kafaya takmamayı nasıl beceriyorsunuz?

SevgiliMelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
585
14
48
Ankara
evet kızlar sorum bu ben kişileri, olayları, yaptıklarımı, yapamadıklarımı....
her şeyi kafama takar oldum şu sıralar...
öyle ki mesela bu gece gözüme uyku bile girmedi....:25:
ne yapsam ne etsem de kafamdaki bu kuruntulardan kurtulsam:15:
ne olur artık kurtulmak istiyorum şu herşey iyi olsun güzel olsun derdimden...:110:
siz nasıl beceriyorsunuz Allah'a teslim olmayı herşeyin ondan geldiğini ve geleceğini...
lütfen yardım edin, yok mu şu kafaya hiçbirşeyi takmamanın bir formülü?

ne olur artık kurtulmak istiyorum şu herşey iyi olsun güzel olsun derdimden...:110:
siz nasıl beceriyorsunuz Allah'a teslim olmayı herşeyin ondan geldiğini ve geleceğini...

Canım daha önceki konularında bahsetmiş miydin kafana takılan şeyleri bilmiyorum sadece bu mesajın üzerinden bir şeyler yazıcam. Olay başkalarının yaptıklarıyla ilgiliyse eğer sen ne insanları değiştirebilirsin, ne de davranışlarını. Bu kadar düşünmene değmez o yüzden, yaşanan neyse yaşandıktan sonra değiştiremezsin. Yaptıgından pişman olucak o insanın kendisidir, sen söylemen gerekenleri içinde kalmasın diye söylersin en fazla. Olay seninle alakalıysa, kuruntularından kurtulabilecek olan sensin, geçmişi ya da geleceği düşünürsen şu an yaşadığın hayatı kaçırırsın. Şu an yaşadıklarına odaklan, hayatta bunun üzerinden ilerle. Her şey iyi olsun güzel olsun dersen hayata beklentili başlamış olursun, bu da hayal kırıklığına ugratır. İnsanları affetmeye çalış ve ilk kendinden başla. Bu en azından huzurlu olmanı sağlar.

Ben hep soyle dusunurum. Ben elimden gelen her seyi yaptim, benim tum cabalarima ragmen olaylar istedigim sekilde ilerleyemediyse yapacak hic bir seyim yok. İcim rahat ve uzulmeye degmez..

Dısardan bakan biri beni dunyanın en gamsız insanı sanır ama basımı yastıga koyunca bir suru sey dusunmekten sabahlara kadar uyuyamam. Bu hayata bir kere geleceksin. Vaktimizi olur olmaz seylere kafa patlatarak öldüremeyiz. Ne millete pollyanna yı oyna ne umarsızlıgın yplunu ara. Dedigim gibi tatlim kafana bisey takinca de ki benim bir tane hayatim var o da pek uzun sayilmaz tas catlasin 50 sene,bunlari dusunup kahrolacak vaktim yok de,bunu benimse..

namazımıda kılarım orucumuda tutarım ama bende öle biriyim nasıl yenıcem bende bilmem

takma diyemiyorum bende konu açtım kızlar yardım diye yorum bekliyorum.

inan senin gibiyim sabaha kadar uyuyamıyorum. uyanınca hemen aklıma takılanları düşünüyorum kafamın içinde konuşuyom konuşuyom bitmiyor. iş yaparken bakıyorum kendimi konulara dalmış beynimle konuşurken buluyorum. istiğfar çekince rahatlıyorum sizede tavsiyem. başlarda istiğfar çekerken bakıyom yine konulara gitmiş kafam tekrar konuyu bırakıp istiğfara devam ediyom başka yol bulamadım ben:((

ben de senin gibiydim. değer vereyim ya da vermeyeyim kim ne derse onu takardım mesela. sonra baktım ben umurlarında bile değilim insanlar bana istediği her şeyi söylüyorlar ben de bıraktım artık. hala düşünmüyor muyum düşünüyorum ama dillendirmiyorum. birisiyle konuştukça taktığın konuları daha da alevleniyor bence içindekiler. umursamıyormuş gibi yap bi zaman sonra umursamıyorsun zaten :) namaz kılmak bu duygulardan arınmanın en iyi yolu. Allah ile baş başa kalmak ona dua etmek ondan yardım istemek en iyi psikologtan bile daha iyi benim için :)

