• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif kahramanmaraş lezzeti damağımda kalan adını ve yapılışını bilmediğim bilye gibi şeyin tarifini bilen

Yöresel Yemekler

UMUDUMSABRIM

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
277
121
18
kahramanmaraş lezzeti damağımda kalan adını ve yapılışını bilmediğim bilye gibi şeyin tarifini bilen varmı hamileyim ondan yapmak istiyorum cok canım çekti enson ünide kahramanmaraşlı bir arkadas getirmiş yemiştim böyle bilye gibi dondurulmuş sulu yemekde yapılır demişti ama biz tavada kızartıp yoğurtlayıp yemiştik inşallah bilen biri vardır neolur hamileye yardımmm

kahramanmaraş lezzeti damağımda kalan adını ve yapılışını bilmediğim bilye gibi şeyin tarifini bilen varmı hamileyim ondan yapmak istiyorum cok canım çekti enson ünide kahramanmaraşlı bir arkadas getirmiş yemiştim böyle bilye gibi dondurulmuş sulu yemekde yapılır demişti ama biz tavada kızartıp yoğurtlayıp yemiştik inşallah bilen biri vardır neolur hamileye yardımmm
Canım epey de olmuş yazalı ama yine de bakayım dedim. söylediğin yemek bulgurla mı yapılmıştı.

Bulguru ıslat şişsin. Tuz az un eklemesi ile iyice yoğurulur sakız gibi olsun.bilye gibi yuvarlaklar yap , tuzlu suda haşlanır .suyun üzerinde yüzerse haşlanmıştır. Çıkar süz sarmısaklı yoğurt dök ye.afiyet olsun.yazdığım en kolay şekli.ama basalla ,yuvalama, analı kızlı , salćalı bulgur köfte , ekşili köfte ,fellah köfte, yoğurtlu tarhana köftesi, yoğurtlu bulgur köftei vs diye int. arat tarifler çıkar. içli köftenin hamurundan yapılırlar; yoğurtlu, sarımsaklı, sulu ,yumurtalı kızartması olur. UMUDUMSABRIM UMUDUMSABRIM faydalı olabilmişimdir :dua:

Son düzenleme:
Back