Kahrolsun bağzı kaygılar!

hanmadi

Love Yourself
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2017
5.270
17.389
Günaydın & iyi günler herkese.
Aklımı günlerdir kurcalayan bir derdimsim var. Konu açmakla açmamak arasında çok kaldım çünkü kolay etkileniyorum sözlerden ama içinden de çıkamıyorum durumumun.
Ben maalesef ki, en sevmediğim özelliğimdir ki, çok kararsız biriyim. Bir şeyi isteyerek seçerim ama diğerinde de aklım kalır acaba nasıl olurdu onu seçmek diye. Nefret ediyorum bundan.

Bu sene mezun oldum. Kendimce sevdiğim ama Türkiye şartlarında berbat çalışma koşulları olan bir bölümden. Teoride güzel ama pratikte işkence gibi yani. Ve ben okurken aldığım birkaç ders sayesinde aslında tam bana uygun başka bir bölüm olduğunu gördüm ama çok geçti. O bölüme tekrar hazırlanmam da çok çok zor. O yüzden şimdi kendi alanımda yol alayım diyorum. Yüksek lisans yapmaya karar verdim. Çünkü en büyük hayalim yurt dışında çalışmak. Buradan tek diplomayla işim zor olur diye karar verdim önce. Ve mezun olduktan sonra aklım başıma geldiği için elimde ales puanı da yok. Kasım'daki ve Mayıs'taki sınavlara gireceğim umarım hayırlısıyla. Ama şöyle bir problemim var ki benim yazın Erasmus planım vardı, o yattı ne yazık ki. Sonra acele olarak işe girmeye çalıştım, kendimi işe yaramaz hissettiğim dönemler tabi. İlk kabul eden yere girdim. Muhasebe bölümünde çalışıyorum. Çalıştığım ortam harika, insanlar çok yardımcı. İş öğrendikçe kolaylaşıyor. Ama bu benim hayalimdeki meslek değil. Ve en en en önemli sorunum, iş saatleri çok ters. 10-8 arası çalışıyorum ve 8'de çıkamıyorum genelde daha da gecikiyor. Eve geç geliyorum ve asla ders çalışamıyorum. Bu yüzden bu hafta ayrılmayı düşünüyorum. Zaten 20'si maaş günüymüş. O güne kadar çalışıp ayrılmayı teklif edeceğim.

Ama doğru bir şey mi yapıyorum diye düşünmeden edemiyorum. Maaşım da asgari. Bu da hoşuma gitmiyor. Tamam biraz para cebime giriyor ama bu alanda bu şekilde devam etmeyi düşlemiyorum. Akademisyenliği de düşünmeye başladım. O da zor bir yol gibi geliyor. Özel sektörde daha önce staj yaptım 2 kez ama çok daha zormuş böyle devam etmek. Benim bünyem de tembel açıkçası :/ Çalışmayı istiyorum ama 2394873 tane fikrim oluştu şimdiden. Buradan ayrılıp sınava çalışmak istiyorum özetle. Sizin fikirleriniz nedir? Acil para sıkıntım yok bu arada. Sadece sanki hemen işe girmezsem ömrü billah kariyer yapmam zormuş gibi saçma hisler Hiç mi kendime göre iş bulamayacağım ya. Yaşım da 22. Güzel düşüncelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Hayallerinin peşinden koşman taraftariyim. Kendini nerde nasıl mutlu hissedeceksen onun yakasını bırakma. İşten ciksan ders çalışma konusunda Kendine güveniyor musun ? Yaparım hırsım yeterli diyosan ders çalış bence.

