kafayı yemek üzereyim 8 yaşında çocuğu elbirliğiyle panik atak yaptık

Bu atakların fiziksel olmadığı kesinse,plasebo etkisine başvurabilirsin.
Minik renkli şekerlerden alıp ilaç kutusuna doldurursun.
Doktor ilaç verdi diye onlardan verirsin.
İlaç boğazına kaçar dersen aynı şeyi şurupla yapabilirsin.
Pekmezi şurup diye verebilirsin mesela....Veya konsatre vişne suyu filan...

Ama ben yine nörolog konusunda ısrarcıyım.
Nörolog birşey bulmazsa pedagogla devam edersiniz.
Üstün zekalıymış,mutlaka farklı bir eğitime ihtiyacı olacaktır.

öncelikle geçmiş olsun,
çocuğunuzun problemi okula uyum sorunundan sanırım.

kızınız farklı bir çocuk,ıq su dahi düzeyinde değil ama normalin üstünde,
eğer istanbulda oturuyorsanız bu çocuğun eğitimi için alternatifiniz çok.
illa özel okula gitmesi gerekmiyor.
İstanbulda FORD OTOSAN İLKÖĞRETİM OKULU üstün yetenekli çocukların normal eğitim sistemi dışında bir sistemle eğitilmeleri amacıyla faaliyet gösteriyor,başvurmanızı tavsiye ederim.

Veya hemen hemen bütün şehirlerde BİLİM SANAT MERKEZLERİ açıldı.
ıq düzeyi 135 ve üzeri olan çocukların ilgi alanına göre eğitim almaları sağlanıyor,
amaç üstün yetenekli çocukların yeteneklerinin farkına varıp,onları bilim veya sanata yönlendirmek.
çocuk sınavı kazanırsa hiçbir ücret ödemeden okul çıkışlarında 3 gün oraya gidip eğlenerek öğreniyorlar.
lütfen biran önce bu merkezlere başvurup çocuğunuzu heba etmeyin.

evet BİLSEM e gönderilebilir,iyi bir fikir bu.ama bu sene için sınavları yaptık.şimdi öğrenci seçimleri başladı.ama gelecek sene başvurabiller,orada bireysel eğitim alacak.daha iyi olur.

diğie okul içinde sınavlar yapılda galiba,emin değilim.

Çok geçmiş olsun,
Öncelikle panik atak olsa bile kızınız bu hastalık bir delilik değildir...
malesef ki modern toplumlarda adeta moda haline gelen bu rahatsızlığın ilacı özellikle çocuklar için; daha az bilgisayar oyunu,daha az televizyon,monologdan çok diyalog,sokak oyunları,doğa(ağaç kuş böcek) ve herşeyden önemlisi bilinç sahibi ebevenylerin oluşturuduğu huzurlu bir yuva.....

canım her ilde farklı tarihlerde yapılıyor sınavlar,
muhtemelen başvuruları kaçırmışlardır ama çocuğun özel durumunu anlatıp bir görüşmelerinde fayda var diye düşünüyorum.

kızınızın yaşadığı durumlar tıpkı panik atak belirtisi gibi.. ancak bu tanı bildiğim kadarı ile daha ileri yaşlarda konur.. son zamanlarda yaşadığı olaylar zavallı çocuğu bu hale getirşmiş olabilir..mutlaka gidip uzmanlarla görüşün derim.

dün bi film izledim.YERDEKİ YILDIZLAR....yaşadıklarınızı hemen onu aklıma getirdi.. bi hint filmi (sakın hint filmi diye önyargılı olmayın harikaydı)....okuyup yazamıyor diye gerizekalı damgası yiyen müthiş bi çocuğun hikayesi..kızınızın da dış dünyaya çok büyük bi eğilimi var.. siz de hiç zorlamayın onu..onun baktığı pencere ile sistemin getirdiği zorbalıklar çok farklı.. lütfen siz de sinirlenmeden onun farklı yeteneklerine odaklanın.. onun kendisi olmasına izin verirseniz bu belirtiler de yavaş yavaş azalacaktır umarım...

canım her ilde farklı tarihlerde yapılıyor sınavlar,
muhtemelen başvuruları kaçırmışlardır ama çocuğun özel durumunu anlatıp bir görüşmelerinde fayda var diye düşünüyorum.

