Ilk gebeligimde bende ayni durumdaydim ama bebegim 40 haftayi doldurdu hatta gecti doktorda beni korkuttu 4kiloyu gecmis doguramazsin sezeryanla alalim kakasini yaparsa ve yutarsa olebilir dedi o korkuyla kendimi 15 dakika sonra ameliyatanede buldum sezeryanla dogum yaptim ve kizim sadece 3540 kiloydu bosuna sezeryan oldum sonra bana diyoki cihaz yanilabiliyor is isten gectikten sonra yani birkac hastahaneye daha gorun bence 1yere inanma bosuna kendini kestirme inan cok zor bebeginle ilgilenemiyosun bile...merhaba arkadaslar ben 36 haftalık hamıleyım,kkda nedense bıkac gun fazla gozuktugunden 37 gozukuyor, yaklasık 10 gun once hastaneye kontrole gıttıgımde 35 haftalık gebeydım ve doktor bebegımın 2650 gram oldugunu soylemıstı ve dogru duzgun bır bılgı vermedı bır dahada kontrole cagırmadı sancın oldugunda gelırsın dedı
saglık ocagındanda aylık kontrole cagırmıslardı 2 gun önce gıttım ıdrarda proteyın ve ıntıhap cıktı ve benı ıyıce detaylı ınceleme yapılsın dıye baska bır hastaneye yonlendırdıler dun gıttım detaylı ultrasona gırdım ve radyolojı uzmanı kac haftalık gebesın dedı 36 dedım 39 haftalıksın cocuk dogmak üzere dedi sok oldum o an saskınlıkla vallahımı dedım adamaoda vallahı ben ultrasonun yalancısıyım dedı
sonrasında ben sonucları doktora gosterdım doktorda 39 haftalıksın dedı bende nasıl olur ben 36 haftalık hamıleyım dedım,ılk adet oldugum tarıhı sordu ve takvımden baktı ozaman bebegı cok ıyı beslemıssın 3 hafta önden gidiyor dedı,3500 kg ımıs cok sasırdım 10 gun once 2650 ıdı cunku 10 gunde 850 gram alması ımkansız:26ekı ben 3 hafta erkenmı dogurucam dedım bız ılk adet tarıhını baz alıcaz ozaman ama cocuk ırı olucak ozamana kadar ve sezaryan olucaksın dedı kı ben sezaryan hiç mi hiç istemiyorum cunku daha evvel aynı sekılde kesılerek kıst amelıyatı oldum ve aylarca kendıme gelemedım ama bellı olmaz belkı bebek 37.haftada dogmak ısteyebılır cunku buyumus dedı:44:kafam cok karıstı benım cok heyecanlanmıstım heran dogurabılırsın dıye duydugumda cokta sevınmıstım
cunku normal dogum yapmayı okadar cok ıstıyorum kı anlatamam.
sızlere sormak ıstedıgım sey bebegınızın gelısımı 2 3 hafta onden gıdenler 2 3 hafta erken mı dogurdunuz?yada 40 haftanın dolmasını bekleyeyenler cocuk ırı oldugundan sezaryenmı oldunuz?bıde dun gıttıgım hastane arastırma hastanesıydı ultrasın olculerınde yanılmıs olabılırlermı?
Ilk gebeligimde bende ayni durumdaydim ama bebegim 40 haftayi doldurdu hatta gecti doktorda beni korkuttu 4kiloyu gecmis doguramazsin sezeryanla alalim kakasini yaparsa ve yutarsa olebilir dedi o korkuyla kendimi 15 dakika sonra ameliyatanede buldum sezeryanla dogum yaptim ve kizim sadece 3540 kiloydu bosuna sezeryan oldum sonra bana diyoki cihaz yanilabiliyor is isten gectikten sonra yani birkac hastahaneye daha gorun bence 1yere inanma bosuna kendini kestirme inan cok zor bebeginle ilgilenemiyosun bile...
