• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kafayı ha yedim ha yicem...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cicek11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
188
1
96
İçel Mersin
kafamçokkarıştı:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:kızlar merhaba..2 aylık kolik bebek annesiyim.Doktorumuz kolik sancılarının epey süreceğini söylemişti.Çok şükür eski çıldırtan ağlamalrı azaldı ve süresi de epey kısaldı.
benim derdim şu;gazını alttan da üstten de defalarca çok rahat çıkarmasına rağmen bu çocuk en fazla 10-15 dk.ağlamadan durabiliyor.sürekli zır zır zır...meme ver yok,mama ver yok,kucakta gezdir yok,ayakta salla yok....
3 saatte bir mama veriyoruz.yarım saati gaz çıkarmakla diğer 1,5 saati uyutmaya çalışmakla geçiyor.o da şanslıysak ki her zaman da uyumuyor.yani uyuyup uyuyacağı 1 saat taş çatlasın yarım saat.şimdi bunun bütün bir gün sürdüğünü düşüşün,nasıl?harika değil mi?:((((
peki bunlar normal şeyler mi?bir de şunu sorucam 2 aylık bebklerin uyanık kalma süresi ne kadar olmalı.Sürekli uyumalı mı yoksa başka türlü mü olmalı.Oyun falan da anlamıyor bu çocuk çıldırıcam arkadaşlar yaaaa.........

canım benim kızım şuan 3 aylık oldu dediğin gibi 2 aylıkken 3 saat bile ağladığını biliyorum
gaz halindeykende sürekli emmek istiyor
birde şunu sormak istiyorum yakın zamanda idrar tahlili falan yaptırdınızmı
ben bu konudan dolayı zor bir dönem geçirdiğim için burdaki birçok kişiye bunu söyleme ihtiyacı duyuyorum
kızım 2 aylıkken bir buçuk hafta hergun huysuz davranıyordu
sürekli emmek istiyordu ememiyordu
gaz saatindede inanılmaz aglıyordu kendini parçalıyordu sanki
gaz saati bitince uyuyordu ancak ve bazen gece 11e kadar uyumuyordu
en son yine öyle aglarken dr gitmeye karar verdik giderken arabada dahi susmadı kızım
dr sordu arabadada aglıyormu dye evet diyince gaz değil dedi
kan ve idrar tahlili istedi ve idrar yolu enfeksiyonu çıktı
genelde enfeksiyonlar ateş ve halsizlikle seyrettiği için dr genel durumu çok iyi ama onu rahatsız eden şey buymuş dedi
4tane antibiyotik iğne vuruldu kızım ondan sonra rahatladı seni endişelendirmek istemem ama aklında bulunsun canım
yani ben hep gaz sancısı dye düşünmüştüm ama farklı sorun çıktı
tabi bebeiğinin genel halini sen çok daha iyi bilirsin
genelde huysuz bir bebek değilse bir bakmak lazım

Son düzenleme:
kızlar benım kızım 7. ayına girmesıne ragmen uykuları hala düzensiz..ama tabı ılk 3 ay cektıklerımı bir ben bilirim birde Allah..cok zor ve yorucu günlerdi..neredeyse kafayı yiyecektim..şimdi cok şükür rahatız benım kızım sadece fön makınasının sesı ıle susuyordu geceelr boyu elımde fön makınası acık öyle uyuyordum..ayakta uyuyordum resmen..ama cok şükür gecıyor ömürden gidiyor günler ama geçiyor..sabır sadece sabır..kolik kabusu mahvetmişti bizi birde lohusalık depresyonuda eklenince vay başımıza gelenler..allah yardımcınız olsun..geçecek emin olun..