Parkoncum geçen seneye kadar öyleydi ama bu sene sistemi değiştirdiler..normalde bu sınavı o testin eğitimini almış biz rehber öğretmenler yapıyorduk 2 haftalık bir sürede ama bu sene Türkiye genelinde bir sınav yaptlar.her öğretmene görev verildi falan..ama değerlendirmesini yine biz yaptık hatta sonuçları dün açıklandı.ama dediğin gibi yine de gidip görüşebilirler,faydalı olur.

benim annemde de varmış,bi gecede üç ayrı doktora gittiklerini anlatırlar...Biraz geç de olsa durumun panikatak olduğunu anlayıp Psikolojik destek almaya başlamış.maşallah onbeş onaltı yıldır hiçbirşeyi yok annemin...
üzülmeyin,stresinizi de çocuğa yansıtmayın lütfen

Yazmissiniz ama daha detayli bilgi verir misiniz?
Bebeklik donemi nasildi?Bakici mi buyuttu krese mi gitti? Dogumu nasil oldu?Dogum sirasinda herhangi bir komplikasyon yasandi mi?
Bebekliginde havale gecirdi mi? Siz kizinizdaki farkliligi ne zaman ve hangi davranis sirasinda fark ettiniz?

Sorular daha da uzayabilir ben asla panik atak oldugunu dusunmuyorum.

Ozel egitim uzmaniyim isterseniz ozelden de yardimci olabilirim.

Ramin yonlendirme raporunu Bilsemden dolayi sordum onlarin yondendirme yapmasi gerekirdi.Biliyorsunuz ki ustun zekali ve ustun ozel yetenekli cocuklar da ozel egitim kapsamindadi.

Sorularima cevap verebilirseniz daha ayrintili yardimci olurum. Ayrica biraz abes olacak ama forumda resmi falan varsa kizinizi gormek isterim.

Bir de asla rehabilitasyon merkezine gondermeyin ve bu dedigimi hic unutmayin bir umut belki faydasi olur der gonderirseniz emin olun bir adim ileriye gidmezsiniz cunku oralarda ozel egitimciler calismiyor

her neyse cok ayrintili bir konu bu

Bir de asla rehabilitasyon merkezine gondermeyin ve bu dedigimi hic unutmayin bir umut belki faydasi olur der gonderirseniz emin olun bir adim ileriye gidmezsiniz cunku oralarda ozel egitimciler calismiyor

her neyse cok ayrintili bir konu bu

kesinlikle katılıyorum.oralar artık rant kapısı olmuş.normal çocukları bile ram a yönlendirip rapor alması için ısrarcı olanlar var.zaten rehabilitasyonluk bir durumu yok gibi.

benım bir arkadasmda var aynı rahatsızlık gecmedı bir türlü yani acık havada bıle olsak daralıyo yer degıstırıyo üsüyo terliyo ağlıyo falan ama uzun sürmüyo cok sey yaptı ama asamadı tam olarak eside anlayıs gösterdi bu tarz durumlara gecınce her istedıgını yaptı terslemedı

cok ilnginc, burda ne guzel seyler ogreniyoruz ya boyle.. bir birimizden..:)

ne guzel dedin ya arkadasim! tebrik ediyorum!

ahh yavrum benim yaa

belli ki korkulari var ,ona yanliz olmadigini hissettirin gecmis olsunn..

bu pek kucuk bir korkularla olan davranislar degil.. kezinlikle cok ama cok ciddi bir sey var ortada ve kezinlikle kapi kapi dolasip tam olarak ne oldugunu tespit edilmezsi gerekiyor.
panik atakda olabilir, ama baska bir seyde olabilir. Genelikle panik atagi 1 ile 30 dakika arasinda oluyormus. panik atakda olsa ciddi alinmazsi gereken bir durum. Panik atagi yasanilan bir surede bayilma ve hata olenler bile var:$ ama baska bir seyde olabilir iste: turkceside sanirim hyperventilation oluyordu...

Bende cok uzuldum ya umarim hersey duzelir..

aynen anlattığın gibi bir yaşantımız vardı beraber gayet mutluyduk
okulda sorun yaşamaya başlayınca ben de hayatına yansıttım bunu
hııım onu yapmıyorsan bunu da yapamazsın
onu bitirmediysen şuna gidemezsin
vs vs vs
sonuç bu

geçmiş olsun
peki o anın geçeceğini biliyorsunuz değil mi yani sadece bilinçsiz bir durum değil
doğru herkes farklı etkileniyordur
doğru ne diyeyim
en büyük suçu kendime buluyorum
eskiden mutluydu işte
benim de ona karşı tepkim sırf sınıfta dışlanmasın onlara uysun diye bastırmaya çalışmaktı
okulda şöyle bir mantık var 1 çocuk için 20 çocuk heba edilmez
özürlülerde de bu durum var ama en azından onlara biraz daha tolerans gösteriliyordu
ben de müdürüne ve öğretmenine bunu söyledim
zihinsel engelli olsa ne olacaktı ee o zaman çocuklar anlarmış
bunu da anlatabilmelisin o zaman
farklı olmasının kötü olmadığını sebebi olduğunu
çocukları etkilemek sizin elinizde dediğimde ama kızınız hiç çaba göstermiyor bunun için dedi
ondan daha tecrübeli olduğum halde aylar sonra da beni onu yönlendirmeye çalışmakla suçladı
anlatmadığım çok şey var
o duyarlı olması gerekiyor dediğiniz velilerin bana söylediklerini bi anlatsam

