Aslinda son olay olmasa isten cikmamayi dusunebilirdim ancak o sirada mesaide olan bes kisiden kaybolan malin parasinin kesilmesi bizi hirsizlikla itham etmektir bana gore. Cunku kaybolan esya benim gorev alanim dahilinde kesinlikle degil, patronlarin ozel esyasi da denebilir. Bunun maastan kesilmesi kesinlikle boyle insanlarla calismamam gerektigi anlamina geliyor bence. O zaman once guzellikle parami isteyip sonra sigortaya sikayet ediyorumSigortaya sikayet edebilirsiniz. O calisanlardan 1- 2 tanesi de yaninizda olsa daha iyi olur. Bizim de sirkette öyle olmustu,4 kisi gittik sikayet ettik. Hemen aradilar para teklif ettiler. Sonra herkesi sigorta yapmak zorunda kaldilar. Biz isten cikip gitmistik. Sonrasinda takip etmedik gerci olayi ama ,hic olmazsa diger kisiler sigorta oldu .Ama isten cikmadan da sikayet edebilirsiniz.
İşten ayrılmadan sgkya şikayet et, habersiz gelicekler, kimlik toplayacaklar, senin orda sigortasız çalıştığını bizzat tespit edecekler. Denetmenler geldiğinde sana ne zamandan beri çalıştığını vs. Sorar, gerçek tarihi söylersin, ücretinin ödenmediğin vs. İspat yükü işverendedir.
Habersiz geliyorlarsa cok iyi cunku oradaki yaklasik on tane eleman sigortasiz calisiyor, ve kimse yanimda olmazsa ispat edebilecegim bir sey yok ne yazik ki imza yetkim olmadigi icin...İşyerinizde çalıştığınızı bir şekilde ıspat edebilecekseniz (tabi şahitlik yapacak kimse yoksa) 170 i arayıp şikayette bulunun. Sigorta hiç yapılmadığına göre imzalanmış herhangi bir bordro yok, ve banka hesabına yatan bir para yok demektir. Ispatını yaptığınız tarihten bugüne kadar sigortan yapılır ve almadığın maaşını alabilirsin. Diyelimki orda çalışmadığını ıspat edenedin, bu seferde orda çalışan diğer işçilerin sigortası olmamasından yine şirketi bir zarara uğratabilirsin. Ispatı nasıl yapabilirim diye sorarsan, mesela şirket adına bankada bir işlem yaptıysan veya diyelimki tahsil veya tediye fişlerinde imzan varsa fotokopilerini al
Habersiz geliyorlarsa cok iyi cunku oradaki yaklasik on tane eleman sigortasiz calisiyor, ve kimse yanimda olmazsa ispat edebilecegim bir sey yok ne yazik ki imza yetkim olmadigi icin...
Prosedur nedir acaba nasil baslamam gerekiyor ?Gizli ihbar yapın, aniden birkaç gün içinde gelip baskın yapıyorlar. Böylece başınız ağrımaz, ama baya yüklü bir ceza ödemek zorunda kalırlar..
Evet kesin cikacagim. Oranin surekli elemani olan iki kisi haricinde hepimiz sigortasiziz. Esinizin durymu beni de umutlandirdi, kesinlikle sikayet edecegimEveeett esimin mahkemelik oldugu mevzuu. Sen sor ben soyleyim. Oncelikle kesin oradan cikacaksan sikayet et. Inan sadece telefonla sikayet etmen bile herkesi harekete geciriyor. Onlara cok agir bir crza geliyor. Ispat konusunda telefinda adamlar ispat bile sormuyor emin ol. Sen sikayet ediyorsun. Oraya mufettisler gidiyor. Hee iste onemli olan kisim. Mufettisler gidince dogru beyan vermeleri onemli. Esimin mevzus sizinkimden biraz farkliydi. Ama sizinki daha kolay ispatlanir. Mufettisler oraya gittiginde calisanlatin sigorta evraklarini istediklerinde cikaramayacaklar sonucta. Hic kimsenin sigortasi yok degil mi. Bu birinci kisim ikinci kisim ogrenciyim demissin ama dava da acabilirsin geriye donuk sigortani yatirtmak icin. Tabi bunun icin onlaron sigortasiz calistigini sikayet edince sonuclanmasi lazim. Kotu niyet davasi acabilirsin. Bizr boyle davraniliyordu hic insani sartlarda calismiyorduk vs. Diye ama bu dava icin de sahit onemli ordaki hic kimse sesini cikarmaz muhtemelen. Ama senin en guzel yapacagin sey onlari sikayet etmek. Eger krsin cikacam diyorsan sikayet edip mufettislerin ne zzaman gelecegini ogren onlara beyanda bilunduktan sonra cik. Yerinde olsam sonuna kadar ugrasirdim o insanlarla. Esim birinci mahkemeyi kazandi sira ikincisinde ins.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?