• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam ok kart A m B mi?

minish 21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2007
826
6
96
Bursa
Kızlar kaç gündür kafam çok karışık:uhm: ben bu sene işletmeden mezun oldum aslında A grubuna girmem gerekiyo sanırım ama bi kaç dersaneyle görüştüm bana A grubu değil de B grubuna girmemi önerdi.A grubunda dersane bursada sadece yediiklim varmış zaten.kendi dersanesinde çok daha fazla para alıp da A grubuna da kayıt yapabilicekken bana B grubunu tavsiye etti rehberlikçi hoca. A daki rakipleriniz çok çok güçlü dedi B ye girersen direkt ataman olur.A dan sonra da ayrıca sınavlar ve mülakatlarla uğraşıcaksın dedi.B den de çok yüksek almam gerekiyormuş tabi.
Kızlar sormak istediğim şu,
1-Sizce A ya mı girmeliyim B ye mi? siz ne dersiniz?
2-Ben A grubuna girsem de B grubuna girmiş gibi B grubu kadroları da seçebiliyormuyum?
3-A grubuna girmiş olup da yüksek puan alanlar varmı aranızda veya çevrenizde?
4-B grubu kadroları neler nette sadece düz memurluk diyor.ama ne gibi kadrolar acaba?kızlar araştırdım ama bulamadım...:1no2: cevap yazan herkese şimdiden çok teşekkür :Saruboceq:ederim...gerçekten çok sıkındayım...

A gerçekten çok zor bir sınav B daha basit normal memur gibi atanıyosun mesela benim arkadaşım atandı bu son atamada gümrük memuru olarak p3 82 puanla
biri üniversiteye atandı memur olarak 78 puanla...
A grubunda kaymakamlık,müfettişlik gibi şeyler var ve dersleri çok agır göze alıyosa çalışırım diyosan dene şansını ama b gurubunda sadece genel kültür genel yetenek var sadece bunlara yogunlaşıp greresen atanman daha kolay ama gözüm yükseklerde diyosan A gurubu :)

bende işletme mezunuyum dersaneye yazıldım ama ben kendime A gurubunda hiç güvenmiyorum B ye girecegim....

A gerçekten çok zor bir sınav B daha basit normal memur gibi atanıyosun mesela benim arkadaşım atandı bu son atamada gümrük memuru olarak p3 82 puanla
biri üniversiteye atandı memur olarak 78 puanla...
A grubunda kaymakamlık,müfettişlik gibi şeyler var ve dersleri çok agır göze alıyosa çalışırım diyosan dene şansını ama b gurubunda sadece genel kültür genel yetenek var sadece bunlara yogunlaşıp greresen atanman daha kolay ama gözüm yükseklerde diyosan A gurubu :)

bende işletme mezunuyum dersaneye yazıldım ama ben kendime A gurubunda hiç güvenmiyorum B ye girecegim....

canım çok sağol...inan ki öyle kafam karıştı ki.bide nişanlım baskı yapıyo şöyle çalış böyle yap.zaten A grubunun nerdeyse hepsi bide dil istiyo dilden de bi puan almak lazım...o kadarı beni bu yeni mezun halimle kasar...dile de ayrıca çalışsam bana anca bi kaç sene lazım iyi puan için.tekrar sağol...teşekkürlera.s.

canım A grubu sınavına zor diyorlar.
bu sene mezun olduysan ve çalışamam çok fazla diyosan B grubu sınavına gir.
daha sonraki sene de A grubu için hazırlanabilirsin.

A grubu sınavı her sene yapılıyor ama B grubu 2 senede bir oluyor.
o yüzden Aya girince Bye girmiş olmazsın.

B grubu kadrolarına gelince örneğin SGK da memur, PTT de memur, Gümrükte memur, ıç işleri bakanlığında memur, VHKı vs.. diye gidiyor.
belli bir ünvanın olmuyor, A grubunda ise uzman, müfettiş falan olabiliyorsun.

