Kafamız Çok Karışık. Lütfeen Biraz Moral:(

sevilistik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2009
6
0
Slm.. Acılar, dertler paylaşıldıkça azalırmış derler. Ben de sizin tecrübelerinizden, duyduklarınızdan yola çıkarak biraz nefes almak istiyorum.
23 Kasımda güzel bi haber aldım.Hamileymişim. (bi düşükten- 2 haftalıktı, b-hcgye göre.sonucu öğrendiğimde düşük olmuş zaten.değer düşmekteymiş- sonra)

b-hcg değerlerim çok yavaş yükseliyor.Dış gebelik şüphesi vardı. Ama o şüphe biraz azaldı. son değerler 1370 den 1850 ye çıktı ama 5 haftalık hamileyim.rahim duvarı kalınlaşmış. 2 tane kese görünüyor.Ama bu değerler çoğul gebelik için çok çok düşükmüş.Bu arada progesteron düşmekte.13,2 - 11,5- 11 şimdi.
Herhangi bi ağrı yok.kanama yok.Sürekli b-hcg ve progesteron testleri yapılıyor.Bekleyin diyorlar.Ama bir de bunu bize sorun. Ne oluyor içimde sizce? İyi ya da kötü haberlere açığım.

slm öncelikle inşallah hamileliğin devam eder..evet çoğul gebelik için değer düşük gözüküyor..ama kesin bişey söylemek için gerçektende beklemekten başka çaren yok güzelim ya..keşke bi yol olsada sölesem sana..

bide bu durumda çok zor biliyorum ama internette çok fazla acaba ne durumdayım diye araştırma en azından durumun kesinleşinceye kadar bekle bence..

slm kba. teşekkürler mesajın için. Aynen dediğin gibi yapıyorum maalesef:KK43: İnternetten şu nedir bu nedir diye araştırma yapıyorum. Bu değerlere bakınca düşük riski de varmış. Neler yapmam gerek? Alternatif tıpı da düşünmedim değil. Şu gerçek.Allahım ne derse o olur.Onu da biliyorum. Ama psikolojim bozuldu kba. İnanır mısın hastaneye yatarım diye bir çanta bile hazırladım.

progesteron hormınu hamilelikte çok çok önemli, 10.haftaya kadar yükselir çünkü bebek anneye bağlı değildir bu hormon tutar bebeği, sonra bebek anneye bağlanır ve bu hormon gittikçe düşer, 20 sınırdır bu hormon için, 15 ve altı çok risklidir, sizinki 11 çok riskli Rabbim inşallah kolaylık verir de tutunur size,,,,

Hamile olduğumu öğrendiğim ilk zamanlar midemde ekşime ve baş dönmrsi vardı. Ama şimdi bu belirtiler yok.Hamileliğimin sonlanması yaklaştı mı acaba?
Belki saçma düşünüyorumdur ama gerçekten çok zormuş bu durumu yaşamak.

slm kba. teşekkürler mesajın için. Aynen dediğin gibi yapıyorum maalesef:KK43: İnternetten şu nedir bu nedir diye araştırma yapıyorum. Bu değerlere bakınca düşük riski de varmış. Neler yapmam gerek? Alternatif tıpı da düşünmedim değil. Şu gerçek.Allahım ne derse o olur.Onu da biliyorum. Ama psikolojim bozuldu kba. İnanır mısın hastaneye yatarım diye bir çanta bile hazırladım.

zor ama moralinin yüksek olması önemli hayırlısını dilemekten başka bi çözümün yok malesef..seni üzmek ve moralini bozmak istemiyorum ama tüp bebek denemesi yapmış bi arkadaşım benzer durumları yaşadı sonunda malesef bebeğini kaybetti:KK43: kendini her duruma hazırlaman lazım ama kötüyü düşünerek de vakit geçirme sakın..Allaha emanet bebeklerimiz inşallah hakkında hayırlısı olur cnm..:Saruboceq::Saruboceq:

progesteron hormınu hamilelikte çok çok önemli, 10.haftaya kadar yükselir çünkü bebek anneye bağlı değildir bu hormon tutar bebeği, sonra bebek anneye bağlanır ve bu hormon gittikçe düşer, 20 sınırdır bu hormon için, 15 ve altı çok risklidir, sizinki 11 çok riskli Rabbim inşallah kolaylık verir de tutunur size,,,,

