• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafayı yicem yardım edin:((

melebaaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2015
255
443
103
31
Kızlar mutfağımı güveler bastı . heryeri indirdim dolapları içini temizledim paketi acık olan ne varsa attım . Çamaşır suyuyla sildim her yeri . Hep kutlanmış minik minik . Ben çok korkarım böcekten yani hastalık derecesinde . Eşim halletti çoğunu Sağolsun . Ne yapabilirim başka ya görmediğim yerlere girdiyse Kafayı yicem . Su an tüm dolapları indirdim . Engellemek için yapabileceğim bişey var mı ?

bildiğim bikaç şey var.
sirkeli suyla silmek, limon kabuğu bulundurmak, nane,kekik,lavanta keseleri bulundurmak, sedir ağacı, kafuru,biberiye,çörekotu güveler bu otlardan hoşlanmaz.
iki haftada bir dolapları havalandırmak, bunların hepsi işe yarayabilir güve için kullanılan yöntemler. ama bence hepsini birden aynı anda kullanmayın, bu sefer kokudan siz duramazsınız:KK70:
yine de kurtulamadıysanız ilaçlandırma şart...

Onların kaynağı olan paketi bulup atman lazım Sonrasında heryeri iyice temizlersen birkaç güne yok olurlar Ama kaynağı bul mutlaka Çoook heryere yayılmışsa bitmeleri biraz vakit ama kaynağı atmışsan zamanla gider diğerleri

Atilabilecek herseyi attiktan sonra tum evi ilaclatabilirsiniz. Hastalik derecesinde dedigin icin bunu soyledim. Sonra da tam tesekullu bir temizlik. Tabi durumunuz elverisli ise ilaclatma icin.

Benimde olmuştu canım hemde son aşamaları kelebek olup uçuşuyorlardı ve ben bütün kuru sebzeleri döktüm yeniden cam kavanozlara koydum ama içlerine tuz döktüm herşeyin. Uzun zamandır çıkmadılar. Genelde un, pirinç, bulgur ve makarnada görülüyor.

benim dolabımı da böcek (bit) basmıştı 3 hafta önce. kaynağı undu unu attım dolabı kompleboşalttım çamaşır suyu+sirkeli suyla sidim ve bir hafta havalandırdım. bulgur fasülye falan vardı onları da güneşe koydum havalandırdım falan hiç kalmadı.

Onların kaynağı olan paketi bulup atman lazım Sonrasında heryeri iyice temizlersen birkaç güne yok olurlar Ama kaynağı bul mutlaka Çoook heryere yayılmışsa bitmeleri biraz vakit ama kaynağı atmışsan zamanla gider diğerleri
2-3 mutfak çekmecesinden çıktı biraz cok yayılmamış sanırım . Kaynağını bulup attım . Şimdi herşeyi yıkıyorum . Cok teşekkür ederim

En sinir olduğum şey benim de ..
Maalesef benimde başıma geldi 2 gün önce ..
Aşurelik buğdayım güvelenmişti attım ama kelebekler hala uçuşuyor :KK53:

Benim de kuru kırmızı biberlerim kelebeklenmiş. Başlangıçta dışarıdan gelen kelebekler mutfakta dolaşıyor sanmıştım dolabın altında kurt görene kadar. Ben farkedene kadar çoğalmış tabi hemen attım. Birkaç güne geçer diye beklerken her gün 4-5 tane kelebek öldürüyorum. Bütün bakliyat baharat ne varsa elden geçti çoğu temiz olmasına rağmen atıldı kalanlar buzdolabına yerleştirildi. Bütün dolapları tabak tencere ne varsa boşaltıp yıkayıp yerleştirmeyi planlıyorum. İlaçlama yapmadan tükenmez mi bunlar. Daha önce başına gelen baya kişi var anladığım kadarıyla. 2 hafta oldu bakalım mücadeleye devam. Raid güvesavar naftalin lavanta hepsini aldım. Bu arada kurt falan görmedim hiç, sadece uçan kelebekler. Onu da nasıl yok ederim bilmiyorum son çare ilaç tabi. Tavsiyeniz varsa yapmaya hazırım :)

Back
X