kafayı yemek üzereyim:(

beReenNn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2013
66
9
28
34
merhaba kızlar benim 34 günlük bir bebeğim var gecen gun doktora kontorle gıttık ve doktor bebegımın cok az kılo aldıgını soledı bebegm 2 kılo 680 gr dogmustu ve suan sadece 3 kılo 100 gr ulasmıs mama takvıyesı verdı her emzırmeden sonra vermemı soledı dunden berı kullanmya basladım ve kızım gazdan duramaz hale geldı sureklı aglıyor zaten gaz problemımız vardı sımdı on katına cıktı sureklı cıkarıo kakasını yapıo mıdesı ve bagrskları gaz dolu doktoru aradm bana bunun olabılcegını mıdesı acken çökmüştü suanda duzelmye basladı doydukca ve 1 hafta ıcınde rayına gırcegını soledı ama hıc duzelck gbı degl napcgımı sasrdım mama versem gazdan duramıyor vermesem sutum yetmedgı ıcın aclıktan duramıyor uyuyamıyor napıcam ben?? :(

merhaba kızlar benim 34 günlük bir bebeğim var gecen gun doktora kontorle gıttık ve doktor bebegımın cok az kılo aldıgını soledı bebegm 2 kılo 680 gr dogmustu ve suan sadece 3 kılo 100 gr ulasmıs mama takvıyesı verdı her emzırmeden sonra vermemı soledı dunden berı kullanmya basladım ve kızım gazdan duramaz hale geldı sureklı aglıyor zaten gaz problemımız vardı sımdı on katına cıktı sureklı cıkarıo kakasını yapıo mıdesı ve bagrskları gaz dolu doktoru aradm bana bunun olabılcegını mıdesı acken çökmüştü suanda duzelmye basladı doydukca ve 1 hafta ıcınde rayına gırcegını soledı ama hıc duzelck gbı degl napcgımı sasrdım mama versem gazdan duramıyor vermesem sutum yetmedgı ıcın aclıktan duramıyor uyuyamıyor napıcam ben?? :(

sana tavsiyem bebek cayi ver oda kirmizi cali cayi, sonra bebegini hareket etir bacaklardan karnina dogru ve bir cay kasigi damla soda mamasina katabilirsin.
birde karnina sicak havlu koyabilirsin uyurken. sen bir ay sabretmen gerek ve bebegin alismasi gerek anne karninda zaten alismis tok karnina simdi birden siseden ve anne memesinden aldigi icin sasirdi bebek;) birde korkma kilo almicak diye eger yemek yigiorsa problem yok ve bebegini az az sik sik mama verebilirsin.
Umarim yardimci olabilmisimdir

tesekkur ederım fıkırlerın ıcın sıcak havlu hep koyuyorum damla kullanıorum sab sımplex dıe bır damla bır ıse yaramıyor rezene cayı verıorum aptamılın o bıraz fayda edıyor gıbı ama duramıyor gazdan uyuyamıyor sureklı aglıyor aslında hıc mamada vermk ıstemıyodum sütüm gelıo baya yettıgını dusuodum ama sureklı meme ıstıodu demkkı doymadıgındanmıs sımdı mama varnce gaz problemımız ıyıce cogaldı kesın etkılı bır cozumu yokmu bunun ya :(( aglamaktan içi çıktı yawrumun

cnm benimde bebeğimde gaz problemi var ben acı elma yağıyla topuklarına ve karnına masaj yapıyorum ayaklarını karnına doğru çekiyorum bazende yarım çay bardağı suya yarım çay kaşığı kimyon kaynatıp 2 3 çay kaşığı veriyorum kalanını ben içiyorum bu kabız olduğundada iyi geliyor bide sana önerebileceğim bol rezene çayı iç Allah yardımcımız olsun..

sağol canım amin ınsallah bugun cok sukur gaz problemımız pek olmadı zinco damla kullanmya basladım sanırım o iyi geldı bakalım ama bu seferde bugun bırden sütüm kesıldı yok denecek kadar az zaten kılo almıo cocugum ıyıce azaldı gıttı sutum bır sorun bıtıyor bır sorun baslıyor :( yazık cocugum ıstıyor memede aglıyor bır baktım sut gelmıyor megersem ona aglıyomus az az gelıyor :(

sağol canım amin ınsallah bugun cok sukur gaz problemımız pek olmadı zinco damla kullanmya basladım sanırım o iyi geldı bakalım ama bu seferde bugun bırden sütüm kesıldı yok denecek kadar az zaten kılo almıo cocugum ıyıce azaldı gıttı sutum bır sorun bıtıyor bır sorun baslıyor :( yazık cocugum ıstıyor memede aglıyor bır baktım sut gelmıyor megersem ona aglıyomus az az gelıyor :(

ay kıyamam yavruma,çok mu emmek istiyor annesi.

