benim kızımında baş çevresi önde gitti 7. aydan sonra.belli bir doktorum olmadı benim devlet hastanesine gidiyodum her doktor farklı bişey söyledi.normal olurmu olmazmı diye hep sordum. bazıları sıkıntı olmaz önemi yok bunun dedi,bazıları nedenini araştırdınızmı baş büyüklüğünün diye korkuttu.birisi genetiktir doğum şekli de çatınıza bağlı dedi.sonunda fakülteye gönderdiler bu yüzden sırf normal doğsa bile doğum zor gerçekleşebilir müdahale gerekir diye.41. haftadaydım sancım yoktu fakültede çatıma bakıldı baş çevreside büyük sancımda yok.o zaman sezeryan yapalım dedilr bu baş bu çatıdan çıkmaz dediler velhasıl:) yani bunlara bakılıyo son haftalara gelince.ama sancın tutsa birkaç hafta sonra öyle bi tercihin olmayabilr normal doğum sancısı çekersin.gerçi gerekirse sezeryana alıyolar şartlara göre.normal doğum istedim son güne kadar ama bu nedenle olmadı ertesi gün sezeryan oldum.sonuçta bebeğimin başı 1 cm. büyükmüş kız bebeklerin sınır ölçüsünden.belki normalde olabilirdi dedi doğumdan sonra gelen prof.ama risk almıyolar.almamak lazım doğum zor olabilir çok hasar verebilir sana bebeğe bi zarar gelebilir falan.biz babasının tarafına benzediğini düşündük hep baş büyüklüğünün ama dr.lar araştırıyo ölçüyo büyük diyo falan.gayet normal ve sağlıklı bi kızım var Allaha çok şükür,mühim olanda bu,ameliyat, doğum o sıkıntılar geride kalıyo onunla ilgili oluyo herşey..doktorlara güvenip hangi doğrultuda karar verirlerse öyle davranıp hazır olmak lazım herşeye.rabbim hayırlısıyla sağlıklı bi şekilde bebeğini kucağına almayı nasip etsin,annelik çok güzell,lohusalık sendromum,emzirmeden dolayı tedavimi olamadığım hastalıklarım,çevrenin bitmeeyen önerilerine rağmen:))) herşeye rağmen öyle bi gülüş yok, öyle bi mutluluk yok, o kadar içine sokmak istediğin,öpmeye doyamadığın bi varlık yok:)))