• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kahvaltı

burcu_ege

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2008
155
6
96
40
Bursa
arkadaslar bebegım 6aylık ve ben oglumu kahvaltıya baslatmayı dusunuyorum nasıl bır kahvaltı menusu onerırsınız sız neler verıyosunuz

bende yenı basladım kahvaltıya devam sutune bıskuvı labne peynırı ceyrek yumurya sarısı ve 1 cay kasıgı pekmez koydum kızım pek sevmedı ama alısır ıns bugunde aynısını yaptım yalnız bıskuvı yerıne mılupa 8 tahıllı ballı kattım.

uzum pekmezı verıyorum ama hazır almadım kayınvalıdem yapmıs onu kullanıyorum kecıboynuzu pekmezıde cok kan yapıcıymıs onuda kullanmak ıstıyorum ama marka konusunda bılgım yok daha yenı basladık tecrubelı arkadaslar sız kullanıyor musunuz hangı marka daha guvenılır daha ıyı

2 ölçek aptamil yumurta sarısı peynir bebe bisküvisi 8.ayda içine ceviz ezebilirsin ben 2 oglumada böyle vermiştim kahvaltıyı

birde bebekler kahvaltıya pekmez katınca sevmeyebiliyor ayrıca 1 çay kaşıgı ile başlanabilir zaten bizim dr umuzda içine katılınca besin değeri yoktur pekmezin demişti

ben aptamıl ın ıcıne karıstırmayı dusunmuyorum yumurta sarısını pekmezı peynırı ayrı ayrı vermeyı dusunuyorum ne kadar dogru olur bır fıkrım yok ama hepsının karısımı nasıl bır lezzet olurkı guzel oldugunu sanmıyorum

ben aptamıl ın ıcıne karıstırmayı dusunmuyorum yumurta sarısını pekmezı peynırı ayrı ayrı vermeyı dusunuyorum ne kadar dogru olur bır fıkrım yok ama hepsının karısımı nasıl bır lezzet olurkı guzel oldugunu sanmıyorum

ben bu yaşımda hasta olduğumda falan kahvaltıyı karışık yemeyi severim bılı bılı deriz adına :)
benim kızımın bılı bılısı farklı tabi. pekmezde demir olduğu için C vitaminli bi meyve suyuyla versen daha iyi olur mesela şeftalisuyu ama karışıkta verebilirsin. C vitaminivücudun demiri maksimum düzeyde almasına yardım eder. ayrı ayrı vermekten kastın bi yudum peynir bi yudum pekmezse peynir demir emilimini azaltır bebişin pkmezdeki demirden faydalanmaz ama pekmezin içerdiği kalsiyumu en iyi şekilde alır. pekmezdeki kalsiyum süttekinden daha çoktur.
ayrı ayrı yiyebilse beslenme alışkanlığı bakımından daha iyi tabi..
ben ev yapımı bulamadım koskanınkini kullanıyorum keçiboynuzu pekmezi. üzümün tadı daha tatlı ve keskin. ama keçiboynuzu (harnup) böyle karışımda tadı pek belli olmuyor. daha öncede pekmez hakkında yazmıştım yazdıklarıma güvenebilirsin kulaktan dolma şeyler yazmam gıda konusunda ..

Son düzenleme:
cnm bebekler genelde karısımları pek sevmıyor bende yapıyorum akrısım ama yemıyor artık bızımle kahvaltı edıyor agzına peynır salan kasar ne varsa veryorum yavas yavas yıyor

bu sabah ılık kez basladık kahvaltıya ve soyle yaptık 3olcek aptamılın ıcıne cıcıbebe bıskuvısınden koydum bır kac kasık cıcıbebelı aptamıl verdım ardından peynır tekrar aptamıl yumurta sarısı boyle devam ettık en son 1cay kasıgı pekmez verdım kahvaltımız boyleydı oglum gayet severek yedı sızce yanlıs bır sey varmı

2 ölçek aptamil yumurta sarısı peynir bebe bisküvisi 8.ayda içine ceviz ezebilirsin ben 2 oglumada böyle vermiştim kahvaltıyı

canım bugün bir arkaaşımla görüştüm onunda bebeği var kahvaltıya başladığından beri şöyle yapıyormuş ceviz ve fındığı rondodan geçirmiş cam kavanoza koymuş hergün kahvaltısına bir ölçek koyuyormuş çok faydalı geldi banada yazını okuyunca paylaşmak istedim.

kizlar koskanin pekmezleri en katkisizlariymis yurtdisinda pekmez bilinmedigi icin dr haberi yok ama gorumcemin bebek dr koskayi onermis katkisiz bebege uygun diye

bu sabah ılık kez basladık kahvaltıya ve soyle yaptık 3olcek aptamılın ıcıne cıcıbebe bıskuvısınden koydum bır kac kasık cıcıbebelı aptamıl verdım ardından peynır tekrar aptamıl yumurta sarısı boyle devam ettık en son 1cay kasıgı pekmez verdım kahvaltımız boyleydı oglum gayet severek yedı sızce yanlıs bır sey varmı

hayr bı yanlıs yok maksat vıtamınlerını alsın naısl yedırdıgın onemlı degıl

bende kahvaltıda devam mamasına pekmez ve cicibebe karıştırıyorum daha yeni başladım benim bir sorum olcak kuzenim hastanede çalışıyo ve milupanın mamasını getiriyor poşet halinde 6 ölçekli bu poşetler ben mamayı hatırlarken 120ml su koyuyorum (normalde 180 ml su lazım) ve poşetin hepsini döküyorum bi sakıncası olur mu acaba :uhm:
bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim a.s.

bende kahvaltıda devam mamasına pekmez ve cicibebe karıştırıyorum daha yeni başladım benim bir sorum olcak kuzenim hastanede çalışıyo ve milupanın mamasını getiriyor poşet halinde 6 ölçekli bu poşetler ben mamayı hatırlarken 120ml su koyuyorum (normalde 180 ml su lazım) ve poşetin hepsini döküyorum bi sakıncası olur mu acaba :uhm:
bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim a.s.

mamaların üstünde su ve ölçek miktarına mutlaka uyulması yazılıdır. milupanın sitesindede bu belirtilmiş. bence önemli bi konu olmasa özellikle belirtilmezdi..
http://www.milupa.com.tr/index.aspx?pgrpid=715&pgid=1006

Back