benim de sütüm 2. ayda artmaya başlamıştı.

yemekleriniz güzelce ye,ekmek yemen gerekiyorsa onu da ye(süt yapıyo ben de,tabi kararında).bol su iç.

bir de milipanın anne çayı çıkmış.mama gibi sıcağa yakın onu iç.daha sonra göğüslerini uyar.ucuna doğru,çevresine doğru masaj yap.inşallah,süt salınımın artacaktır.

bir de göğüslerini serbest bırakmaya çalış.

İnşallah,sütün artar canım.:3:

elma yağıyla ayaklarının altına masaj yap.tane kimyonu kaynet birazcık içir iyi geliyor.rezene çayı iç bol bol.hem sütünü artırır hem gaza iyi geiyor.bebeğe masaj yapabilirsin.hareket ettir.ayakları ve kollarını çaprazlayarak bu da iyi geliyor.bol bol dereotu ye hem sütünü artırır hemde gaza iyi gelir ve sütünü artırmak için bol bol su iç.sütün artarsa daha az mama verirsin.ayva,kuru üzüm ,kuru incirden karışım bir komposto önerdiller bana ve resmen sütüm fışkırmaya başladı.

Canım benim prensesim iki buçuk aylik hala gaz problemimiz var bebis az kilo alıyor riye endişelenme sağlıklı olsun fazla kiloya bakma,ben once milupanin rezeneini kullanmistim ise yaramadı komşum demişti aktarsan rezeneini kimyon anasın tohumları aldım bunları ara ara ya tek ya da karıştırarak bir çay bardağında 10 dak. Sıcak suda bekletiyorum once çay kasigiyla veriyordum ama simdi az seker atıp biberonla veriyorum 50-60 cc iciyor başka da aklıma gelen yok bir de hangi marka mama kullanıyorsun

Canım benim prensesim iki buçuk aylik hala gaz problemimiz var bebis az kilo alıyor riye endişelenme sağlıklı olsun fazla kiloya bakma,ben once milupanin rezeneini kullanmistim ise yaramadı komşum demişti aktarsan rezeneini kimyon anasın tohumları aldım bunları ara ara ya tek ya da karıştırarak bir çay bardağında 10 dak. Sıcak suda bekletiyorum once çay kasigiyla veriyordum ama simdi az seker atıp biberonla veriyorum 50-60 cc iciyor başka da aklıma gelen yok bir de hangi marka mama kullanıyorsun

aptamil conformil 1 kullanıyorum doktor onu kullanmamı soledı en az gaz yapanı oymuş oncelerı cok verıodum sımdı gunde 4 5 kez mama verıyorum doktorumu degıstrdım oyle soyledı. bende mılupanın rezenesını ıcıyorum sut yapsın dıe lactamıl ıcıyorum bılmıorum sımdılk asırı bır sutum yok aynı bıde benım sutum cok duru normalde nasıl olması gerekıyor sarı ve koyu olması gerekıyor sanırım benımkı duru ve beyaz oyuzdenmı yaramıyor anlamadım hıc mama kullanmak ıstemııyorum:/

belkide aptamil gaz yapmıştır
mamayı degiştir bence
kızıma aşırı derecede gaz yaptı bebelac a geçtik düzeldi
bide metsil ve rezene çayı
bide alman malı bi krem var bebek karın merhemi diye o çok iyi geliyor tavsiye ederim

aptamil conformil 1 kullanıyorum doktor onu kullanmamı soledı en az gaz yapanı oymuş oncelerı cok verıodum sımdı gunde 4 5 kez mama verıyorum doktorumu degıstrdım oyle soyledı. bende mılupanın rezenesını ıcıyorum sut yapsın dıe lactamıl ıcıyorum bılmıorum sımdılk asırı bır sutum yok aynı bıde benım sutum cok duru normalde nasıl olması gerekıyor sarı ve koyu olması gerekıyor sanırım benımkı duru ve beyaz oyuzdenmı yaramıyor anlamadım hıc mama kullanmak ıstemııyorum:/

