Çocuk Hastalıkları kafam karmakarışık offf...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

seminya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2008
120
0
96
Adana
arkadaşlar benim 16aylık ikizlerim var erkek...bitanesi diğerinden çok farklı herşeyiyle davranışlrı ozellikle bitanesi çok cilveli kendini sevdirmek için neler yapıyor diğeride kendi halinde yalnızlığı seviyor...sesleniyoruz hiç dönüp bakmıyor..mesela kardeşi kendiyle oynamak istiyor kendi dönüp bakmıyor..ama müthiş yaratıcı oyuncklarıyl oynamayı çok seviyor çok güzel keşfediyor....yani arkadaşlar kafamı kurcalayan şuu allah korusun son zamanlarda otizm çok duyuyorum tvlerde doktora götürmekte istemiyorum ne olur bişey söyleyin

Merhaba,
öncelikle benim de tek yumurta ikizi kız kardeşim var. Bence endişelenmeden evvel şunları düşünün:

İkizler diye aynı olacaklar diye bir yanılgıya kapılıyoruz. Halbuki çok yanlış. Asıl ikizler birbirinden zıt olur. Bu tıbben de çok görülen bir durumdur.

Biz de küçükken, birimiz hareketli birimiz durgundu. Birimiz konuşkan birimiz sessizdi. Birimiz daha gözde, birimiz daha içine kapanıktı. Zevklerimizin, ilgi alanlarımızın çoğu farklı.
İnanın kendim yaşadığım için söylüyorum bunlar çok normal.

Tek fark, aramızdaki bağ çok kuvvetlidir. Birbirimizin acısını, hastalığını yaşarız. Aynı duyguları yaşarız. Zevkler genelde aynıdır ama ortamına göre değişiklik gösterebiliyor.

Ama elbette endişenizi gidermek için doktora görünmekte fayda var. Zararı olmaz sonuçta.

benimde oglum 3 yaşında işine gelenle oynar işine gelmeyenle oynamaz işine gelende sessiz arada pat küt girişecegi çocuklara bayılır oynar ama arsız vurdugunda karsılık veren çocuklarlada oynamaz. normal degilmi sizinkide buna benziyo diye düşündüm

şüphelerinden emin olmak ve rahatlamak için doktora götürebilirsin bence ertele ertele ne zamana kadar erteleyeceksin ya bu hali artarak devam ederse için içini yer diğer bir yandanda zaten ikizler dış görünüş olarak kopyala yapıştır olsada birbirinden farklıdır her zaman biri diğerinden daha hareketli ve baskın olur. doktora git bence en azından bu şüpheyle için içini yiceğine rahat bir nefes alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…