• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafayi yiyeceğim! !!

cowgirll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2014
3.543
2.437
248
Merhaba arkadaslar. Sinirden olmek uzereyim, hala ellerim titriyor. Oncelikle desifre olmamak adina bazi bilgileri degistirerek yazacagim ama bunlar ufak tefek degisimler konu ayni. Ben universite ogrencisiyim ve ayni zamanda bir kurumda (bu ciddiyetsiz yere kurum denebilirse ) calisiyorum, daha dogrusu calisiyordum cunku ayrilacagim. Buradaki is arkadaslarimin da cogunlugu ogrenci. Ben kisilik itibariyle karsimdakinden kesinlikle saygi ve disiplin bekleyen biriyim. Bunu is arkadaslarim ve ben bu kurumda bulamadik, yaklasik dort ay once ayni anda ise basladik ve hicbir zaman paramizi tam bir sekilde alamadik. Bu konuda herkes sikayetci olsa da patronlarin yaninda bunu dile getiren sadece ben oldum ve onlar hep "cok mumnunuz " falan dediler sadece, halbuki paraya benden cok ihtiyaclari var. Bu durum zaten sinirimi bozuyordu ustune bir de dun patronumuzun baska bir arkadasim sorumlulugunu yerine getirmemesi uzerine bana firca cekip hakaret edince bende ipler koptu. Ustune bir de sirkette kaybolan ve kesinlikle bizim sorumlulugumuzda olmayan bir demirbasin (1000 tl degerinde ) parasini da bizim maaslarimizdan kesecegini belirtti ve kimseden ses cikmadi yine. Sirkette on saat calistigimiz gunde ne bir ogle aramiz ne de sirkette verilen bir yemek var. Bu kadar haksizlik canima tak etti ve yarin isi birakiyorum. Buraya kadar icimi dokmek icin yazdim.
Simdi size sorum su, sizce bunlar cok olagan seyler mi ? Ve bu adamlar bizim sigortamizi yapmadilar, su an iceride kalan iki aylik maasim var ben bunu nasil ispat ederim de alirim ? Misal gidip bu isletmede sigortasiz isci calistiriliyor ben de magdurum desem bir yaptirimi var mi ? Orda calisan o yalaka insanlarin "cowgirll burada hic calismadi, bilmiyoruz " deme ihtimalleri de var cunku. Nasil bir yol izlemeliyim ne yapmaliyim sizce ?

Sigortaya sikayet edebilirsiniz. O calisanlardan 1- 2 tanesi de yaninizda olsa daha iyi olur. Bizim de sirkette öyle olmustu,4 kisi gittik sikayet ettik. Hemen aradilar para teklif ettiler. Sonra herkesi sigorta yapmak zorunda kaldilar. Biz isten cikip gitmistik. Sonrasinda takip etmedik gerci olayi ama ,hic olmazsa diger kisiler sigorta oldu . :KK53:Ama isten cikmadan da sikayet edebilirsiniz.

İşten ayrılmadan sgkya şikayet et, habersiz gelicekler, kimlik toplayacaklar, senin orda sigortasız çalıştığını bizzat tespit edecekler. Denetmenler geldiğinde sana ne zamandan beri çalıştığını vs. Sorar, gerçek tarihi söylersin, ücretinin ödenmediğin vs. İspat yükü işverendedir.

İşyerinizde çalıştığınızı bir şekilde ıspat edebilecekseniz (tabi şahitlik yapacak kimse yoksa) 170 i arayıp şikayette bulunun. Sigorta hiç yapılmadığına göre imzalanmış herhangi bir bordro yok, ve banka hesabına yatan bir para yok demektir. Ispatını yaptığınız tarihten bugüne kadar sigortan yapılır ve almadığın maaşını alabilirsin. Diyelimki orda çalışmadığını ıspat edenedin, bu seferde orda çalışan diğer işçilerin sigortası olmamasından yine şirketi bir zarara uğratabilirsin. Ispatı nasıl yapabilirim diye sorarsan, mesela şirket adına bankada bir işlem yaptıysan veya diyelimki tahsil veya tediye fişlerinde imzan varsa fotokopilerini al ;)