kafamçokkarıştı:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:kızlar merhaba..2 aylık kolik bebek annesiyim.Doktorumuz kolik sancılarının epey süreceğini söylemişti.Çok şükür eski çıldırtan ağlamalrı azaldı ve süresi de epey kısaldı.
benim derdim şu;gazını alttan da üstten de defalarca çok rahat çıkarmasına rağmen bu çocuk en fazla 10-15 dk.ağlamadan durabiliyor.sürekli zır zır zır...meme ver yok,mama ver yok,kucakta gezdir yok,ayakta salla yok....
3 saatte bir mama veriyoruz.yarım saati gaz çıkarmakla diğer 1,5 saati uyutmaya çalışmakla geçiyor.o da şanslıysak ki her zaman da uyumuyor.yani uyuyup uyuyacağı 1 saat taş çatlasın yarım saat.şimdi bunun bütün bir gün sürdüğünü düşüşün,nasıl?harika değil mi?:((((
peki bunlar normal şeyler mi?bir de şunu sorucam 2 aylık bebklerin uyanık kalma süresi ne kadar olmalı.Sürekli uyumalı mı yoksa başka türlü mü olmalı.Oyun falan da anlamıyor bu çocuk çıldırıcam arkadaşlar yaaaa.........

aynı beni anlatmışsın. Benimde bebeğim 2 aya yaklaştı ama senin bahsettiğin gibi uyanık kaldığı sürelerde hep ağlıyor. Ben salıncak aldım bitane orada falan oyalamaya çalışıyorum ama nafile. Huysuzluk yapıyor yinede. Bende ne yapacağımı şaşırdım.

benim bebeğim 5 aya yaklaştı hala gazıda bitmedi uykusuzluğuda geçmedi.ilk 3 ay bir seferde en fazla yarım saat uyurdu.günde toplam 4 saati geçmedi uyku süresi.şimdi ise sabah 8 den sonra zerre uyumuyor.gece 12-1 gibi uyuyo.sabah 7-8 e kadar uyuyo.sadece beslenmek için uyanıyo geceleri.buna şükür diyorum.seninkide düzelcek zamanla.bizim gaz sancılarımız artık genelde akşamları oluyo.gündüz yok ama şimdide diş çıkardığımız için uykusuzluk ve ağlamalar saatlerce sürüyor.yani bebeklerin sıkıntıları hiç bitmiyor.allah hepimize kolaylık versin..

aynı sıkayetlerı tam 4 ay cektım
hemde basımda "bu cocuk aclıktan aglıyor, yok yok bır yerı agrıyor, aaaa yoksa hastamı bu, senın tecrubesızlıgın cocuga yansıyor" sozlerını dınlemek zorunda kalarak cektım
hıc bosuna ugrasmayın caresı yok cekeceksınız
cok acı oldu bılıyorum ama bende bunu duydugumda sok olmustum sonunda da bana annelık kolaymı sanıyorsun demıslerdı
evet annelık kolay degıldı bakmaktan erındıgımden degıldı sıkayetım aglamaktan moraran ve gogus kafesı sısen ogluma uzuldugum ıcındı sıkayet etmem

yedıklerımden gaz olmasın dıye artık kahvaltıya talım eder olmustum
hergun rezene cayı ıcmeye basladım bende gaz olmasın kı cocuga da gecmesın dıye
kımyon, corekotu vs hepsını kaynattım ama nafıle
rezene ıyı geldı bana hıc gazım olmadıgını dusundugum halde ben sureklı gaz cıkarır olmustum
humana rezenesını ogluma vermeye basladıgımda zaten oglum hem alttan hem ustten gazını cıkarıyordu zaten ama daha da fazlalastı gaz cıkarması
hergun gazı olmasa da vermeye devam edınce aglama surelerı kısaldıgı gıbı, sıddetı de azaldı

beende gaz saatine girince biraz ağlamaya başlayınca zinco veriyorum biraz olsun hafifliyor
ama rezeneden fayda görmedim ben doğal yollardan yanayım keşke rezene fayda etseydi
her bebeğin farklı oluyor
birde ben gün içinde kızım emdikten sonra uyursa gazını çıkartmıyordum uyudu diye
hala öyle yapıyorum ama akşam üstüne doğru her emdiğinde gazını çıkartmadan bırakmıyorum uyansada çıkartıyorumki akşama gaz saatine iyice birikmesin diye

tam 4 ay da ben çektim........ ama sabır ........ emin ol geçecek

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.ınanın bunları okumak o kadar iyi geliyor ki...zaten 2 aydır dışarıya çıkamıyorum.Gezme tozma nedir unuttum.Tek kafamı dağıttığım yer burası.ıyiki sizler varsınız.tekrar teşekkür ediyorum...yazanlara da yazacaklara da...

