Kağıt Kalemle Sınav Dönemi Bitiyor!

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
448
Kocaeli
Milli Eğitim Bakanlığı 2015-2019 strateji plan taslağını hazırlayarak eğitimin 5 yıllık yol haritasını belirledi. Başta merkezi sınavlar olmak üzere tüm sınavlar e-sınav yöntemiyle yapılacak.

İşte Sabah'tan Safure Cantürk'ün haberine göre; yeni yol haritasında yer alan bazı uygulamalar...

* Gelişen teknolojiye bağlı olarak başta merkezi sınavlar olmak üzere tüm sınavların e-sınav yöntemiyleyapılması sağlanacak. Ulusal düzeyde yapılan sınavlar, uluslararası standartlara uygun şekilde kademeli olarak elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

* Öğrencinin akademik başarısını destekleyici kurs programları açılacak. Her öğrenciye en az bir sanatveya spor dalında performans yapabilme becerisi kazandırılacak şekilde öğretim uygulanacak.

* Ortaöğretim öğrencilerinin en az bir yabancı dili iyi derecede öğrenmesi sağlanacak.

* İllerdeki her eğitim bölgesinde bölge okullarının ortak kullanımına elverişli en az birer adet spor salonu, yüzme havuzu, tiyatro, gösteri ve etkinlik salonu inşa edilecek.

* Okul koridor veya diğer alanlarında öğrencilerin eşyalarını koyacakları dolaplar oluşturulacak. Bakanlıkça ihtiyaç duyulan binalar eğitim öğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere kiralanacak.

* İhtiyaç duyulmayan arazi ve okul binaları eğitim öğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere özellikle dershanelerin dönüşüm süreci için de bu amaca yönelik olarak kiraya verilecek.

* Derslik ihtiyacının kısa vadede giderilebilmesi ve fiziki eğitim şartlarının iyileştirilmesi için eğitim kampüsü projelerinin hayata geçirilmesi sağlanacak.

Elektronik ortamda hangi öğrenci sınavını sağlıklı bir şekilde gerçekleştirir ya şaka gibi, kağıt kalemsiz nasıl soru çözülür anlam veremiyorum error...

Ben de anlayamadım valla. Kalem oynatmadan soru mu çözülürmüş. Ayrıca şu halde bile kopyaya şuna buna engel olunamıyor, elektronik ortam mı güvenilir olacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…