Kafam çok karışık =/

BosnakGuzeli

Guru
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2009
930
1
296
İzmir
Arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz ne yapmalıyım karar veremiyorum...
Ben liseden muhasebe mezunuyum.Şuan da bir fabrikada işçi olarak çalışıyorum.Bir yandanda 2 yıllık tarımsal işletme okuyorum.İkinci öğretim olarak ama okula ve işe yetişemiyorum çünkü vardiyalı olarak çalışıyorum.Daha okula 1 kere gidebildim ve bu hafta vizeler başlıyor. Bu bölümü sadece üniversite mezunu olmak için yazdım ama herkes Türkiye'de tarımın olmadığını ve okursam açıkta kalacağımı söylüyor işi bırakmamamın en iyi olduğunu düşünüyorlar.Ama benim hayallerim böyle değildi.İşçi olarak kalmak istemiyorum.Şimdi ne yapmalıyım? Okulu bırakıp 2012de sınava tekrar mı girmeliyim çünkü bu yıl çok geç kaldım çalışmaya.Bu okulu mu bitirmeliyim? Dil kurslarına mı gideyim? Kafam çok karışık kızlar ya hayatım alt üst şuanda.Lütfen yardımcı olun....

baska is bulma imkanin yok mu? magaza da markette felan daha rahat bir is?

okulu bırak 2*12 sınavına iyice hazırlan ve mümkünse uluslar arası ticaret hukuku oku hem yüz yılın mesleği hemde senin eğitim almış olduğun alana giriyor kazanırsan parttime iş bulursur çalışırsınhiç olmassa şuan çalıştığın işi bıraktığına değer. hakkında hayırlısı olsun

canım umudunu kırmak istemem ama türkiyede 4yıllık ne bölümler iş bulamıyor 2 yıllık tarımsal işletmeden iş bulman çok zor çevren varsa olabilir ama çevren olsa fabrikada işçi olarak çalışmazdın diye düşünüyorum bence sen bilgisayar öğren muhasebe bitirmişsin ona ağırlık ver masa başı işe gir en iyisi o olur bence,sınava tekrar hazırlanmak çok zor olur senin için okula baya ara verdiysen ama çok hırslıyım yaparım diyorsan dene ama benc esenin için en iyisi bilgisayar öğrenip muhasebecilik yapman rahat edersin en azından canın çıkmaz benim fikrim bu canım

Teşekkür ederim arkadaşlar 20 yaşındayım.Geçen yıl lise bitti 1 yıl evde oturdum iş bulamadım çalıştığım yere cv doldurmuştum çağırdılar 2 aydır çalışıyorum.

canım ben 11 aylık bebeği olan, üni mezunu , çalışma hayatı olup şuan ara vermiş biriyim. ben tekrar üniversiteye girip daha güzel bir bölüm okumak istiyyorum ve seneye sınava giricem. bence hayatta daima en iyisini istemelisin. yaşın çok ufak , çalış sınava gir ve istediğin bölüme git.inan ileride çok pişman olursun.

2011 için geç kalmadın bence.

İşi bırak ve adamakıllı sarıl çalışmaya.

Gerçekten istersen başarabilirsin

2 yıllık yüksek okul mezunları 4 yıllık fakülte mezunlarından daha iyi işler bulabiliyor. Fakülte bitirmiş biri olarak söylüyorum eğer bir işte torpilin yoksa iş bulmak şans meselesi. Ya da işe alınman için ağzınla kuş tutman gerek.
Bence okulu bırakma. Eğer oturup derslerine çalışacaksan!!!
DGS ile ziraat mühendisliğine geçiş yok mu?
Benim bir arkadaşım Bahçe ziraati okudu. Dgs ile Ziraat Mühendisliğine geçiş yaptı. Okulunu bitirdi. 3 ay sonra iş buldu. Mis gibi çalışıyor.
Okulu bıraksan öss ye hazırlansan puanını ne kadar yükselteceksin onu düşün. Dersaneye masraf, zaman kaybı...
Türkiye'de tarım gayet iyi. Düşünsene 3 öğün yemeğimizi topraktan elde ediyoruz.
İşin içinde olmayanların fikirleri çok olur elbette.
Okulu bırakmadan önce bir de bu yazdıklarımı düşün derim.
Hakkında hayırlısı olsun. Haberlerini bekliyorum.

112 çok teşekkür ederim yazdıkların için gerçekten söylediklerini düşündüm okula devam edeceğim..İş çok zorlarsa onu bırakırım.Şu anlık çok zorlanmıyorum.Ek kontenjan olduğum için ilk vizelerim kötü ama finallerde çok çalışıcam..Herşey için sağol...

Ben de okurken bir süre çalışmıştım. Saat 15 te okuldan çıkıp koşa koşa işe gidiyordum. Okulla iş birlikte zor gidiyordu ama bir süre idare ettim. Karşımdaki insanlar da anlayışlıydı sağ olsunlar. Okulu bitirdim başka bir işe başvurdum. Benim hem okuyup okuldan sonra işe gitmem başvurduğum işteki İnsan kaynaklarının ilgisini çekti
Umarım her şey yolunda gider. Vizeleri takma sen. Ama alttan ders de bırakma tamam mı.
Başarılar diliyorum.

Son düzenleme:

Ne güzel bende götürebildiğim kadar götürcem inşallah ikisinide götürebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…