Arkadaşlar merhaba.
Biliyorum geç bir saat. Herkese iyi geceler dilerim...
Bu sefer derdim iş. Eşimle ortak çalışıyoruz ve gümrük müşavirliği/danışmanlık veriyoruz. Bir ortağımız daha var. Eşimle aynı üniversiteden aynı bölümden mezunuz ve mezun olduktan sonra kendimize böyle bir yol çizmeye karar verdik. birkaç yıl önce kendi şirketimizi açtık. Çok şükür çok güzel gidiyor fakat ben inanılmaz yoruluyorum. 3 yıl önce oğlumuzu kaybettik ve o zamandan beri strese hiç gelemiyorum. Sürekli kafam bir yerde olsun istemiyorum. Hamileliğin de etkisi ile daha da duygusallaştım beni çok yoruyor. Ayrıca bebeğimiz doğduktan sonra onunla yeterince zaman geçirememe düşüncesi beni geriyor. Daha sakin bir yaşam istiyorum.
İşte bundandır ki arkadaşlar ben yükseklisans yapmak istiyorum. Yetkin olduğum bazı konular üzerine gidebilirim. Sonra eğer mümkün olursa doktora yapar akademisyenlik düşünürüm.
Fakat bunlar birçok soruyu beraberinde getiriyor:
-Eşimle henüz hiç konuşmadım bu konuyu. Kızacak mı bilmiyorum. Yıprandığımı görüyor gibi. Pay devri için bir uzmanla görüşmemiz gerek. Veya bu süreçte payımı satmadan daha az destek vererek devam edebilirim. Üzülecek mi karşı mı çıkacak bilmiyorum. Zaten bebek doğduktan sonra 3 ay kadar işe gitmeyeceğim.
-30 yaşından sonra yükselisans? Tekrar öğrenciliğe dönmek? Aslında 10 yıllık deneyimim ve kendimi uzman gördüğüm konular var. Muhasebe, strateji, dış ticaret. Hangi bölüme gitmeli, çok iyi araştırmam lazım. Fransızcam ve ingilizcem var. Üni not ortalamam fena değil. Ales'e girmem lazım.
-Bebek ve yükseklisans? Aslında ders çalışabilirim. Evde ve işten uzak olduğum sürece çalışmak çok sorun olmaz.
-Akademisyenlik için illa yurtdışına gitmek mi gerekiyor? Çünkü bu imkansız neredeyse.
Daha kafamda çok soru var. Resmen bir proje taslağını paylaştım sizlerle. Cevaplarınız düşünceleriniz olumlu olumsuz yorumlarınız beni aydınlatacak.
Çok sağ olun şimdiden zaman ayırdığınız için. Sevgiler