Kafam Karışık

Cok zor bir durum..senin yerine kendimi koydum bi an..sirf bu sebepten dolayi iliskiyi bitirirsem,onu bu yuzden uzersem,ilerde karsima cikan insanin evlendigim zaman saglam bile olsa,ilerde basina,daha buyuk bir is gelebilecegini dusunurum,ve zamaninda ayagi aksiyor diye terkettigm adamin ahini almis olacgim gelirdi aklima.cok zor bir durum gercekten

Ayağını görünce şaşkınlık yaşamakta haksızmıyım size ? Okadar konuştuk ne arkadasım ne de kendisi bahsetmedi. Bunun şaşkınlıgını belli edip onu kırmak istemedim. Yanlış ifade etmiş olabilirim orda kendimi. Ayrıca aracılara kriterlerinizi söyleyin demişsiniz. Benim böyle bi arayışım ne vardı ne de aklımda hayatıma birini almak vardı.
Iyi de siz yorumunuzda saskinliginizdan degil, bizzat kirilmasin diye karsisina oturdugunuzdan bahsetmissiniz. Simdi saptirmayin.
Ayrica engelli insanlara acinmasina, engellidir diye her yaptiklarina cocuk kandirir gibi eyvallah denmesine, begenmediginiz halde engelli diye uzulmesin diye birlikte olunmasina karsiyim. Bu insanin ayagi aksiyor. Zekasinda sorun yok. Elbette kendisine uygun birini bulabilir. Karsinizdakini salak yerine koymayin. Uygun degilseniz degilsinizdir. Engelli olmasini olayin disinda tutun. Onun da herkes kadar kendisine uygun ve kendisini seven birisiyle olma hakki var. Onunla goruserek, evlenerek lutfetmiyorsunuz yani. Rahat olun.

Bu konuda takintiliysaniz bir bahane bulun, bir daha gorusmeyin.
Ayagini gordukten sonra kirilmasin diye karsisina oturmakla lutfetmissiniz.
"Ama kalbi iyidir, ama bizim de basimiza gelebilir" vs laflarla adami size acindirip yarandiracak degilim ben. Bunlari zaten hepimiz biliyoruz. Ayrilin bence. Bundan sonra aracilara da kriterlerinizi acikca soyleyin.
Biraz sert olmamış mı ya?

Iyi de siz yorumunuzda saskinliginizdan degil, bizzat kirilmasin diye karsisina oturdugunuzdan bahsetmissiniz. Simdi saptirmayin.
Ayrica engelli insanlara acinmasina, engellidir diye her yaptiklarina cocuk kandirir gibi eyvallah denmesine, begenmediginiz halde engelli diye uzulmesin diye birlikte olunmasina karsiyim. Bu insanin ayagi aksiyor. Zekasinda sorun yok. Elbette kendisine uygun birini bulabilir. Karsinizdakini salak yerine koymayin. Uygun degilseniz degilsinizdir. Engelli olmasini olayin disinda tutun. Onun da herkes kadar kendisine uygun ve kendisini seven birisiyle olma hakki var. Onunla goruserek, evlenerek lutfetmiyorsunuz yani. Rahat olun.
Bu konuda düşünme hakkım yokmu sizce ? Ayrıca ben ona hiç bi şekilde acımıyorum. Yazdıklarımın arasında neden iyi şeyleri görmüyorsunuz ? Onunla zaman geçirdikten sonra o cafeden kalktıktan sonra ayağı dikkatimi bile çekmedi. Ve suan güzel bi sohbetimiz var. Ayrıca gerçekten onu tanımak istemesem böyle bi konu açmazdım konusmayı keserdim bile. Ben burda nasıl konusmayı kesebilirim diye sormamısım. İlerde zorlukları olur mu diye sormusum ? Böbrek nakli yaşayanlar ya da ayagında aksaklık yasayan kişilerle beraber olan insanlar vardır diye.

Öncelikle Merhaba bayanlar. Bir derdim var konusuna uycak bi derdim var. Ortak arkadas aracılıgıyla biriyle tanıştım. 3 gündür aralıksız konusuyoruz. Çok iyi anlasıyorduk. Görüştük. Ve gördüğümde şok oldum. Ayagında aksaklık vardı. Kendimi çok kötü hissettim. Fakat kırmak istemedim onu. Bi yerde oturduk saatlerce sohbet ettik güldük. Okadar iyi bi insan ki hayata okadar bağlı ki...Ayagında ki soruna gelince böbrek yetmezliğinden dolayı organ nakli ameliyatı olmuş. Ameliyat çok iyi geçmiş. O konuda hiç bi sorunu yokmus. Fakat geçen haftalarda bacagında ki damarda kan pıhtılasması olmus. Doktora gitmiş. Bununla ilgili tedavi görüyormus. Bacagı tekrar düzele bilirmiş ama düzelmeyede bilirmiş. Fakat geçirdiği zor ameliyatı düşününce bu halinede şükür ediyor. Ama sorun ben napıcam ? Sırf bu yüzden görüşmeyi kessem kendimi çok kötü hissederim. İlk görüşüm gerçekten çok iyi bi insan olması. Ama eger bi adım atarsam ileride ona bakışım nasıl olur kafam çok karısık lütfen bi akıl verin :KK43: :KK43: :KK43:

