• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafein melek mi şeytan mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi dids
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dids

f & d
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
6.481
23
358
44
Bir bardak kahve olmadan güne başlayamıyor musunuz? Gözünüzü açar açmaz su ısıtıcısını çalıştırıyor ve kahve aromasını mı hayal ediyorsunuz veya işe giderken en yakın kahve dükkanından en büyük boy kahve mi satın alıyorsunuz?

Ülkemizde sabah çay tüketimi hâlâ birinci sırada olmasına rağmen kahve severlerin sayısı da pek az değil. Bazı Avrupa ülkeleri ve Amerika’da kahvaltıda tüketilen en popüler içecek kahve. Uyarıcı olarak kafein dünyada en fazla kullanılan maddelerden biri. Kafein yüzyıllardır günlük yaşamın bir parçası olmuştur.

Kahve kafeinin esas kaynağıdır ama bazı meşrubatlarda içerdiği miktar ikinci sırada yer alır. Bazı kişiler için ölçülü miktarlarda kafein fiziksel bir rahatsızlığa neden olmuyor. Ama bazıları için aşırı kafein sinirliliğe, baş ağrısına, bulantıya, mide tahrişine yol açabilir.

Kafeinli içecek içmenin bir riski var mı? Bir çok çalışmada kafeinle bazı sağlık problemleri arasında bir bağlantı bulunmuştur. Kanser, kalp hastalıkları ve osteoporozla ilişkilendirilme yapılan bu çalışmaların hiçbiri kesin kanıt denilebilecek çalışmalar değildir. Kafein bir diüretik (idrar söktürücü) gibi etki gösterir. Ama kahve içerisindeki su, diüretik etkisini dengelemeye çalışır.

Kafein sinir sistemini hafif uyaran bir uyarıcı gibi davranır ve kafeinsiz kahveler mideyi irrite edebilirler. Kafein yorgunlukla baş edebilen, durum ve performansı artıran bir uyarıcıdır. Ama sağlık üzerine ne gibi etkileri olduğu konusunda sürekli araştırmalar farklı sonuç verebiliyor.

Kafein ayrıca ağrı kesici olarak da görev yapar ve tip 2 diabete, parkinson hastalığına karşı koruyucu olabilir. Ama kafeinin hastalık önleyici olduğunu ileri sürmek için daha fazla çalışma gerekiyor.

Ne kadar kahve ve kafein? Kahve duyarlılığınız, ne kadar kahve içtiğinize, içme sıklığınıza, ağırlığınıza, fiziksel kondisyonunuza, ve diğer faktörlere bağlıdır. Sağlıklı kişiler için günde 200 - 300mg. kafein yeterlidir. Bu da 2 - 3 kupa kahveye denk gelir.

(alıntı)

Teşekkürler arkadaşım ben kahve içmenin kiloya nasıl bir etkisi var bunu bilmek istiyorum.Bir ara montignac rejimi yapmaıştım kahve yasaktı.Ben kahveye çok düşkünüm 2 türk kahvesi 2 kupa neskafe sütle içiyorum azaltmaya çalışsamda ne kadar etkili bilmediğimden pek başarılı olamadım.Bilgin var mı bu konuda

kıslar 3 senedr sporcuyumm ftness yapıorumm fakat bende hergün 1 tane kahve içmeden ayılamıorum..sizde için ama 1 tane kara sizin ya türk kahvesi yada nescafee..kahveninde şöyle bi etkisi var vucdu sarkıtır selilüt orarnını artırıır gbeğimzn altında(sporda alt gbek denilen)düzleşmesi çok zor bi tabaka oluşturur iaşallh aydınlatmışımdır.

herşayin fazlası zarardır. bende güne 1 fincan kahve içmeden başlayamam. iş yerine gelir gelmez ısıtıcıya koşar ve kahvemi yaparım. sonra kendime gelir enerjimi toplamış olurum. 1 günde sadece 1 fincan kahve içiyorum. aysealgun arkadaşımıza katılmıyorum.eğer yazdıkları aşırı tüketim içinse onu bilemeyeceğim. kahvenin aşırı tüketimi selülüt yapar.doğrudur.ama sınırlı ölçüde kullanıldığı zaman selülütleri yok etmeye yardımcıdır. unutmamak gerekirki selülüt kremlerinin özü kafeindir. kafve üzerine pek çok yazı okudum ama vucutta sarkma yapar diye bir şeye hiç rastlamadım. ayrıca spor öncesi içilen 1 fincan kahve yağ yakmaya yardımcıdır. :dance:

ben Kahveye tapıyorum üstelik astımım olduğu için sabahları nefesim açılsın diyede içiyorum kahve iyiki varsın seni çooooook seviyorum a.s.:dance:

kahveyi ben de severim ama benim için olmazsa olmaz yeşil çayımdır.yeşil çaydan önce mutlaka kahve içerdim ama artık canım istemiyor.

Teşekkürler arkadaşım ben kahve içmenin kiloya nasıl bir etkisi var bunu bilmek istiyorum.Bir ara montignac rejimi yapmaıştım kahve yasaktı.Ben kahveye çok düşkünüm 2 türk kahvesi 2 kupa neskafe sütle içiyorum azaltmaya çalışsamda ne kadar etkili bilmediğimden pek başarılı olamadım.Bilgin var mı bu konuda

hayır kahve kilo yapmaz, aksine metabolizmayı hızlandırır kafein. ama çok içiyosun bence, herşeyin fazlası zarar neticede. yalnız kilo yapmaz derken içine şeker atıp atmadığın önemli. eğer şekersiz içersen hiç bi problem olmaz. selülit kısmına girmeyelim ama:))

hayır kahve kilo yapmaz, aksine metabolizmayı hızlandırır kafein. ama çok içiyosun bence, herşeyin fazlası zarar neticede. yalnız kilo yapmaz derken içine şeker atıp atmadığın önemli. eğer şekersiz içersen hiç bi problem olmaz. selülit kısmına girmeyelim ama:))

Kahvenin kilo yapmadığında hemfikriz ama ben kahvenin selülit yapmadığına inanıyorum. Çünkü ben yıllardır günde en az iki kupa neskafe içerim hiç selülitim yok ama belki yapıyla yada sporla ilgilidir :nazar:

hmm olabilir. gerçi doğru yapı meselesi biraz da. her yerde bas bas selülit yapar dedikleri için öyle demiştim. bi arkadaşım vardı gayet kiloluydu da üstelik ama hiç selüliti yoktu, o kadar kahveye sigaraya rağmen... ama selülit sorunu olanlar biraz dikkat etse sigara ve kahve olayına ii olur bence. a.s

ben aylardır ağzıma sürmüyorum kahveyi,netten araştırdım kimi diyor kafein kilo vermeye engel,kimi diyor yardımcı metobolizma hızlandırır neye inancaz biz ya,
sevgili dids paylaşım için sağol canım benim valla kendime şimdi kahve almaya gidiyorum burnumda tütüyor ya,ben şeker ve krema katmadan sade içiyorum ay içiyordum önceden :),öpüldün didscim...

Back