Milli Eğitim Bakanlığı 2015-2019 strateji plan taslağını hazırlayarak eğitimin 5 yıllık yol haritasını belirledi. Başta merkezi sınavlar olmak üzere tüm sınavlar e-sınav yöntemiyle yapılacak.
İşte Sabah'tan Safure Cantürk'ün haberine göre; yeni yol haritasında yer alan bazı uygulamalar...
* Gelişen teknolojiye bağlı olarak başta merkezi sınavlar olmak üzere tüm sınavların e-sınav yöntemiyleyapılması sağlanacak. Ulusal düzeyde yapılan sınavlar, uluslararası standartlara uygun şekilde kademeli olarak elektronik ortamda gerçekleştirilecek.
* Öğrencinin akademik başarısını destekleyici kurs programları açılacak. Her öğrenciye en az bir sanatveya spor dalında performans yapabilme becerisi kazandırılacak şekilde öğretim uygulanacak.
* Ortaöğretim öğrencilerinin en az bir yabancı dili iyi derecede öğrenmesi sağlanacak.
* İllerdeki her eğitim bölgesinde bölge okullarının ortak kullanımına elverişli en az birer adet spor salonu, yüzme havuzu, tiyatro, gösteri ve etkinlik salonu inşa edilecek.
* Okul koridor veya diğer alanlarında öğrencilerin eşyalarını koyacakları dolaplar oluşturulacak. Bakanlıkça ihtiyaç duyulan binalar eğitim öğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere kiralanacak.
* İhtiyaç duyulmayan arazi ve okul binaları eğitim öğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere özellikle dershanelerin dönüşüm süreci için de bu amaca yönelik olarak kiraya verilecek.
* Derslik ihtiyacının kısa vadede giderilebilmesi ve fiziki eğitim şartlarının iyileştirilmesi için eğitim kampüsü projelerinin hayata geçirilmesi sağlanacak.