• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kahvaltı takımı almasam diyorum sizce....

nurcimik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2011
384
32
118
merhaba kızlar bir konuda yardımıza ihtiyacım var. önümüzdeki günlerde yolumuz kütahyaya düşecek ve porselen alışverişimi oradan tamamlamayı düşünüyorum. yemek takımları şunlar bunlar tamam aklımda bir kaç model var da kahvaltı takımı alma konusunda kararsızım size danışayım istedim.

kahvaltı takımlarının içindekiler malum çukur tabak, servis tabağı bir kaç kase ve fincanlar ve demlik. demliğim daha doğrusu çaydanlığım çelik takımımda var . fincanlara gelincede diyorum ki genel bir türk kahvaltı sofrasında çay ince belli bardaktan içilir yada kimin favori kupası varsa ondan içer zaten çay bardağı olmazsa olmaz o alınacak . kahvaltıda genelde düz servis tabağı kullanılır ben hiç çukur tabak kullanılan kahvaltı sofrası görmedim. ortaya çıkarılacak peynir zeytin recel şu bu içinse bir kahvaltı takımındaki kaseler yetmez diye düşünüyorum onun yerine bu puzzle çerezliklerden şirin şirin zeytinlik ve sosluklardan alsam. kendi takımımı kendim kursam nasıl olur.

bi el atıverin bu kısceye tecrubelerinizi paylaşın. kahvaltı takımı al mı dersiniz yoksa kendi takımını kendin oluştur mu dersiniz. oluştur derseniz benim yazdıklarımdan başka hangi parçaları eklememi önerirsiniz bu takıma. haydin pamuk eller klavyeye :56:

kendi kullanımına göre kendin oluştur bence de...

çok gereksiz görüyorum ben kahvaltı setlerini... mesela ben porselen yumurtalık sevmem.

dediğin gibi fincanda çay da içmem:)))

bu yüzden ben de kendi takımımı oluşturdum

Tatlım en iyisini düşünmüşün bence,takımını kendin yarat rengarenk olsun kahvaltıda içiniz açılsın.Bende almıcam çünkü çok gereksiz buluyorum,renkli kaseler,servis tabakları satılıyo her yerde nasılsa..

Bencede kendin oluştur, kahvaltı takımında kullanmayacağın parçalara boşuna para bağlama:)
parçaları da alırken birkaç renk ve tarzla kombine edebileceğin şeyler olmasına dikkat et,
Mesela turkuaz bir tabağı hem beyazla hem sarıyla tamamlayabilirsin ama çok uç renkli yada çiçekli bir parçayı sadece kendi serisiyle.
Kahvaltılık için ayrıca eğlenceli tabaklar(örn;kaya&maya) yada aksesuarlar(amerikan servis,bambu peynir tabakları,porsiyon reçellikler vs vs.) da alabilirsin:34:
aldıklarını bizimle de paylaş olur mu?
şimdiden kolay gelsin

bencede kendi takımını kendin oluştur derim pahalı oluyor ve gereksiz oluyor dediğin gibi ona verceğin parayla başka eksiklerini tamamlarsın

teşekkürler arkadaşlar sanırım kendi takımımı oluşturacağım. lovelycoperontherope bende beyaz turkuaz düşünüyorum kahvaltı takımımı. çeyizim mavi beyaz turkuaz ve lacivert üzerine kurulu çünkü :)) tabiiki sizlerle paylaşacağım aldıklarımı. bende kendi topiğimi acacağım kısa bir süre sonra ama önce bir kütahya ggezisi yapayım elimde ne var ne yok fotoğraflayayım düzene koyaayım :))

Son düzenleme:
canım bende almadım günlük yemek takımım vardı cok teferruatlı olmayan mavi çiçekli falan onun minik pasta tabakları vardı fincanıda bende m,inik düz mavi kaseler reçellikler zeytinlikler aldım isteğime göre onları kullanıyorum cokta sık oluyor ayrıca bir takım cok gereksiz bence.ceyiz zaten cok masraflı bir olay Allah kolaylık versin.

