Kafamda saçma düşünceler, normale nasıl dönebilirim?

Pen Melyn

Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2014
52
10
29
Merhabalar,

Öncelikle yaşım 21, birazdan konuyu okuyunca kesin sorarsınız diye yazayım dedim

Öncelikle saçma olduğunun farkındayım, ama bazen saçma olduğunu bildiğiniz halde kafanızdan atamadığınız düşünceler olur ya bu da onlardan. Çok uzun süredir ilgimi çeken birisi var, kendisi baya yakışıklı, herkes bunu yeri geldiğinde söyler, kız-erkek herkes belirtir.

Yakınımdaki arkadaşlar sürekli gördükleri çiftler hakkında yorum yapıyorlar, ay o kızla o çocuk olmuş mu, çocuk taş gibi o kızla hiç olmuşlar mı, nesini sevmiş, hiç yakışmıyorlar keşke daha kendine göre birini bulsaymış vs vs.

Sürekli kabaran asla şekil almayan saçlarım yüzünden biraz bakımsız ve soluk duruyorum, burnumda hafif ama çok dikkat çekmeyen bir kemer var onu son zamanlarda çok takmaya başladım ve özgüven eksikliğimin temel sebebi o aslında. Arkadaşlarımın dediklerini bu yüzden takmaya başladım. Ben ona göre çirkin miyim? Ona layık değil miyim? Beni beğenmiyordur, kesin arkamdan gülüyordur düşünceleriyle doldu kafam ve son zamanlarda giyimime saçıma makyajıa aşırı önem verdiğimi farkettim. Saçım en ufak bozulsa kafayı yiyorum resmen, makyajım olmasa kıyafetim uymasa moralim sıfır oluyor.

Aslında asıl sorunun güzel olup olmamam değil o çocuğa kendimi layık hissetmemem olduğunu farkettim, yani herkesin ne kadar yakışıklı olduğundan bahsettiği birini kendimi fazla buldum ama bunu gururuma yediremedim o yüzden saçımla başımla uğraşmaya başladım. Mesele onun beni beğenmesi değil, aslında 'denk' olmamız. Hangi şampuanı alsam, hangi fondoteni sürsem saçımı nasıl toplasam diye saatler geçiyor.

Saçma olduğunu farkındayım, insanlar dış görünüşleri ile birbirlerine layık olmuyorlar ve ben böyle bir şeyi başkası için düşünmem ama şu an aşırı derecede takıntı yapmış durumdayım ve saçma olduğunu bilmeme rağmen bu düşünceleri kafamdan atamıyorum. Hiç böyle hisseden oldu mu?

Cevrenizin soylediklerine bu kadar kulak vermeyin. Dikkat cekmek istiyorsanız herkesin gittigi yone gitmeyin. Yani cocukla ilgilenmeyin ve yokmus gibi davranın. Cogunlugun kendisiyle ilgilenmesine alıskın olması sizin oralı olamamnızdan dolayı rotasını direkt olarak size cevirecektir. Kimse kimseden ustun degildir hele ulasılmaz hic degildir.

Aslında onların dedikleri yüzünden değil, ben zaten takıntı yapıyordum onlar tuzu biberi oldu sadece Zaten pek ilgilenmiyorum kendisiyle son zamanlarda hiç ilgilenmiyorum bakalım ne olacak

Dış görünüş ilk ilk ilk etapta önemsenir hanı daha konuşmadan ilk defa gördüğünde vs bence akışına bırak ona karşı özel bi caba harcama ark.da bahsetme ilginden madem çeneleri düşük hakkında hayırlısı hadi bakalım

Çok popüler insanlardan hiç hoşlanmam.Uğraşamam diye hissederim bana göre dertten baska bisey değil gibi mesela. Onun dışında ben değil ama yakın bi arkadasım neredeyse bütün okulun tanıdığı ve yakışıklı olduğunun söylendiği bir çocuğa takılmıştı. Fakat çocukla kendisini insanların övgülerinden dolayı denk görmediği için asla olamicaklarına inandı durdu. Halbuki arkadaşım gerrrrçekten çok güzel bi kızdır. 1.74 boyunda geçmişteki spor hayatı sebebiyle çok düzgün vücutlu beyaz tenli dalgalı uzun saçları olan bir kız. Yani bana göre de o çocuğun arkadaşıma bakmama ihtimali yoktu. Ama dediğim gibi etraftaki insanların çocuğu çok sempatik ve yakısıklı bulduğunu söyleyerek çocuğu gözlerde stratosfere yükselttikleri için arkadaşım olmayacağına inanıp vazgeçti. Gerçekten önemsemiyor artık şuan. Ve çocuk arkadaşımı ne zaman görse mutlaka konuşur hoşgeldin'i gülegüle'sini hiç eksik etmez.Ek olarak bence o çocuk benim hiç tipim değil.Bu sebeple bence yakışıklıda değil.O kadar popüler olmasını gerektiricek kadar çenelide değil falan filan. Bu yüzden insanlar yüzünden başkalarını gözünüzde çok büyütmeyin.Ve emin olunki aslında onun da sıradan olduğunu düşünen tipi olmadığını düşünen yada ay ne alaka yaa diye düşünen birsürü de insan vardır. Buyüzden bu özgüvensizlik çok yersiz.

Bence bu kadar insanlar umrunda olmasin !.
Insanlarin ne söylediğide seni bu kadar ilgilendirmesin. Ağızlari torba değil büzemezsin, Göz görmüş gönül sevmiş....
Isterlerse bin desinler boşver. Hiç gerek yok bence bunlari düsünüp kendini neden bu kadar takintili yapiyorsun ? Kiskandiklari icin insanlari bu sekilde eleştiriyolar. Önce eleştiren insanlarin aynaya bakmasi gerek bence :)

tarkanın evliliğiyle ilgili yapılan yorumlar geldi aklıma yazını okuyunca.
o kıza mı kalmış, o kızla nasıl evlenmiş, ben ondan güzelim vs vs vs.
Allah aşkına sanki o kızla evlenmese gelip bu yorumu yapana bakacaktı tarkan

senin meselene gelince, gönül işleri pek sandığın gibi olmuyor. aşkla bakmak çok başka...
bana göre benim sevdiğim adam dünyanın en yakışıklısı mesela. ama sen görsen belki hiç beğenmeyeceksin. benim gördüğümü görebilmen için ona benim gözümle bakman lazım. seni seven seni öyle bi görür öyle bi hissettirir ki ulan bu gerçekten ben miyim dersin :)

O yaşlarda hepimiz saçmaladık.Yaşın biraz daha olgunlaşsın,çevrenin kimi kime yakıştırdığını öenmsemeyeceksin.Çünkü o çevrendeki yaşıtlarında artık bu söylemlerinin yanlış olduğunu,işin tiple bitmediğini öğrenecekler.
Yaşın olgunlaşınca,yakışıklılığın tek başına geçerli olmadığını anlayacaksın.
Bırak onlar sana layık olsun yahu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…