APtamil conformil i bize de söyledi ama o da bagirsaklari cok calistirip karın agrisi yaptı bem farzedelim 120 cc yani 4 ölçek yapacaksan 3u sma 1 ölçeği de aptamil kavramım bende ise yaramadi 5-6 katı bitirmisimdir humanna daha iyi benim sut de az kizim iki çekiyor sonra fos dün mesala bir yerine bir sey olmus gibi o kadar cok ağladı ki ne yapacağımızı şaşırdık artık hemen kimyon tohumunu kaynar suda kaladım da 5 -6 çay kasigi ondan verdim de rahatladı

APtamil conformil i bize de söyledi ama o da bagirsaklari cok calistirip karın agrisi yaptı bem farzedelim 120 cc yani 4 ölçek yapacaksan 3u sma 1 ölçeği de aptamil kavramım bende ise yaramadi 5-6 katı bitirmisimdir humanna daha iyi benim sut de az kizim iki çekiyor sonra fos dün mesala bir yerine bir sey olmus gibi o kadar cok ağladı ki ne yapacağımızı şaşırdık artık hemen kimyon tohumunu kaynar suda kaladım da 5 -6 çay kasigi ondan verdim de rahatladı

humanayı aradım taradım koca sehırde bulamadım tekrar aptamıl aldım bende benımde oyle 5 dk guzel guzel emıo sonra sutum az gelmeye baslıyor bos bos emıyor sonrada aglıyor gazıda yutuyor tabı bos bos emerken aptamıl gercekten cok calıstırıyor galıba bagırsakları bnım kızım gece hıc kaka yapmazdı mesela gecede yapmya basladı gunde 7 8 kez bez degıstıryorum belkı 10 karın agrısındanda aglıyor ıkına ıkına bır hal oluyor yavrum gunde 5 6 kez verıyorum mama emzrdkten sonra kac ml vermem gerekır bn 30 ml verıyorum mesela fazlamı az mı benımkı hıc doymuyor sankı emse sureklı emcek anlamadm gıttı

sütün, endişeli olduğun için de azalıyordur. endişe etme, stres yapmamaya çalış. sütüm bitecek, doymayacak diye düşünmemeye gayret et. çocuk çektikçe süt gelir. bence mamadan çok memeni vermeye gayret et. bir de sadece aç kaldığı için ağlamıyor olabilir, belki süt istemeyip emmek istiyordur. çünkü bebekler emmekten başka bir şey bilmeden doğuyorlar ve düşün, tek uğraşı o, onu yapmak, oyalanmak istiyor olabilir. bizim doktorumuz bu gibi durumlarda emzik kullanmanın anne için de çocuk için de uygun olduğunu söylemişti. dene istersen. gaz sorununun tek çözümü bence sabırlı olmak, zamanın geçmesini beklemek. biz de aşırısını yaşadık, çok şey denedim ama kesin çözüm yok gibi. Rabbim yardım etsin ve bebişinle sağlıklı, mutlu günler yaşatsın inş.

sagol canım ınsallah yakın zamanda bıter gaz problemımız emzık kullanıyorum ama cogu zaman almıyor ınat edıyor ılla meme ıstıyor ama cok emmek ısteyıncede sutum zaten az bırıkmıyor buseferde doymuyor hıc mamayı azmı verıyorum sutum hıc mı doyurmuyor anlayamadım

sagol canım ınsallah yakın zamanda bıter gaz problemımız emzık kullanıyorum ama cogu zaman almıyor ınat edıyor ılla meme ıstıyor ama cok emmek ısteyıncede sutum zaten az bırıkmıyor buseferde doymuyor hıc mamayı azmı verıyorum sutum hıc mı doyurmuyor anlayamadım

humanının emzik anneler çay şidetle tavsiye ediyorum günde 4 bardak içi daha sonraki günde süt artıyor birkaç gündee iyiyce artar.bide ayva şimdi bulmazsın ama marketlerde meyvesuyu var ondan bol bol iç.beyaz üzüm beyaz dut onlardan da memnunum.ve en önemlisi bol bol su ve stres yapma.emzirirken sütüm geliyor diye düşünün bu işte psiholoji çok önemli.benve gaz probleminizden dolayı kilo almamış yavru o sancıları çekmekten.ama sabret az kalmış bir ay en fazla sonra gecer biter merak etme.

Back