ahahahahah :) kafanı kendin karıştırmışsın canım. sancın gelirse normal olacaksın. doktorunu dinle. sancın gelmez ise çocuk çok büyükse sezaryana alırlar. bu kadar basit :) takma kafana sezeryan da o kadar korkulacak bir şey değil. sağlıklı olsun da. nasıl doğarsa doğsun. rahatla biraz. oki :)) nedengül
konuyu baska bolumemı acsaydım acaba kımse bısey yazmıyoıcımden bırseyler yazmak gelıyo ama kendı kendıme yazıp okucak olmamda pek hos degıl
1 haftadır karnıma adet sancısı gırıyo gırıp gırıp gıdıyo okadar tatlı bır sancıkiacaba doguma az mı kaldı dıye dusunuyorum
gercı ebe gercek sancı geldıgınde nefes bıle alamıcaksın demıstı ama
yaseminciğim nasılsın canım ?
bu arada konunu okudum öncelikle maşallALLAH bebişine
son gittiğin doktor özeldemiydi?
bende oğluma hamilyeken cihazdan cihaza iki hafta fark olabiliyordu özeldeki 37 hastalık derken devlet 39 haftalık diyordu
tam olarak kaçıncı haftada doğurduğumu bilmiyorum ama özelin demesine göre 37. haftada doğurdum
36 haftalıkken gittiğimde doktor bebeği çok iri sezeryanla anca doğurursun dedi
neyse özelde doğurdum allem kallem ettiler sezeryanla doğurttular bebek 3 kilo doğdu
uzun lafın kısası bence bebeğin o kadar büyük değildir imkanın varsa başka doktorlarada görün
zamanın gelince ya suyun gelir ya hafifi kanaman olur o zaman hastaneye gidersin normal doğurup doğuramayacağın o zaman belli olur
böyle kafanda kurma bence rahat ol
ayrıca sezeryanda çok zor değil
ebede amma abartmış , hamileye öyle denirmi korkar hiç akıl yokmu bu tür insanlarda ya
canım doğum acısı küt diye hemen bastırmazki hafif hafif gelir helede ilk doğumda 10 saate yakın yükselir zaten tepe noktada bebek çıkar
şu sıralar kimseyi kafaya takma Rabbim yardımcın olur hayırlı doğumlar
yaseminciğim nasılsın canım ?
bu arada konunu okudum öncelikle maşallALLAH bebişine
son gittiğin doktor özeldemiydi?
bende oğluma hamilyeken cihazdan cihaza iki hafta fark olabiliyordu özeldeki 37 hastalık derken devlet 39 haftalık diyordu
tam olarak kaçıncı haftada doğurduğumu bilmiyorum ama özelin demesine göre 37. haftada doğurdum
36 haftalıkken gittiğimde doktor bebeği çok iri sezeryanla anca doğurursun dedi
neyse özelde doğurdum allem kallem ettiler sezeryanla doğurttular bebek 3 kilo doğdu
uzun lafın kısası bence bebeğin o kadar büyük değildir imkanın varsa başka doktorlarada görün
zamanın gelince ya suyun gelir ya hafifi kanaman olur o zaman hastaneye gidersin normal doğurup doğuramayacağın o zaman belli olur
böyle kafanda kurma bence rahat ol
ayrıca sezeryanda çok zor değil
çok tesekkur ederım canım benım Allaha sukurler olsun ıyı olamaya calısıyorum.Gece uyumak ıskence artık bacaklarım legen kemıklerım oyle bır acıyorkı sabaha kadar inlıyorumama olsun anne olucaz bukadar zorluk cok normal canım dun gıttıgım hastane ssk arastırma hastanesıydı.Ama 10 gun once gıttıgım ve kgsını 2600 oldugunu ogrendıgım hastanede ozeldı.ya bak ıste bekledıgım cvp nasıl aydınlanıyorum anlatamam demekkı dun fazla soledırler kg yı cunku 3500 36.haftada aklım almıyo be canım
canım bende seni öpüyorum seni nasıl görmezden gelirim , ne güldürdün beni sen ya bebişini kucağına alda arada yaz bişeyler özletme kendinicanım benım sen daha anlattıklarını duymadın daha neler neler anlattıdedımkı epıdural normal dogum ıstıyorum ne dusunuyorsunuz bu konuda onerırmısınız?