canım bencede en iyisini düşünmüşün :34: bende yemek takımımı alırken orda çalışan bayan bile "hiç gerek yok kahvaltı takımına para bağlamaya" demişti.. benim gördüklerimde büyük servis ve küçük pasta tabağı vardı... yumurtalık, fincan kişi sayısıyla.. bir demlik, tuzluk, peçetelik falan..onlarıda muhakkak ayrı alıyoruz aslında "ee dedim reçel peynir zeytin için ne var? -iki ufak kase bide oval tabak mı neydi" yani demem o ki zaten o setlerde olan servis ürünleri yetersiz.. madem takviye yapcan bide onlara hiç gerek yok bence.. kendin renkli parçalarda daha şık hale getirebilirsin sofranı :46:

Ben kahvaltı takımı almıştım sadece servis tabakları kullanılıyor. Daha yumurtalıklarını bir kere bile kullanmadım aynı şekide demliğini de hiç kullanmadım. Fincanları derseniz üç beş kere kullanıldı o kadar. Aslında sadece servis tabağı satılan yerlerden servis tabakları alınsa bence daha mantıklı olur. peynir tabağıı zeytinlik reçellik vs. bu kahvaltı setlerinin bir çoğunda zaten yok. Onları zevkine göre alman, kendi takımını kurman bence daha iyi

Canım bencede kendi takımını kendin kur, bende öyle yapıcam ama bir türlü istediğim renklerde istediğim sayılara ulaşamadım, o yüzden arayış içindeyim. Zaten kahvaltı setleri 6 kişilik sen 12 kişilik alırsın hemde boş yere para harcamamış olursun, çünkü çeyiz haddinden fazla masraflı bir olay:34:

merhaba kızlar bir konuda yardımıza ihtiyacım var. önümüzdeki günlerde yolumuz kütahyaya düşecek ve porselen alışverişimi oradan tamamlamayı düşünüyorum. yemek takımları şunlar bunlar tamam aklımda bir kaç model var da kahvaltı takımı alma konusunda kararsızım size danışayım istedim.

kahvaltı takımlarının içindekiler malum çukur tabak, servis tabağı bir kaç kase ve fincanlar ve demlik. demliğim daha doğrusu çaydanlığım çelik takımımda var . fincanlara gelincede diyorum ki genel bir türk kahvaltı sofrasında çay ince belli bardaktan içilir yada kimin favori kupası varsa ondan içer zaten çay bardağı olmazsa olmaz o alınacak . kahvaltıda genelde düz servis tabağı kullanılır ben hiç çukur tabak kullanılan kahvaltı sofrası görmedim. ortaya çıkarılacak peynir zeytin recel şu bu içinse bir kahvaltı takımındaki kaseler yetmez diye düşünüyorum onun yerine bu puzzle çerezliklerden şirin şirin zeytinlik ve sosluklardan alsam. kendi takımımı kendim kursam nasıl olur.

bi el atıverin bu kısceye tecrubelerinizi paylaşın. kahvaltı takımı al mı dersiniz yoksa kendi takımını kendin oluştur mu dersiniz. oluştur derseniz benim yazdıklarımdan başka hangi parçaları eklememi önerirsiniz bu takıma. haydin pamuk eller klavyeye :56:

ben de kahvaltı takımına karşıyım sırf götseriş için kırk yılda bir ortaya çıkarılıcak ıvır zıvır bir sürü gereksiz parça çöeydanlık dediğiniz şey zaten vr dediğinzde ck da haklısınız çay ince belli bardkda içilir leğen gbi koca fincan daçayın tadı kalmıyor.

ben kendi yaptığım takımdan bahsedeyim isterseniz.benm 6 kişilik fıstık yeşili güral porselen bir yemek takımım vrdı bn bunn parçalarını kahvaltı takımımda servis tabağı olarak için kullanacağım..

onunn haricinde siyah beyaz zeytinliklerden aldım yine siyah beyaz porselen tuzluklar. resmini tam olarak bulamasamda paşabahçenn 6 kişilik çay seti vrdı 6 çay bardağı + 6 çay tabağı onn da üzerinde küçk fıstık yeşili yonca yaprakları vr.yani syah-beyaz-ve fıstık yerşilli bir kombin olşturdum işte bunlar

