kahvaltı sorunu

tutku

senin yolundayım
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2011
5.163
141
15 aylık oğlum kahvaltıda hiçbirşey yemiyor yemeklerini güzel yiyor ama kahvaltıda ne denediysem olmadı değişik fikirleriniz varsa bekliyorum

muratbeyin burgu peyniri var onu tahta şişe seker gibi yuvarla tak umarım sever.. gülen yüzler yap tabağına.
çokta dert etme zamanla yer

15 aylık oğlum kahvaltıda hiçbirşey yemiyor yemeklerini güzel yiyor ama kahvaltıda ne denediysem olmadı değişik fikirleriniz varsa bekliyorum

krep tost guymak menemen gibi degisik seyler denemeni oneririm. benim kizimda onceleri o yaslarda kahvalti turu zeytin peynir domates yemezdi bende boyle seyler yapardim ama simdi kahvaltiyi severek yiyor. Buyudukce damak zevkide degisiyor veya alisiyor.

muratbeyin burgu peyniri var onu tahta şişe seker gibi yuvarla tak umarım sever.. gülen yüzler yap tabağına.
çokta dert etme zamanla yer

canim 15 aylik bir bebek daha oyle seyleri tam anlamiyor. Yani benim kizim anlamazdi fazla kucuktu. Ayrica 15 aylik bebege oyle tahta sise takmayi tavsiye etmem. Daha kendileri yiyemiyor cunku yardimsiz. Ama bu soyledigin 2 yasindan sonraki bir cocuk icin eglenceli olabilir. guzel fikir.

13 aylık oğluma yaptığım omletin tarifini vereyim: 1 yemek kaşığı yoğurt, biraz süzme peynir, yumurta, sütsüz tahıllı kaşık maması, ceviz. mama yerine tam buğday unu da olabilir. oğlum bu tarifi seviyor

teşekkür ederim tarif için

teşekkür ederim fikirlerin için iki gündür tek helva yiyor ekekle kabl etmiyor bide tek helva yiyor

teşekkür ederim fikirlerin için iki gündür tek helva yiyor ekekle kabl etmiyor bide tek helva yiyor

Canim iste cocuklarda yetiskinler gibi damak tadi var bazen cani ister bazen istemez. Yani sevdigi seyleri degistirerek yapabilirsin. Mesela krep yiyor mu ? krep harcina muz puresi veya pekmez koyabilirsin.

Mesela ben kizima gecen gun soyle bir kahvaltilik borek/ kek tarzi birsey yaptim yaptim ve ayrca esimle bende yedik cok lezzetliydi.

-rendelenmis havuc 1-2
- kucuk dogranmis patates 2-3 tane
- dogranmis sogan carliston biber
-rendelenmis kasar ve beyaz peynir
- 3-4 yumurta (boyuta gore)
-1 bardak sut
-1 bardak un
- yarim bardak aycicek yagi
- 1 paket krema
- 1 kabartma tozu
- susam

bunlari hepsini bol malzemeyi karistirip yagli kagit buyuk kare tepsiye 1-2 santim olacak sekilde yaydim uzerine biraz daha susam serpip firina verdim. cok lezzetli oldu. kizim cok severek yedi. tavsiye ederim. Kahvalti denildignde illaki zeytin peynir domates degilde boyle alternatif deneyebilirsin.

Mesela ben bazen kizima ekmege fistik ezmesi suruyorum onu yiyor atistiriyor boyle guzel bir kahvalti hazirliyana kadar sonra brunch seklinde guzel kahvalti yapiyoruz tekrar. Ve ayrica her zaman bizim istedigimiz gibi yemiyebilir. Belki cani sabah sicak bir tarhana corbasi istiyor. mesela cok sevdigimi menemeni bile bazen insanin cani istemiyor cocuklarda oyle olabilir

bebek kumpiri yapabilirsiniz.
patatesi haslayip icine biraz tereyagi,sut,istediginiz peynir cesitleri,zeytin vb seyleri koyup sunabilirsiniz..
bence her cocuk patates sever sizin yavrunuzda sevicektir

bebek kumpiri yapabilirsiniz.
patatesi haslayip icine biraz tereyagi,sut,istediginiz peynir cesitleri,zeytin vb seyleri koyup sunabilirsiniz..
bence her cocuk patates sever sizin yavrunuzda sevicektir

esimle bizde yiyoruz bu sekil oglen atistirmalik olarak. benim kizimda patates sevmez sade yavan geliyor sanirim :)

Benim kızımda asla yemez ayrı ayrı kahvaltılık. Be her sabh karışım veriyorum haşlanmış yumurta, peynir, tereyağ, ceviz, tahin, yulaf ezmesi, süt..yyor bunu şükür ama ayrı versem peynir yada yumurta dudağına değse tükürüyor. Omlet filanda sevmedi. Şimdilik böyle devam bakalım ben de merak ediyorum ne kadar sürecek?

benm kız da yemez ne peynır ne zeytın. muratbey burgu peynır aldım az tuzlu şeklı de öok hoş . çok sevdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…