okul değiştirmek de zor adres sistemi saçmalığından sonra
kendi okuluma bile götüremedim adres zorunluluğundan
bir de sorun çözülmedikçe başka yerde de aynı şeyler olur diye düşünüyorum
maksat sorunun kaynağını bulup kurutmak
ona o güveni tekrar hissettirmek
şu tetkiklerden sonra bakıcaz artık gerekirse taşınıcam

kesinlikle böyle şeyler yok
hatta karşı vermeyi bırak kendini korumadığı için dayak yiyip geldi 2 sene
bir aydır artık o da karşılık vermeye başlayınca geçen birine vurmuş kaşı patlamış veli de dilekçe yazmış sınıfı değiştirilsin diye
sordum müdüre 2 senedir nerdeydiniz benim kızım dayak yerken diye
sonunda patlamış demek çocuk
çöpünü bile cebinde taşır benim kızım çöp kutusu görene kadar, okulda yere atıyormuş
neden acaba......

Son düzenleme:
teşekkür ederim
ben de artık birikim yapıp patladığını düşünüyorum
inşallah halledicez
kendime en çok kızdığım nokta burda işte
ben öğrencilerime bile daha yumuşak davranırken kendi çocuğuma hem de tek çocuğuma hem de dünyaya ne zorluklarla gelmiş bir çocuğa bunu yaptım ya
kendime kızıyorum

uzmanın bana dediği buydu devlet okulunda bişey alamaz özel eğitim destek almalı diye
bu da ancak kendi şartlarınla imkanlarınla kurslarla olacak bişey
imkanlar dahilinde

zaten ilk teste girdikten sonra ilgi başarı alanını belirleyen varsa öğrenme bozukluğunu belirleyen test yapılacaktı
bilsemin testi var diye yapmadılar
bilsemin testine girdi ilk aşamayı geçemedi teste giren uzmanlardan biri okulda görevli arkadaştı
bilgi vermesi doğru değil zaten de tam açıklama yapmadan sonucuna baktı girenler arasında ortalardaymış
bu çocuk böyle bir seviyede olamaz dedi
artık dikkatini mi toplayamadı gerçekten mi o seviyede değil orasını bilemiyorum
2 sınav arası geçmesi gereken süreyi doldurduk işte şimdi test yapılacaktı bu hafta içinde
üstüne bu geldi
arkadaşlar sinirle söylüyorum bazı şeyleri gerizekalı demediğim gibi deli de demiyorum tabi, çocuğu delirttik demek istiyorum
5,5 aylık doğdu 1kilo 250 gr ,3,5 ay kuvözde kaldı,ciğerler gelişmemişti,sürekli hasta olurdu üşütme soğuk algınlığı gibi
anne sütü almadı tabi
ben şehir dışındaydım soğuk havale geçirmiş (doktor öyle demiş)
bir de domuz gribi oldu 40 derece ateşle 3 gün düşmedi
onun dışında sürekli hasta olur ama aksırır tıksırır üşütür öyle,ciğerleri gelişmediğinden sanırım
ama 4-5 yaşına kadar sürekli kontrol altındaydı nerdeyse her ay kontrole götürürdüm
bir sorun görünmüyordu ,hatta yaşıtlarından daha iyiydi gelişimi
duygusal olarak hep hassastı,merhametli ,uysal ,hareketli ama öyle çevresine zarar veren cinsten değil
ayakta olduğu sürece sürekli konuşur ve hareket halindedir
dersten çok hala oyunla ilgilenir
bahsettiğim gibi doğa hayvanlar sanat deneyler ilgi alanı
ramın raporunda meslek tavsiyesi olarak mimarlık iç mimari gibi alanlara yönlendirilmeli demiş
genel durumu böyle

1 yaşından beri kreşte büyüdü,anasınıfına da kreşte devam etti,özeldi daha çok aktivite daha çok eğlence vardı,o zamanlarda bir sorun çıkmadı
okula başladığından beri bu sorunlar var
yani istenmiyorum sevilmiyorum tembelim pisim yapamam
ataklar cuma gününden beri
haftasonu üst üste çok şiddetli oldu
2 gündür daha rahat ,ama arada yokluyor

siz neden şüphelendiniz ,psikolojik olduğu nerdeyse kesin gibi ama ,sadece sinirsel böyle ataklar olur mu

teşekkürler
sorun ne bilmiyorum ama onun her sorunu benim için büyük önemli
çaresine bakıcaz artık

Son düzenleme:

avatardaki biziz zaten gerçi küçüklüğü ama yüklerim yine albüme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…