Cevabın için sağol:)
b-hcg değerlerim çok yavaş yükseliyor. 48 saat arayla ölçülüyor.
291- 483-783- 1123- 1374- 1850.dimi?
Değerler anormal yükselirken normale dönebilirmiş böyle şeyler de duyuyor ve okuyorum.
Benimki de olabilir mi?

hamileliğin ilk zamanları zaten en önemli değerler benim doktorum progesteron demişti, sonra b-hcg senin zaten yükseliyormuş, umarım daha da yükselir, ama işte progesteron çok önemli, tutunmayı asıl sağlayan bu hormon, benimde 18 çıkmıştı doktorum çok düşün değil ama yüksekte değil demişti o yüzden progetan kullanıyorum senin neler hissettiğini anlıyorum yani, inşallah düzelir canım ama dediğim gibi 11 düşük gerçi 10un altı en risklisi inşallah tüm kalbimle normale düzelir dileklerimi önce rabbime sonra sana iletiyorum

canım benımde oyle oldu degerlerım cok dusuktu ılk bhcg 14tu sonra 20 oldu dr bana hıc umıtlenmeyın bu ay olmadı ınsallah bıdahakı aya dedı cok dusuk ıhtımal olursa suprız olur dedi 2gune bır olcturduk sonra yukseldı ama yınede dusuk dıyordu 2katını katlaması gerek dıyordu dıs gebelık olabılır dedı keseyı gormemız gerek dedı sonra kalp atıslarını gormemız gerek dedı 2hafta falan boyle ugrastık ne sevındık ne uzulduk ben bu arada progestan kullandım sonra hersey yoluna gırdı suprız yumurtamı allah ızın verırse yarın dogum yapcam kucagıma alcam doktor yılın mucıze gebelıgı oldu bu senın dedı ınsallah senınde oyle olur beklemesı cok zor ama elden bırsey gelmıyor

hamileliğin ilk zamanları zaten en önemli değerler benim doktorum progesteron demişti, sonra b-hcg senin zaten yükseliyormuş, umarım daha da yükselir, ama işte progesteron çok önemli, tutunmayı asıl sağlayan bu hormon, benimde 18 çıkmıştı doktorum çok düşün değil ama yüksekte değil demişti o yüzden progetan kullanıyorum senin neler hissettiğini anlıyorum yani, inşallah düzelir canım ama dediğim gibi 11 düşük gerçi 10un altı en risklisi inşallah tüm kalbimle normale düzelir dileklerimi önce rabbime sonra sana iletiyorum

cnm bu msjın bana çok çok yardımcı oldu.Bir şeyi farkettirdi. bi önceki gittiğim doktorum bana progynex yani progesteron yetersizliği tedavisi için vermişti. Dış gebelik şüphesiydi, kürtaj gerekliliğiydi derken zaten iş bu noktaya geldi dedim bu ilacı bırakmıştım. Belki bu ilacı kullanırsam progesteron değeri yükselir, bebek tutunur bana ,dimi?:) Allahtan ümidimi kesmiyorum,herşeyin hayırlısı olsun diyorum. Teşekkürler cnm tekrar:)

Aliyeciim çok sevindim cnm. İnanır mısın sevinçten gözlerim doldu.Tebrik ederim cnm.Allahım olur derse olur dimi .Bu msj içime biraz da olsa su serpti cnm.Darısı başıma.Dua eder misin benim için? Doğum yapanın duaları kabul olurmuş cnm.Şimdiden teşekkürler.:)

X