Ayağındaki aksaklık nolucak ki bu bi özür mü onun için iyi bir insan olduğunu yazmışsınız sizin için dış görüntü mü önemli k.bakmayın ama dışı filinta içi ve insanlığı fos olan adamlar var.
İnsanların içinde engel olmasın sonuçta hiç birimizin hiç bir garantisi yok !

Biraz sert olmamış mı ya?

O ironi anlaminda yazildi. Ben konu sahibine kizdim acikcasi. Onu da bir nevi tepki olarak yazdim.
Sert olmamis bence.
"Ve gördüğümde şok oldum. Ayagında aksaklık vardı. Kendimi çok kötü hissettim. Fakat kırmak istemedim onu. Bi yerde oturduk saatlerce sohbet ettik güldük."
Bu cümlemi o anlamda yazmadım ben. Bilmediğim için yaşadıgım şaşkınlıktan ve söylenmediği için kendimi kötü hissetmemden yinede ona bu konu hakkında bi şey sorup kırmaktan korktugumdan bahsettim. Ama karsısına oturup lütfetmekle alakası yok peş peşe yazınca öyle bi algı oluşmus.

Bu konuda düşünme hakkım yokmu sizce ? Ayrıca ben ona hiç bi şekilde acımıyorum. Yazdıklarımın arasında neden iyi şeyleri görmüyorsunuz ? Onunla zaman geçirdikten sonra o cafeden kalktıktan sonra ayağı dikkatimi bile çekmedi. Ve suan güzel bi sohbetimiz var. Ayrıca gerçekten onu tanımak istemesem böyle bi konu açmazdım konusmayı keserdim bile. Ben burda nasıl konusmayı kesebilirim diye sormamısım. İlerde zorlukları olur mu diye sormusum ? Böbrek nakli yaşayanlar ya da ayagında aksaklık yasayan kişilerle beraber olan insanlar vardır diye.

Kendine bu kadar yüklenme bence. Adam organ nakli operasyonu geçirmiş, bir arkadaşın dediği gibi ömür boyu kullanması gereken ilaçlar var. Mesele sadece ayak aksaması değil.

Gelecekte daha ciddi sağlık sorunları yaşayabilir. Bu durumda onun yanında olmaktan, ona bakmaktan ve bu anlamda fedakarlık yapmaktan rahatsız olmayacaksan yani bu adama gerçekten büyük bir aşkla bağlıysan ve bu konuda kendine güvenebiliyorsan bu işe gir bence. Aksi sana da ona da eziyet olur. Kendini mecbur hissetme.

Bana kalırsa yolun başındayken dön derim. Bu asla bencillik değil. Ama bunu çok yumuşak bir geçişle ve onu asla kırmadan yapmanın bir yolunu bulmalısın. Hakkında hayırlısı.

İlk gördüğümde çok şaşırdım çünkü bana ne kendisi söyledi ne de ortak arkadasımız. Evet kırmamak için oturdum ama geçirdiğim zamandan çok keyif aldım. Ve tekrar kalktıgımızda ayağı hiç dikkatimi çekmedi. Eve geldiğimde annemle ve ablamla konustum bu konuyu anlattım. Bu sana kalmıs bi şey. Kendi içinden nasıl geliyorsa öyle yap dediler. Ve aynı sekilde bende onlara bizimde basımıza gelebilir böyle bi şey dedim. Ve inanın çok üzüldüm. Ama mesela ilerde bu sorun olurmu diye korkuyorum. Böbrek nakli ameliyatı da çok büyük bi ameliyat ya da bununla ilgili saglıgında sorunlar olurmu. Korkularım bunlar :KK43:

"Ve gördüğümde şok oldum. Ayagında aksaklık vardı. Kendimi çok kötü hissettim. Fakat kırmak istemedim onu. Bi yerde oturduk saatlerce sohbet ettik güldük."
Bu cümlemi o anlamda yazmadım ben. Bilmediğim için yaşadıgım şaşkınlıktan ve söylenmediği için kendimi kötü hissetmemden yinede ona bu konu hakkında bi şey sorup kırmaktan korktugumdan bahsettim. Ama karsısına oturup lütfetmekle alakası yok peş peşe yazınca öyle bi algı oluşmus.

