Kafayı yiyeceğim yardım edin wilson hastalığı mı acaba?

adanalxix ebru

sana kocaman aşığım:)
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2008
269
0
35
merhabalar arkadaşlr ben elli gün önce sezeryanla dogum yaptım yaklaşık 20 gün kdr öncede birdn nefesim kesilmeye başladı mideme agrı girio istifra etmedende rahatlayamıyorum doktora gittim alt ast degerlerim yüksek çıktı karaciğer enzimlerim 630 çıktı 2 gün sonra ölçtürdüm 153 e düşmüştü doktor psikolojik lohusalık sendromu dedi 10 gün sonra tekrr yaptırdım 137 ye düşmüştü haftaya tekrr yaptrıcm düşmemişse endoskopi diyorlar ama benm aklıma wilson hastalıgıda geliyo çünkü kuzenlerimn çocuklarında var bu hastalık 2 si de bu hastalık yüzünden öldü wilson hastası olanlar aydınlatabilir mi acaba degerler kaç çıkıyo nasıl oluyo hangi bölüme gidiliyo?

Gastroenteroloji bölümüne gitmeniz gerekiyor. Serbest Serum Bakır ile Seruloplazminize bakılması gerekiyor. Eğer Seruloplazminde düşüklük var ise idrarda bakır atılımını görmek için size başka bir test uygulayacaklardır.. Yine göz muayenesi ile gözünüzde Kayser-Fleischer halkası (KF halkası) olup olmadığına da bakabilirler.

Kesin tanı için olması gereken şartlar;

- KF halkası + düşük seruloplasmin
- Düşük seruloplasmin + karaciğer kuru dokuda bakır > 250 mcg/g olması
- KF halkası + hepatic copper > karaciğer kuru dokuda bakır > 250 mcg/g olması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…