O isten ayril , bolumun ne ? Erasmus neden olmadi, once bu konularda aydinlat beni :)
Sonra yine yorum yapicam

İnanır mısınız izin günümde azıcık Matematik çalışıyorum diye mutlu oluyorum. Matematik temelim sağlam değil ama daha da öğrenme isteği var içimde. Ne kadar iyi yapabileceğimden emin değilim ama yüksek yapmak için uğraşmak istiyorum
Sanırım isteklerim ve mutluluğum peşinde gitmeliyim dediğiniz gibi

Yurt dışında çalışmak veya akademisyen olmak falan hoş güzel hayaller. Ama maalesef bunlar çok zor şeyler biliyorsun değil mi? Ben yaparım kendime güveniyorum çok zekiyim veya akademisyen olmak için güzel de torpil bulurum diyosan o yone ilerle. Yook kendi başımayım ve biraz da tembelim strese gelemem diyorsan daha kolay hedeflerin olsun.
Şu sıralar çok gercekciyim bacim

O isten ayril , bolumun ne ? Erasmus neden olmadi, once bu konularda aydinlat beni :)
Sonra yine yorum yapicam
Erasmus lafı bile moralimi bozuyor ya, havalimanına kadar gittiydim ben oy çok kötüydü Uçağa bineceğim Almanya aktarmalı. Almanya polisi demesin mi bu vizeyle alamayız diye. Elimde de Schengen vizesi var İspanya konsolosluğundan alınmış. İlk girişim İspanya olmalıymış, Almanya'dan ilk giriş yapamıyormuşum. Totoma bakarak geri döndüm gece.
Bölümüm turizm işletmeciliği. Muhasebe vs hepsi alanıma giriyor aslında da ben bunalıyorum :/

Yaş daha genç nasip olursa çalışmak için fırsatın olabilir ama okumak için olmayabilir istemeyebilir veya başka şeylerle karsilasabilirsin. Bence hayallerini bırakma

Zaten zor olması beni kamçılıyor sadece :/ Kadro olayına takılıyorum yoksa akademisyenlik tam benlik çünkü araştırmayı, okul okumayı çok seviyorum. Öğrenci olmak istiyorum sonsuza kadar
Özelde beni yer bitirirler diyorum bir an, sonra fikrim değişiyor bir anda güven geliyor falan. Manyak mıyım neyim

Aaa cok uzuldum kuzu ya , e niye ispanyaya direk ucak bileti almadin ki?
Kiz vazgecilir mi bunun yuzunden erasmustan
Turizm ile yurtdisinda nasil bir yuksek lisans yapabilirsin bilemedim
Kapagi hilton , swiss gibi bi otele atman lazim burda , sonra basarili olursan onlar zaten yurtdisindaki otellerine gonderiyorlar
Bizim bi arkadas boyle dunyayi gezdi resmen , hic basvuruda bulundun mu bu otellere?

Babamın bütçesini zorladık tüm masraflarda. Aktarmasız bilet alamıyorduk :/
Sonra o bilet yandı daha kötü oldu tabi o ayrı da..
Tekrar da alamadı babam, vazgeçtik içim yana yana
Evet onu da düşünüyorum ama onlar da hep tecrübe arıyor yaaa.. Torpilim de yok tecrübem de. Henüz başvurmadım onlara ama girebilirsem işim çok kolaylaşır çünkü dediğin gibi yetiştirip gönderiyorlarmış
Hilton hayalim hala. Yaza doğru arttırırım başvuru ve ısrarları sanırsam

Valla ne yap et hilton yada swisse gir , is ayirma , resepsiyonda basla ama ben senin yerinde olsam gerekirse kapilarinda yatar kapagi oraya atmaya bakardim

Valla ne yap et hilton yada swisse gir , is ayirma , resepsiyonda basla ama ben senin yerinde olsam gerekirse kapilarinda yatar kapagi oraya atmaya bakardim
Evet sen bunu deyince fark ettim ki hedefimden şaşmışım, savruluyorum. Benim isteğim de oydu zaten. Onlara kilitlenmeliyim, haklısın çok teşekkürler

Akademisyenlik özellikle doçent olduktan sonra çok rahat çalışma şartlarına sahip bir meslek. Ama işte o giriş kısmı çok zorluyor. Nice insanlar o sınırda takılıp emeklerinin karşılığını alamıyor. Turizmcilikten zerre anlamadığım için gerisine yorum yapamicam. Kesin karar verene kadar işten cikma