Sigortaya sikayet edebilirsiniz. O calisanlardan 1- 2 tanesi de yaninizda olsa daha iyi olur. Bizim de sirkette öyle olmustu,4 kisi gittik sikayet ettik. Hemen aradilar para teklif ettiler. Sonra herkesi sigorta yapmak zorunda kaldilar. Biz isten cikip gitmistik. Sonrasinda takip etmedik gerci olayi ama ,hic olmazsa diger kisiler sigorta oldu . :KK53:Ama isten cikmadan da sikayet edebilirsiniz.
Aslinda son olay olmasa isten cikmamayi dusunebilirdim ancak o sirada mesaide olan bes kisiden kaybolan malin parasinin kesilmesi bizi hirsizlikla itham etmektir bana gore. Cunku kaybolan esya benim gorev alanim dahilinde kesinlikle degil, patronlarin ozel esyasi da denebilir. Bunun maastan kesilmesi kesinlikle boyle insanlarla calismamam gerektigi anlamina geliyor bence. O zaman once guzellikle parami isteyip sonra sigortaya sikayet ediyorum

İşten ayrılmadan sgkya şikayet et, habersiz gelicekler, kimlik toplayacaklar, senin orda sigortasız çalıştığını bizzat tespit edecekler. Denetmenler geldiğinde sana ne zamandan beri çalıştığını vs. Sorar, gerçek tarihi söylersin, ücretinin ödenmediğin vs. İspat yükü işverendedir.

İşyerinizde çalıştığınızı bir şekilde ıspat edebilecekseniz (tabi şahitlik yapacak kimse yoksa) 170 i arayıp şikayette bulunun. Sigorta hiç yapılmadığına göre imzalanmış herhangi bir bordro yok, ve banka hesabına yatan bir para yok demektir. Ispatını yaptığınız tarihten bugüne kadar sigortan yapılır ve almadığın maaşını alabilirsin. Diyelimki orda çalışmadığını ıspat edenedin, bu seferde orda çalışan diğer işçilerin sigortası olmamasından yine şirketi bir zarara uğratabilirsin. Ispatı nasıl yapabilirim diye sorarsan, mesela şirket adına bankada bir işlem yaptıysan veya diyelimki tahsil veya tediye fişlerinde imzan varsa fotokopilerini al :KK66:
Habersiz geliyorlarsa cok iyi cunku oradaki yaklasik on tane eleman sigortasiz calisiyor, ve kimse yanimda olmazsa ispat edebilecegim bir sey yok ne yazik ki imza yetkim olmadigi icin...

Habersiz geliyorlarsa cok iyi cunku oradaki yaklasik on tane eleman sigortasiz calisiyor, ve kimse yanimda olmazsa ispat edebilecegim bir sey yok ne yazik ki imza yetkim olmadigi icin...

Şikayet dilekçenin bir An önce işleme alınması için, BİMERden Başvur, sigortasız çalışan tüm işçilerin isim sayisimlerini dilekçene yaz, hatta ne kdr çok kişi şikayet ederse o kadar acil statüsüne konur.

ogrencileri bu sekilde cok kullaniyorlar malesef.
biz de az cekmedik bu kan emicilerden ogrencilikte

Isten ciktiktan sonra sikayet edersen eger hickimsenin senin yaninda olacagini dusunmuyorum. Bunca zaman parasini alamamis, ustune hirsizlikla itham edilmisken giki cikmayan, cok iyiyiz cok memnunuz diyen insanlar asla ve de asla sana destek cikmayacak, soylediklerini dogrulamayacaklardir. Para falan da alamazsin buyuk ihtimalle.

Eger gercekten bir yaptirim uygulanmasini istiyorsan, parani da alabilme konusunda kararliysan bir sure daha sabret ve isten cikma. Sikayetini bildir, sigortasiz calisan kisi sayisi ve isimlerle birlikte.