çok sağoool canım ben A ya girersem genel kültüre ve genel yeteğe de girdiğim içinotomatik olarak B den de tercik yaparım puanım hesaplanır sanoyodum netten de fazla bilgi bulamıyorum malesef kusuruma bakmayın yaaa.....:(

çok sağoool canım ben A ya girersem genel kültüre ve genel yeteğe de girdiğim içinotomatik olarak B den de tercik yaparım puanım hesaplanır sanoyodum netten de fazla bilgi bulamıyorum malesef kusuruma bakmayın yaaa.....:(

çok karışık bir sistem de ondan.
dersaneler bile tam bilgi veremiyor.
en iyisi sen bu sene de gir, seneye de gir.
her türden puanın hesaplansın.
kısmet bu, belki bi yer tutturursun.

arkadaşlar memurlar nette bir duyuru war en üst kademe mezuniyeti geçerlidir dioyorlar yani lisans mezunu oluptaönlisantan giripte atanan birinn ataması iptal ouyırmuş :olmaz: aslında ben de seninle aynı durumdayım önlisans mezuniyetim war hemde bu sene 4.sınıftayım işletme hangine giricem karar weremedim.Bgrubuna girsem diorum eyülde o da ben o zmna kadr mezun olcam lisantan o zmnda geçersiz sayılır die korkuyorum :gitme:

arkadaşlar memurlar nette bir duyuru war en üst kademe mezuniyeti geçerlidir dioyorlar yani lisans mezunu oluptaönlisantan giripte atanan birinn ataması iptal ouyırmuş :olmaz: aslında ben de seninle aynı durumdayım önlisans mezuniyetim war hemde bu sene 4.sınıftayım işletme hangine giricem karar weremedim.Bgrubuna girsem diorum eyülde o da ben o zmna kadr mezun olcam lisantan o zmnda geçersiz sayılır die korkuyorum :gitme:

arkadaşım bende seninle aynı durumdayım işletme 4.sınıftayım inş. mezun olacağım kpss b gurubuna ve ilk defa girmeyi düşünüyorum fazla bilgim yok kpss hakkında şimdi sınavda iii puan alsam mezun olduğum için geçersiz sayılsa sonra bi sorunla karşılaşırmıyım bi dahaki sınav girdiğimde bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim...

2008 yılı Kpss (ortaöğretim-önlisans)başvuru klavuzundaki adayların mezunuyet durumları ile ilgili kısmı alıntı olarak aktarıyorum.Elimde orjinal döküman yoktur.

2008-KPSS ÖNLıSANS / ORTAÖĞRETıM'e son başvuru tarihi olan 27 Haziran 2008 tarihi itibariyle önlisans diploması almaya hak kazanmış adaylar ortaöğretim düzeyinde sınava başvuramazlar.

9 MAYIS ıTıBARıYLE LıSANS MEZUNU OLANLAR LıSE MEZUNU VEYA ÖNLıSANS MEZUNU OLARAK GıREMEZLER

3- 2008-KPSS LıSANS'a son başvuru tarihi olan 9 Mayıs 2008 tarihi itibariyle lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar bu sınava başvuramazlar. (lise-önlisans sınavına)
LıSANSA VE BU SINAVA BAŞVURAN ADAYIN DURUMU

4- 2008 KPSS LıSANS'a başvurmuş adaylar her ne sebeple olursa olsun bu sınava da başvurdukları takdirde, bu adayların 2008-KPSS LıSANS başvuruları iptal edilir Lisans düzeyinde yapılacak sınava girseler dahi sorulara vermiş oldukları yanıtlar değerlendirmeye alınmaz.
Aksi halde, yarın tercih işlemleri sonrasında atama yapılsa dahi, kamu kurumu, adayın başvuru tarihi itibariyle bir üst öğrenimden mezun olduğunu tespit ederse atamayı iptal edecektir.Bazı arkadaşların son sınıf olup mezunuyet düzeylerinin değişme ihtimali olmasından dolayı karışıklık yaratsada yukarıdaki metinden anladığım kadarı ile önlisans mezunu olup,lisans son sınıfda olanlar için söylüyorum
kpss lisans sınavına,son başvuru tarihi bu yıl mayıs 2010 olursa,aöf mezunuyet tarihiniz en erken haziran 2010 olacağında dolayı,kpss önlisans sınavına girebilirsiniz.Lisans son sınıfda olmanız dolayısıyla kpss lisans sınavınada girebilirsiniz;ancak 2 sınava giremezsiniz..girerseniz lisans sınavınız iptal oluyor daha güvenilir bilgiyi osym burolarından alabilirsiniz....herkese başarılar

arkadaşlar çift yıllarda yapılan sınavlara hem a grupları hem b grupları girebiliyor; ancak tek yıllarda yapılan sınavlara yani bu yıl olduğu gibi b grupları giremiyor.benim size tavsiyem çift yıllarda yapılan sınav iki grubu da kapsadığı için buna girmeniz...

evet aynen öyle minish 21...ben bu sene girdim,dersaneye de gittim..bu konuda ösym ile de çok fazla irtibat halindeydim öğrenmek adına..sormak istediğiniz birşey olursa yanıtlamaya hazırım..gerçi ösym'de sürekli sistem değişiyor ama...

Back