Keşke üniversiteden önce de ders çalışmayı seviyor olaydım
Ben ne olursa olsun yüksek lisans yapmaktan pişman olacağımı sanmıyorum ya
En kötü şansımı denerim çünkü akademisyenliği uygun görüyorum kendime dediğim gibi
En çok emin olduğum şey muhasebede çalışmanın beni mutlu etmediği. O yüzden son kararı bugün vereceğim gibi :/
Sağolun bu arada yorumlarınız için.

erasmus işine çok üzüldüm :/
yurt dışına gitmek isteyen birisinin evvelden tecrübe edinmiş olması şart. erasmus çok güzel bir referans olurdu, değişik şeyler yapanları severler.

maddi durumunuz el verirse erasmus olmadan kendiniz staj ayarlayın bence. ama öyle maalesef biraz tuzlu oluyor. kalacak yerler ortalama 400 euro tutuyor, yemesi içmesi 300-400 euro desek ay başına yaklaşık bi 800 euro kadar bütçe ayarlamanız lazım

hele şu anki kurda çok fazla bir rakam oluyor biliyorum ama sahip olabileceğiniz en güzel referanslardan biri olur yurt dışı stajı.

Yaaa sormayın bana da çok koydu. Hala da koyuyor.
Bir sponsor olmadan gidemem herhalde :/ Şuan karşılamam çok zor. Yurt dışında alan çok yer var ama hep para. Hani kur 3 seviyelerinde falan olsa neyse diyeceğim de :/ Acaba yüksek lisansta mı yapsam diyorum, umarım o zamana kısmet olur. Bilemiyorum her şerde bir hayır vardır diyorum kendime o günden beri hep.

yurtdışı otellere başvursana yabancı dilin ne alemde?

yurtdışı otellere başvursana yabancı dilin ne alemde?
Yabancı dilim ileri aslında ama bakıyorum tecrübe istiyorlar, herkes gibi :/ Ama başvuracağım tabi kesinlikle. Burada Milana'nın dediği gibi uluslararası bir otelde başlarsam daha da kolay olur kabul etmeleri

Bu arada istifa edeceğimi iş yerime bildirdim bugün

Bence bu ay ayrılma, iki ay daha çalış. Paranı da koyduğun yerde unut :) hatta altın falan al, harcayama.
Çünkü bir kere bir işe girdikten sonra daha da aileden para isteyemiyor insan, rahatsız oluyor :)
Hem o arada işi iyice öğrenirsin. Yarın bir gün , hatta teee yıllar sonra bile bir yerde isine yarayabilir muhasebedeki birkaç aylık geçmişin .
Ayrıca eğer amacın yurtdışında bir süre yasamaksa ve bakman gereken bir ailen yoksa Avrupa gönüllü hizmetlerine başvur, uzun dönem 6 ay ve üstü zaman boyunca seçtiğin ülkede, seçtiğin gönüllü kuruluşta çalışıyorsun. Artık ergen ıslahevinde dil ogretmek mi olur , ağaçlandirma çalışması mi olur...bin tane proje var. Ulusal Ajans AGH diye aratırsan yeterince bilgi sahibi olabilirsin.
Uçak paranı ve kalacak yerini-vize için davet mektubunu falan onlar ayarlıyor, bir de her ay cüzi miktar harçlık veriyorlar.
Hem bir ülkede zaman geçirirsin, hem insanlığa katkın olur, hem İngilizcen ilerler hem de o ülkenin dilini sohbet edecek kadar da olsa öğrenirsin, bir başlangıç olur.
Yani benim tavsiyem bu yönde.
Üstelik kazanması zor da değil, başvurup giden çok arkadasim var.
ALES Males için bir yorumda bulunamayacağım, bilen birileri yardımcı olur.
Benim diyeceğim; kendini sadece yüksek lisans diye sınırlama. Başka ülkelere gitmenin binbir tane yolu var :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…