Kafam biraz karıştı :/

saysaybitmiyor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2010
362
0
46
İstanbul
Merhaba herkese,

beni belki hatırlayanınız vardır. 2 sene once kaydolmustum o zaman asker yolu beklıyordum. Asker geldi, evlendik ve hatta su anda hamileyim. :)
Bu cok ama cok guzel bir duygu. Biz biraz sanslıyız sanırım. Ben hamile oldugumu reglim gecmeden hissettim. Idrar testi yaptım bir kac kez ve cizgi silikten koyuya döndu. Reglime 1 gun varken de gittim beta hcg testi yaptım deger 616 cıktı. Doktor hamile oldugumu bunun daha cok yeni bir hamilelik oldugunu soyledi.
3 gun sonra bi daha bhcg yapıldı ve 2300 cıktı. 1 hafta sonra yani bugun tekrar doktora gittik. Okudugma göre son regl tarihinin ilk gününden itibaren hesaplanıyor gebelik. O zaman benim 5+5 yani 6. haftam oluyor. Bugun keseyi gördük. Hatta bebeğimiz kücük beyaz bi noktaydı içinde. 15 gün sonra tekrar gidicem.
Sorum su ki doktora gebelik nasıl hesaplanıyor diye sordugmda son adet tarihinin ilk gününe 7 ekleyeceksin dedi... o zaman 6 degil 5 haftalık hamile oluyorum. Kafam karıstı arkadaslar. Nasıl hesaplanıyor cidden bu?

Canım öncelikle hayırlı olsun, sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Benim doktorum da son adet tarihinin ilk günü olarak hesapladı ve ben hep öyle okudum her yerde.

Merhaba Milkybug,

cevabın icin tesekkür ederim evet ben de her yerde öyle okumustum. Okuduklarıma göre de 6 haftalık hamileyim ve hatta bebegimin dogacagı muhtemel tarih 20.02.2013 yani senin minişinden 1 gün sonra. :) Allah seni de bebegine saglıklı bir sekilde kavustursun. mutlu mesut olalım.

Ben de tam olarak 6 hafta + 2 günlük :) Amin canım çok sağol inşallah sağlıkla alırız kucağımıza.

Gittiğim bütün doktorlar son adet tarihimin ilk gününü baz aldılar, internetten araştırdığımdada öyle yapıldığını gördüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…