• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kahvaltı menülerimiz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

daisy83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
385
1
96
42
İstanbul
Merhabalar,
Oğlum 6 aylık olunca ek gıdalara başladık. Doktorumuzun verdiği kahvaltı menüsünde 1 su bardağı anne sütü/devam sütü/ıhlamur içine 2-3 bebe bisküvisi, yarım kibrit kutusu akşamdan tuzu alınmış beyaz peynir, (haftada 2-3 kere yumurta sarısı azar azar başlanacak), bir tatlı kaşığı pekmez/reçel var. Ancak sorun şu ki bebe bisküvisini 6 ya kadar çıkarmama süt miktarını biraz daha az tutmama rağmen kıvamı çok sulu oluyor, küçük kaşıklarla yedir yedir bitmiyor zaten oğlum da sıkılıyor. Çok fazla bisküvi koymak istemiyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz? Var mı değişik tarifler?

Bugün kuru kayısıyı buharlı pişiricide haşlayıp püresini verdim çok sevdi onu da kahvaltısına eklemeyi düşünüyorum. Ayrıca peynir, yumurta gibi gıdaları ayrı da vericem tatlarına alışsın diye.

ben bulamaç şeklinde yediremedim hiç hep ayrı ayrı verdim kaşar peynire bayılıyor benim kızım. salatalık da veriyordum ama kestim ishal oldu kakası sürekli taştı. seviyor ama yapacak bir şey yok vermiyorum.
bizim kahvaltı olayımız gerçekten çok problem. 12 aylık oldu hala ne versem diye düşünüyorum. yumurta kaşar peyniri ve ıhlamuru ayrı ayrı veriyorum genelde. önceleri aptamilin sütlü pekmezli mamasını verirdim onun tadı da gerçekten çok güzel ama pahalıya patlıyor.
sabahları bazen poğaça, sigara böreği veriyorum ben. hiçbir şey yemezse de çorba veriyorum tarhana yahut sebze çorbasını iyi yiyor. bizim kahvaltı saatimiz biraz geç oluyor ve sabah uykusunda süt içmişse uyandıktan 1 saat sonra makarna da veriyorum. kahvaltı yapmaktan hiç keyif almıyor çünkü.
benim kızın tatlıyla hiç arası yok pekmezli ekmek reçelli ekmek verince ağzından atıyor. ara sıra sarelleli ekmek de yiyor. zaten kahvaltıyla öğle uykusunun arası çok yakın, uyuturken de süt veriyorum.

benim kızım da o yaşlarda her seyı yıyordu..sımdı 1 bucuk yasına geldi neredeyse.ama sabahları 1 tane tumurta ve süt dışında bir şey yemıyor..bende zorlamıyorum.....

canım ben kıvamı sulu olduğu için anne sütü ya da devam sütüne kaşık maması kullanıyorum (formül sütle yapılanlardan) süt miktarını fazla koymuyorum çok olunca yemiyor bize 70-80 cc yetiyor.

oğluma bebelac yada milupanın kahvaltılıklarından 2 yemek kaşığı bir kaseye koyup
içine 100 cc ye yakın devam sütü (kıvama göre ayarlayabilirsiniz9
1 tatlı kaşığı ceviz içi , çaykaşığı ucu ile tereyağı karıştırıp veriyorum..
yanına yumurta ve labne..
bazende yumurta sarısını çay kaşığı yarısı kadar tereyağı ile pişirip omlet yapıyorum..
üstüne labne sürüpp veriyorum..

bu arada pekmezin tadını beğenmediğ için bende suyunun içine 2 tatlı kaşığı koyup veriyorum :))

off
bende dr nintarifine göre yapsam kaşıkla verirken herywer mama oluyor ama biberona koysam hepsini içiyor da bi türlü kaşığa alışmıyor :(
150 cc aptamil2 ye bir küçük paket yeşil labne 6/7 tane cici bebe bisküvi,bir çay kaşığı tereyağ, bir tatlı kaşığı pekmez, biraz ceviz içi, bazen de yarım yumurta sarısını katıyorum. ama çoğunlukla bitirmiyor kaşıkla yerse bitmiyor biberonla olursa hapır küpür götürüyor.ısrarla kaşıkla veriyorum :) oğlum 7,5 aylık oldu haa bugün içine kepek ekmeği ufaladım artık bisküviyi az koycam ekmeği arttırcam :) size de kolay gelsin :)

hero baby'nin organik peynirli pekmezli kahvaltısını arada veriyorum yanında küçük labne yumurtayıda dönüşümlü veriyorum.Tek devam amması çok sulu oluyor zaten yemekle bitmiyor bu hem koyu kıvamlı ararda devam mamasını az tutarak bol bisküvi koyuyorum.

hazır bebe bisküvileri katkı maddesi içerdiğinden ve fırınlandığından tavsiye edilmiyor onun yerine internette tarifine bakıp kendimizin yaptığı tam buğday unuından bebe bisküvileri ve ekmek daha iyi, üzgünüm ama labne peynirinde de katkı madesi olduğundan lor peyniri ile ikame edilse daha sağlıklı.

Back