bence ıgne yaptırma gecen bır kadın geldı epıduralle dogurmus ıgne sınıre gelmıs kadın aylardır topallıyo
hem dogumun tadını cıkar o acıları sonuna kadar hısset doguruken bıryerlerın yırtıldıgını hıssetkı anne oldugunu anla
ama bunları espırılı bır dılle anlatıyor kesınlıkle art nıyet olmaksızın benıde guldurdu hosumada gıttı
sagolasın canım benım amin eski arkadasım arkadasının derdını gormezden gelmemıs unutmamıs sagolasın öpuyorum senı incimnaz
pekı canım benım bebegın ırı dedıklerınde kac kıloydu?3 kılo normal bence ya neden zorluyolar kı sezaryan dıye hıc anlamıyorum
sıstem degıstı dıyosunda sankı pek degısmemıs gıbı gelıyo:44: 3kılo oldumu hemen bebek ırı sezeryan dıyolar 5 kılo normal dogum yapanlar hayırlısıyla bır evladıma sag saglım kavusayım baska bırsey ıstemıyorum canımcanım ben,m geçicek doğurunca bebğini kucağına laınca anında acıları unutucaksın yemin ediyorum ben hatırlamıyorum eşim geçen dediki sen hamilyeken ne şiştin öyle çok çektin dedi
bende şaşırdım ya öylemiydi dedim
bbebşinin kilosunu abartmışlar yoktur o kadar , makinalar bazen yanlış hesaplıyabiliyor sen rahat ol
canım bende seni öpüyorum seni nasıl görmezden gelirim , ne güldürdün beni sen ya bebişini kucağına alda arada yaz bişeyler özletme kendini
normal doğumdan korkma yapacaksan hiç öyle iğne falan yaptırma
eğer normal olmazsada komple bayılarak sezeryan ol , ben 10 sene önce sezeryan oldum düşün o zamanda bile uyudum uyandım şimdiki teknolojiyle hiçbirşey hisettemezsin
ayrıca epidural iğneyle doğuranda çok var ben hiç topal kalan görmedin , ebeninde hatası var seni şakada olsa korkutmamalıydı
canım ben 36 haftası bitecekken salı günü kontrale gitmiştim doktor haftaya gel sezeryan yapalım bebek 3 kiloyu geçmiş çok iri demişti neyse 2 gün sonra suyum geldi perşembeydi sezeryana girdim bebek 3 kilo doğdu yani 2 gün önce bebek neredeyse 4 kiloyduda karnımda 2 günde zayıfladımı , hep amaç sezeryan yapıp parayı almak tabi 10 sene öncesindeydi şimdi o sistemde değişti
canım 3 kilo zaten normalki hatta 4 kiloya kadar eskiden kadınlar normal doğuruyordu , benim kardeşim 5 kilo doğdu ayrıca senin kızın 5 kiloyada ulaşmaz rahat rahat doğrursunsıstem degıstı dıyosunda sankı pek degısmemıs gıbı gelıyo:44: 3kılo oldumu hemen bebek ırı sezeryan dıyolar 5 kılo normal dogum yapanlar hayırlısıyla bır evladıma sag saglım kavusayım baska bırsey ıstemıyorum canım
İncımnaz canım bıde ılk bebek olunca ınsan cok panık oluyo 1haftadır hafıf adet sancılarım vardı gelıp gıden bugun aksam bıraz daha fazlalastı sancım bıde bebek sankı assagı ındı bugun dune kadar kasıgımı elledıgımde bır sıslık yoktu bugun var :26: banyoya gırdım az evvel belkı bugun dogururum dıye karnımınh agrısı gectıcantamı hazırlamamıstım bugun hazırlıyayım barı son dakka panık olmuyayım cok mutluyum ya kızıma kavusucam yakında dıye RABBIM ısteyen herkeze nasıp etsın amin...
bu forumda cocuk sahıbı olmak ıcın cok ugrasan arkadaslarım var cok uzuluyorum onlar ıcın ınsallah en yakında evlat sahıbı olurlar.
adınıza çok sevindim benim bebişte şimdiden 1 haftalık ilerideymiş öyle diyorlar.normal doğum isteğinizide takdir ettim valla gerçekten cesaret işi.umarım ağrısız sızısız bebişinizi sağlıklı kucağınıza alırsınız
canım 3 kilo zaten normalki hatta 4 kiloya kadar eskiden kadınlar normal doğuruyordu , benim kardeşim 5 kilo doğdu ayrıca senin kızın 5 kiloyada ulaşmaz rahat rahat doğrursun
canım bebişin doğum için şekil almaya başlamış aferin onasen bavulunu hazırda beklet ben 2 ay önceden hazırlamıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?