$6-kisilik-yesil-prizma-yemek-seti.webp $hayalet tuzluklarım  30.webp $images.webp

$zeytinlikk.webp hemde çk çk uygun bir fiyata khvltı takımı gbi bir fazlalıkda asla ve asla düşünmedm hiç.çay bardaklarım burdakilerin aynısı kutusu fln sadece desenleri küçk yeşil yoncalar şeklnde böyle dğeil :) bnm çk içime sindi hepsini masaya serdiğiniz zmn normal bir kahvaltı takımından hiçbir farkı yk :) severek kombinledim :)

bir de son olarakmaaşımı alınca böyle bir kahvaltılık seti alıcam ve olay kapanıcakk :)))))

$images22.webp

snde öyle yap bnce hiç uğraşma hem bir sürü para hemde doğru düzgün kullanamayacağn şyler yni.

Son düzenleme:
herkese çok teşekkür ederim sayenizde aklımda ufak tefek takımlamalar oluştu. kütahya porselenin turkuaz servis tabakları var onlardan 12 tane alıcam tanesi 2 yada 4 lira :)) beyaz puzzle cerzliklerden alıcam beyaz zeytinlikler ve sosluklarla tamamlıcam. bulursam da turkuaz çaytabaklarından alıp şu anda piyasada olmayan ama hep hayalimde olan turkuaz-beyaz kahvaltı takımımı oluşturucam kısmetse :))

canım bende almadım günlük yemek takımım vardı cok teferruatlı olmayan mavi çiçekli falan onun minik pasta tabakları vardı fincanıda bende m,inik düz mavi kaseler reçellikler zeytinlikler aldım isteğime göre onları kullanıyorum cokta sık oluyor ayrıca bir takım cok gereksiz bence.ceyiz zaten cok masraflı bir olay Allah kolaylık versin.
canım dediğinde çok mantıklı vallahi. ama ben günlük yemek takımımı gümüş renkte birazcık kokoş bişi beğendim kahvaltı için turkuaz beyaz bişiler yapıcam diye umud ediyorum hadi hayırlısı :51:

Benim çeyiz setimde kahvaltı takımı vardı alırken.Ben annem almak istediği için boşa masraf yapmasın dedim ona verdim.Benimde şansıma bir yemek takımı teşir malı oldugu için bozulmuştu ve tek tek satılıyodu.Hem gündelik hem pasta seti hemde kahvaltıda kullanacagım şekilde istediğim parçalarını aldım.Şimdi uygun renk bi yumurtalık alcam tamam olmış olacak.İlerde istersem pembe porselenli bi çaydanlıkda alabilirim ama gerek yok gibi geliyo.Baktıgım zaman piyasadaki kahvaltı setlerine çok kullanışlı özellikli gibi gelmiyo bana fiyatlarıda fazla gerek yok diye düşünüyorum.

bi el atıverin bu kısceye tecrubelerinizi paylaşın. kahvaltı takımı al mı dersiniz yoksa kendi takımını kendin oluştur mu dersiniz. oluştur derseniz benim yazdıklarımdan başka hangi parçaları eklememi önerirsiniz bu takıma. haydin pamuk eller klavyeye :KK56:

Sanki ben yazmışım gibi olmuş yazınız. Bende sizin gibi düşünüyorum. Çok hevesleniyordum kahvaltı Takımı'na taa ki almaya karar verene kadar. Kesinlikle çok gereksiz bişey. En Güzeli Dediğiniz gibi oluşturmak en mantıklısı. Gerçi benim istediklerinde daha pahalıya geliyor ama bakıcam iyice. Hayırlısı olsun kahvaltı setimiz

kendi kullanımına göre kendin oluştur bence de...

çok gereksiz görüyorum ben kahvaltı setlerini... mesela ben porselen yumurtalık sevmem.

dediğin gibi fincanda çay da içmem:)))

bu yüzden ben de kendi takımımı oluşturdum

Hele ben çay içmezken hiiiç gerek yok.

Back
X