Ve sakin kendine yandas arama, arayip sikayet edecegini sakin ola kimseye soyleme o kurumdan. Zaten kimseye guvenemeyecegini az cok anlamissindir, ama bu konuda ozellikle dikkatli ol.

Gizli ihbar yapın, aniden birkaç gün içinde gelip baskın yapıyorlar. Böylece başınız ağrımaz, ama baya yüklü bir ceza ödemek zorunda kalırlar..

Eveeett esimin mahkemelik oldugu mevzuu. Sen sor ben soyleyim. Oncelikle kesin oradan cikacaksan sikayet et. Inan sadece telefonla sikayet etmen bile herkesi harekete geciriyor. Onlara cok agir bir crza geliyor. Ispat konusunda telefinda adamlar ispat bile sormuyor emin ol. Sen sikayet ediyorsun. Oraya mufettisler gidiyor. Hee iste onemli olan kisim. Mufettisler gidince dogru beyan vermeleri onemli. Esimin mevzus sizinkimden biraz farkliydi. Ama sizinki daha kolay ispatlanir. Mufettisler oraya gittiginde calisanlatin sigorta evraklarini istediklerinde cikaramayacaklar sonucta. Hic kimsenin sigortasi yok degil mi. Bu birinci kisim ikinci kisim ogrenciyim demissin ama dava da acabilirsin geriye donuk sigortani yatirtmak icin. Tabi bunun icin onlaron sigortasiz calistigini sikayet edince sonuclanmasi lazim. Kotu niyet davasi acabilirsin. Bizr boyle davraniliyordu hic insani sartlarda calismiyorduk vs. Diye ama bu dava icin de sahit onemli ordaki hic kimse sesini cikarmaz muhtemelen. Ama senin en guzel yapacagin sey onlari sikayet etmek. Eger krsin cikacam diyorsan sikayet edip mufettislerin ne zzaman gelecegini ogren onlara beyanda bilunduktan sonra cik. Yerinde olsam sonuna kadar ugrasirdim o insanlarla. Esim birinci mahkemeyi kazandi sira ikincisinde ins.

Eveeett esimin mahkemelik oldugu mevzuu. Sen sor ben soyleyim. Oncelikle kesin oradan cikacaksan sikayet et. Inan sadece telefonla sikayet etmen bile herkesi harekete geciriyor. Onlara cok agir bir crza geliyor. Ispat konusunda telefinda adamlar ispat bile sormuyor emin ol. Sen sikayet ediyorsun. Oraya mufettisler gidiyor. Hee iste onemli olan kisim. Mufettisler gidince dogru beyan vermeleri onemli. Esimin mevzus sizinkimden biraz farkliydi. Ama sizinki daha kolay ispatlanir. Mufettisler oraya gittiginde calisanlatin sigorta evraklarini istediklerinde cikaramayacaklar sonucta. Hic kimsenin sigortasi yok degil mi. Bu birinci kisim ikinci kisim ogrenciyim demissin ama dava da acabilirsin geriye donuk sigortani yatirtmak icin. Tabi bunun icin onlaron sigortasiz calistigini sikayet edince sonuclanmasi lazim. Kotu niyet davasi acabilirsin. Bizr boyle davraniliyordu hic insani sartlarda calismiyorduk vs. Diye ama bu dava icin de sahit onemli ordaki hic kimse sesini cikarmaz muhtemelen. Ama senin en guzel yapacagin sey onlari sikayet etmek. Eger krsin cikacam diyorsan sikayet edip mufettislerin ne zzaman gelecegini ogren onlara beyanda bilunduktan sonra cik. Yerinde olsam sonuna kadar ugrasirdim o insanlarla. Esim birinci mahkemeyi kazandi sira ikincisinde ins.
Evet kesin cikacagim. Oranin surekli elemani olan iki kisi haricinde hepimiz sigortasiziz. Esinizin durymu beni de umutlandirdi, kesinlikle sikayet edecegim

Back