Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Kafasındaki sarılık??????

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

_Trinity_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
182
1
Merhaba birkaç gündür 2,5 aylık kızımın kafasının üstünde, küçük bir bölgede sarımsı bir leke var. Hani tentürdiyot sürülmüş de hafif sarı leke kalmış gibi. Görenler konak oluşmuş diyor. Ama kabuk veya döküntüler yok, konak olsa bunların olması gerekmiyor mu, kepek gibi? Doktor kontrolüne de daha var, tecrübeli olanlarınız yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.....

Merhaba
benim oğlum 3,5 aylık,1,5 aylıkken kafasında sarı,yumuşak bir tabaka vardı büyükler konak diyor,ben hallettim yazıyorum;banyo yaptırmadan önce saçlarına bebe yağı sür(ben dalininkini sürdüm,mor kapaklı olan) yarım saat falan (1 saat dediler bana ama ben yarım tuttum yetti) tut ama kafasına şapka tak,bunlar daha da yumuşayıp kabarıyo,hani sık taraklar var ya bit tarağı da olur banyodan sonra yavaş yavaş o bölgeyi tara deriyi tahriş etmeden,inan hepsi gidiyo,çok güzel akıyo bana bir kere yapmak yetti ,hepsi gitmezse çok varsa tekrar denersin

kolay gelsin...

benim kızımın saçlarının arasında da var şuan 5 aylık, normalde dökülmüyor ama bugün banyodan sonra tırnağımla elledim hafifçe kabuğu kalkmaya başladı, ben de böyle deniyim bari..

çok büyük ihtimalle konaktır.6 ayda geçer.genelde dalin şampuandan olurmuş denir.ben o yüzden sebamed bebe şampuanı kullandım ve taradım.tvsiye ederim.

dalin kullanmıyorum, chicco nun şampuanını kullanıyoruz doğduğundan beri, şampuanlıyken mi tarıyorsunuz, banyodan sonra mı?

dalin kullanmıyorum, chicco nun şampuanını kullanıyoruz doğduğundan beri, şampuanlıyken mi tarıyorsunuz, banyodan sonra mı?

canım banyodan çıktıktan hemen sonra,giydir sonra da tara annesi bişey kalmıyo ben dalin kullanıyorum,taradım bi daha da olmadı

Benim oğlumda da vardı bebekken.Annem konak dedi.Banyodan önce zeytinyağı sür biraz beklet.Banyodan sonra kabaracak zaten göreceksin.Geçmezse bir kere daha tekrar et 1-2 gün sonra.Hiçbşey kalmıyo zeytinyağı her derde deva öyle bebe yağına falan ayrıca para vermene gerek yok.

tararken ince uçlu tarağı mı kullanıyorsunuz,fırça gibi olanı mı?

hani erkeklerin kullandığı ceplerinde taşıdığı taraklar var ya onlar olur veya bit tarağı olur önemli olan sık tarak olması ,fırça taraklar olmaz

biz tarak seti almıştık bizim kıza, içinde fırça ve ince telli tarak vardı, dediğiniz gibi yağladım yıkadım taradım dün, yarısı çıktı sayılır, çıkanların bir bölümü de kepek gibi kaldı saçlarının arasında tek tek uğraşmak gerek ama uğraşmadım bir dahaki banyoda çıkar herhalde

Benim bebeğimde de zaman zaman oluyor.Kış olduğu için çok sık yıkamaya korkuyoruz banyo süresi uzadığında artıyor 3-4 günde yıkıyoruz ama yine de oluyor.Banyo yaptıracağım gün kafasına bebe yağı sürüyorum bütün gün öyle duruyor.Bir kere fazla olmuştu o zaman zeytinyağının içine bir çay kaşığı karbonat karıştırıp sürdüm 1-2 saat öyle kaldı banyodan hemen sonra yumuşak bebe fırçasıyla taradım ve döküldü.

Biraz geç oldu ama hepinize teşekkürler. Mustela Stelaker Kerato bu kremi banyodan yarım saat önce sürdüm ve kuruyunca taradım tümü tarağa geldi. Ardından da yine mustelanın şampuanını kullandım ve ilk yıkamada geçti süper bir marka. Eskiden sebamed kullanıyordum hoş onda da kötü bir şey görmedim ama bu konak kreminden sonra tüm bakım setlerinde mustela kullanmaya karar verdim. Ayrıca yüz kızarıklığı olan veya cild hassas olan bebekler için de yine mustelananın bir kremi var onu kullanın derim. Hemen geçirdi.

benim bebeğimdede vardı zeytin yağı karbonatla karıştırdım sürdüm yarım saat bekledim diş fırçasıyla arkaya doğru yavaşca taradım çıktı kepek gibi değil sarı sakız gibi çok şükür kurtuldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…