bence beceremiyorum malesef konu benmle alakalı olmasa baskanın sorunu bile olsa takarım uykusz olmama ragmen onu düşünmekten uyuyamam çok çare aradm ama bulamadm malesf

ayını dert bendede var ne uyku uyuyabiliyorum ne yemek yiyabiliyorum resmen hayattan nefret eder oldm.bende namazımı kılıyorum çok şükür devamlı kuranımıda okurum Allahıma hep dua ediyorum artık düşünmek istemiyorum ama kafamdan atamıyorum bazen öle doluyorumki kafayı yicek gibi oluyorum..varsa bi yolu banada söleyn hiç iyi değilim

Son düzenleme:
Evet, bu sorunun çözümünü bulabilen varsa söylesin. Daha az önce çok eski bir meseleyi kara kara düşünüp üzülmeye başlamıştım. Aslında sonuç olarak değiştiremeyeceğim bir durum olmuş bitmiş bir hatamdı belki ama anı kendime zehir ettim astım suratımı oturdum düşünmeye başladım. Bu hep böyle çocukluğumdan beri aslında gamlı baykuş olmayı başarıyorum. Ancak işte antidepresanlarla filan ara ara durumu azaltıyorum geçici bir iyileşme sonrası gene aynı.

ben önceden cok takardim herseyi kafama..acaip bir sekilde ..basima agrilar girerdi o derece ..

sonra baktim su akiyor yolunu buluyor takmayaya calistim.. ama ben genel konulardan bahsediyorum..

o ne dedi, bu hakkimda ne dusunuyor gibi seyleri kafami takmiyorum cünkü ömür biter bu takma olaylari bitmez..saldim cayira mevlam kayira.. :D

mesala ben bazi insanlar taniyorum, kafasina taktiklari sey ne biliyormusun..

o yanimdan gecen yasli teyze neden bana yan bakti?? o markette gördügüm kücük kiz niye kaslari catik bana baktiii...

bu tür seyler kafayi takiyorsan kolay gelsin tatlim.

hayat sen mutlu da olsan mutsuz da devam etmek zorunda sonuçta öyle düşün, devam eden bu hayatı iyi ya da kötü değerlendirmek senin elinde bir şey :34:

ya o değilde ben herkese eşimle çok iyiyiz çok tatlı bir insan dedim dedim nazar değdirdim resmen adama 3 gündür tartışıp duruyoruz ve tek neden birbirimizi kıskanmamamız...
:( ben onu kıskanıyorum o beni 2 kat 3 gündür iki kelime oturup konuşamadık ayrı uyuyoruz o kadar soğuğuz ki birbirimize:( çok üzülüyorum bu duruma:(
saat sabahın 5 buçuğu ve gözüme uyku girmiyo...
çalışmamı istemiyo bende istemiyodum ama bana karşı gitgide tavrı değişiyo hissediyorum çok kilo aldım:(
kendimi çok işe yaramaz hissediyorum bu yıl 3 kursa gidip sertifika ve ehliyet alamama rağmen:(
tek sorunumuz kıskançlık ve benim çalışmak istemem:( tabi bide çocuk istiyoruz olmuyo çok üzülüyorum ona ben 6 ay geçti... Tüm benle aynı tarihte evlenenlerin çocuğu oldu bi bana nasip olmadı:( çok eksk hisssediyorum kendimi çoook:(off allahım sen sınıyosun bizi biliyorum ne olur bi çıkar yol göster de bitsin gitsin şu kara günler:((

