımını ekleyebilirsin.

malesef emziremiyorum istemiyor cünkü. sabah 5-6 gibi bir biberon mamasi iciyor bir de 9.30-10 gibi. 10daki sütünün yerine kahvalti vermeyi istiyorum. önerilerin icin tesekkürler . bende bir deneyim karisimlari.

arkadaşlar bugün kontorole gittik her zaman gittiğimiz hastaneye bizim eski doktor ayrılmış oradan istanbulda başka bir hastaneyle anlaşmış..başka bir doktor gelmiş bizde mecburen ona gittik.

oğlum 15 ağustos doğumlu...ona göre yeni beslenme listemiz...

sabah uyandığında anne sütü benim sütüm olmadığı için aptamil.

kahvaltı

yumurta sarısı
bir gece önceden suda bekletilmiş zeytin
beyaz peynir
pekmez
meyva suyu ve püresi 2-3 tane cici bebe

öğle

3 kere çekilmiş kıymalı veya tavuk etli sebze çorbası veya sebze püresi+ anne sütü veya biberon maması

ikindi

yoğurt
meyve püresi

akşam
muhallebi
anne sütü veya biberon maması

arada sulu köfte yapabilirsin dedi.
sıyırılmış tavuk kemiğini eline verin emsin dedi..kobaramayacağı meyvelerden,ekmeğin köşesinden eline verin dedi.
diş fırçalamasını sordum temiz nemli bir tülbentle silin dedi.
ayrıca 4 dişimiz vardı 2 tane daha geliyor bu sebeple flor başladık son olarak demir damlasıda başladık..

en önemlisini unutuyordum kahvaltıda besinleri birbirine karıştırma ileride ayrı ayrı yedirmek zor olur,istemez dedi.

Back