bişeyler yazmadan geçemedim
benim kızımda doğduktan sonra 5 ay ağladı biraz uyusada şöle bi sırtımı koltuğa dayasam derdim hep ayağımda uyuya kalırdı ben hiç ellemeden arkaya doğru yatardım bacaklarım uyuşmuş bi şekilde ağlamasıyla uyanırdım eşim akşam eve gelincede ona devrederdim bu böle 5 ay geçti üstüne lohusalık depresyonuda geçirdim çünkü çok yalnızdım neyse uzuuunnn hikayeler...
sadece şunu söyliyeyim sana
bu günler geçecek en geç 5-6 aydan sonra herşey oturmaya düzelmeye başlayacak senin yapman gereken sabretmek ilgilini şevkatini sabrını güleryüzünü bebeğinden esirgememek hep diyorum çok kötü olduğunda 5 dk bırak yalnız kalsın bebek çık balkona bi nefes al yada git bi odaya hüngür hüngür ağla yada tanıdığın güvendiğin birine bırak 1 saat gez yürü gel
bu yaşadıklarını hemen hemen hepimiz yaşadık bunu bil
Biz anneyiz ve sabır bizim en büyük imtihanımız
bebişinle sana sevgiler

ya kızlar okudukça şok oldum yaa ayy kıyamam size ne kadar zor işiniz allah kolaylık versin bnm oğlumda 5.5 aylık ama hiç sesi çıkmıo valla allaha şükür bazen uykusu bozuluo bende şikayet ediyordum amaan uyumadı bu gece bir yerine iki defa üç defa uyandı niye yaa fln diye valla bnm yaptığım resssmen şımarıklıkmış sizinkinin yanında bnmkinin lafı bile olmas ayy çokk utandım şu an bi daha şikayet etmicem söz :kedi:

hepinizi çok iyi anlıyorum bende bu sıkıntıları yaklaşık 4 ay çektim büyüsün yaz gelsin 6 aylık olsun diye dua ediyordum çok şükür o günler geride kaldı.ama sorunlar bitmiyorki kızım şuan 7,5 aylık oldu şimdide diş çıkarma huzursuzluğu başladı geceleri sanki yeni doğmuş gibi saat başı uyanıyor en az 2 saatte uyumuyor çıldırıyorum.dün doktora götürdüm boğazı iltihaplanmış:(benden geçmiş dr 2 şurup verdi iyiki de götürmüşüm yavrum hem diş hem bu rahatsızlığı çok ağlıyor.birde son 2 haftadır bişey yiyor kızımı ama anlayamadım sinekmi başka bişeymi yatağına iyice baktım bişey yok çok üzülüyorum.
allah hepimize sabır versin annelik zor zanaat ama çok şükür allah'a ki bizi bu kutsal göreve layık gördü.:Saruboceq:

Bunlar tabiki normal durumlar hele bebek kolikse benimde ilk dört ayım çok zor geçti gaz sancısı bir sene sürdü uyku düzenimiz dha yeni yeni düzene giriyor ama tbi her bebek böyle değl.Sabır canım sabır dileyebiliyorum anca.

canım BsRNzM'ın dediği gibi bir kan ve idrar tahlili yaptır istersen. kolik ağrısı kesintisiz bütün gün sürmez genelde belli saatlerde tutar. az uyumaması normal ama benim kuzum hala bütün gün 15-20 dk.lık uykularla duruyor. bizden 15 gün büyük bebeği olan arkadaşımın çocuğu 2 saate yakın uyuyor(maşallah) hayret ve gıpta ile bakıyorum. malisef her çocuğun fıtratı farklı oluyor. zinko ,metsil,sap hepsini kullandık biz, nurse harvey's diye bir şurup var hem kakasını yapmasını rahatlatıyordu hem de gazına çok iyi gelmişti. şükür gaz kabuslarımız azaldı artık çok seyrek yaşıyoruz. hareketleri arttıkça gazlarını kendileri çıkarıyorlar. allah kuzuna huzur sana da sabır versin canım...

Back