ya o değilde ben herkese eşimle çok iyiyiz çok tatlı bir insan dedim dedim nazar değdirdim resmen adama 3 gündür tartışıp duruyoruz ve tek neden birbirimizi kıskanmamamız...
:( ben onu kıskanıyorum o beni 2 kat 3 gündür iki kelime oturup konuşamadık ayrı uyuyoruz o kadar soğuğuz ki birbirimize:( çok üzülüyorum bu duruma:(
çalışmamı istemiyo bende istemiyodum ama bana karşı gitgide tavrı değişiyo hissediyorum çok kilo aldım:(
kendimi çok işe yaramaz hissediyorum bu yıl 3 kursa gidip sertifika ve ehliyet alamama rağmen:(
tek sorunumuz kıskançlık ve benim çalışmak istemem:( tabi bide çocuk istiyoruz olmuyo çok üzülüyorum ona ben 6 ay geçti... Tüm benle aynı tarihte evlenenlerin çocuğu oldu bi bana nasip olmadı:( çok eksk hisssediyorum kendimi çoook:(off allahım sen sınıyosun bizi biliyorum ne olur bi çıkar yol göster de bitsin gitsin şu kara günler:((

Canım çocuk kısmet işe bir doktora gidin ciddi bir sorun yoksa çocugunuz olur neden olmasın :) Kilo almak özgüvenini de kaybettirebilir, kendini kötü hissedersin zaten evde oturdukçada kilo alman olur. Tavrı kavga ettiğiniz için değişmiştir belki, kıskançlık illaki her ilişkide olur ama bi tarafın alttan alması gerekiyor sanırım :( Moralini bozma canım, herkesin hayatında böyle zor dönemler olur ama illaki geçicektir, sabredip beklemek lazım.

ya ben bu tarz düşüncelere kusura bakmayın ama sinir oluyorum.daha yeni evli insanlarsınız.yaşınız kaç 35 mi?yaptığınız isyankarlık.ben 34 yaşımdayım ve şu an bekarım.ben öleyim mi ne yapayım?yok falan evlenenlerin hemen çocuğu oldu bizim olmadı. başkalarıyla sürekli bir yarış var.madem dua eden,namaz kılan insanlarsınız neden onlara gıpta ediyorsunuz?sizin nasibinizi de Allah bilir.boşluktan heralde vesvese yapıyorsunuz çünkü onun dışında büyük bir dert göremedim anlattıklarınızda.

Canım çocuk kısmet işe bir doktora gidin ciddi bir sorun yoksa çocugunuz olur neden olmasın :) Kilo almak özgüvenini de kaybettirebilir, kendini kötü hissedersin zaten evde oturdukçada kilo alman olur. Tavrı kavga ettiğiniz için değişmiştir belki, kıskançlık illaki her ilişkide olur ama bi tarafın alttan alması gerekiyor sanırım :( Moralini bozma canım, herkesin hayatında böyle zor dönemler olur ama illaki geçicektir, sabredip beklemek lazım.
öyle canım ya sağolasın güzel yorumun için dediğin gibi bi taraf alttan almalı baktım uyuyamıyorum birazda stresliyiz şu sıralar çok güzel bi kahvaltı hazırladım kocama bu sabah güzel bir müzik açtım uyandırdım ağız tadıyla gönderdim bugünden sonra düzeliriz sanırım, öyle canım sıkılmıştı insanın gözünede uyku girmeyince böyle yazmak birileriyle paylaşmak istiyo can sıkıntısını... hayırlısı her şeyin teşekkür ederim yorumun için...

öyle canım ya sağolasın güzel yorumun için dediğin gibi bi taraf alttan almalı baktım uyuyamıyorum birazda stresliyiz şu sıralar çok güzel bi kahvaltı hazırladım kocama bu sabah güzel bir müzik açtım uyandırdım ağız tadıyla gönderdim bugünden sonra düzeliriz sanırım, öyle canım sıkılmıştı insanın gözünede uyku girmeyince böyle yazmak birileriyle paylaşmak istiyo can sıkıntısını... hayırlısı her şeyin teşekkür ederim yorumun için...

Sevindim canım, kıskançlık tozunda olunca hoşuna gider insanın ama tabi ki tartışma yaratıcak kadar olmamalı. İnşallah sorun yaşamazsınız bundan sonra :)

Back
X