Ben bundan bahsetmistim. Hani normali o manzarayi gorunce donup gitmekmis de, siz cok iyi oldugunuz icin kirilmasin diye oturmussunuz izlenimi yaratiyor bende.

Ben bundan bahsetmistim. Hani normali o manzarayi gorunce donup gitmekmis de, siz cok iyi oldugunuz icin kirilmasin diye oturmussunuz izlenimi yaratiyor bende.
Evet dogrusu o şekilde olcak. Peki sizin bilginiz var sanırım bu konu. İlerde ne gibi sorunlar olabilir böbrek naklinde ?

Sizi daha iyi anladim..burayi aciklamanz iyi oldu..

Bu hastaliklari ileride ilerler daha fazla sorun oluşturur mu diye cekiniyorsunuz. Ya da yasam kalitesini bozar mi ömrünü kisaltir mi diye tedirginliklernz var ve bence haklisiniz bu konuda..

Umarim nakil geçirmiş kişiler yada yakinlari sorularinizi yanitlar

İlerde böbrekle ilgili bir sorun çıkar mı diyorsun ama sende çıkmayacağı ne malum? Bu endişeyi kendin için duydun mu hiç? Herkes doğuştan böbrek hastası olarak doğmuyor,bu olay aniden,hiç bir hastalığımız yokken hepimizin başına gelebilir.İnsanlar sağlıklı bir şekilde evinden çıkıyor,kaza geçirip bir bacağı koparak geri geliyor..Başımıza neyin geleceğini bilemeyiz hiç birimiz..Ve şu an onda kafana taktığın şeyler yarın senin başına gelebilir bunu hiçbir zaman unutma ve sadece bu duruma bakarak karar verme..

Evet dogrusu o şekilde olcak. Peki sizin bilginiz var sanırım bu konu. İlerde ne gibi sorunlar olabilir böbrek naklinde ?
Dedigim gibi, vucut o bobregi reddetmesin diye bu insan Kortizon turu ilaclar alir omur boyu. Bu ilaclarin yat etkilerinin yani sira, ilaclara ragmen vucudun organi reddetmeyeceginin garantisi yoktur. Bir gun bobrek yetmezligi tekrar baslayabilir. Ha baslamayadabilir. Bunu bilemezsin. Umarim baslamaz. Bobrek yetmezliginin getirisi de diyaliz, bobrek nakli filan iste. Demek istedigim, yasadiklarini tekrar yasamayacaginin garantisi yok. Bu risk onda her zaman var. Kabul edeceksen bunlari bilerek kabul etmelisin.

Evet bunu bende düşünüyorum. Kendisiyle açık bi sekilde konustum sağlık durumunu. Sonuçta bi adım atıcaksam her şeyi bilmem gerekiyor. Böbrekle ilgili bi sorun yaşama ihtimali yokmuş. Ama dediğin gibi herşey Allahdan... Ve bana dedi ki her şeyi bilmeye hakkın var ama sunuda bil eger bi adım atarsak ilerde senin bi sorunun olursa seni bırakırsam adam değilim.
Anladım cnmmm.. Ozaman biraz zaman tanı hem ona hem kendine.. Hemencik yüzükleri takıp evlenmiyceksiniz sonuçta.. Bi süre vakit geçirin..ozaman neyi istediğinden ve ne hissettiğinden emin olursun ve ona göre yolunu çizersin..

sizi tanıştıran arkadaşınız niye söylememiş ki bunu?
evet kimin ne olacağı hiç belli olmaz ama aracılık eden kişinin bunu söylemesi gerekirdi.

Bu arada gelecekte çok sağlıklı birisiyle evlendiğinde adamın ömür boyu sağlık sorunu olmayacağının bir garantisi yok tabi.

Aradaki fark şu;

Burada sen tercih yapmış olacaksın. Kendini suçlama, kendine ve karşı tarafa kızma hakkını kendinde göreceksin. Bir diğer durumda yaşayacakların senin elinde olmayacağından en azından kader deyip teslim olacaksın.

Dedim ya hakkında hayırlısı...

Senin yarın ne olacağın belli mi? Arkadaşımın annesi o kadar sağlıklı o kaar bakıyordu ki kendine böbrek yetmezliği çıktı hep diyalize girmek zorunda. Yarın başına bir şey gelmeyeceğinin teminatı var mı? Benim babamda sağlıklıydı şimdi aksıyor ne yapsın annem BOŞASIN MI?!

X