• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafa şekil bozukluğu

Laviniiaaa

Lâ Tahzen..
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2019
1.529
1.331
133
Bebeğimin sürekli sağa yapmasından dolayı, kafası o tarafı düzleşti. Sola yatırmaya çalışıyorum, destekliyorum o yine bildiğini yapıyor. Çok üzülüyorum. İlerde düzelir diyenler oluyor. Duzeliyor mu gerçekten. Cranial tedavi merkezinde ölçüm yaptırdık, 1 ay yatış pozisyonu değiştirme önerdiler. Böyle bı sorunla karşılaşanlar nasıl hareket etti, gerçekten zamanla düzeliyor mu?

Benim kızımda da vardı. Uyurken mecbur kendi istediği yöne, tek yöne yatıyordu ama uyanıkken döndürüyordum ben. Ya da yüz üstü bırakıyordum. Gunun 20 saatini öyle gecireceğine, 15 saatini geçirsin. Ne kadar azaltırsam o kadar iyi diyordum kendimce… özellikle koltuk kenarına dayayıp yatırıyordum. O tarafa dönemiyordu pek. Sırtını yaslıyordum. Öyle uyuyordu. Zamanla da duzeldi gerçekten. Büyüdükçe yatarak daha az vakit geçiriyorlar. Onun da düzelir merak etme

Kafa sekillendirici bebek yastiklari tavsiye ederim. Ebebekte veya trendyolda falan bulabilirsin. Kucuk ve ortasi oyuk bir sekilde. Duzenli olarak orada yatirdiginda ideal bir kemik gelisimi saglaniyor

Screenshot_2025-02-08-00-51-18-494_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Merkezde ne tavsiye ettilerse yapın. İnadını kırmaya çalışın ama olmıyor pek. Karınüstü çok zaman geçirsin bizimki sevmiyordu pek ağlıyordu.. Pusette uyutmayın. Hep bunlar sebep oluyor götürmediğim Dr kalmadı benim olmadı..
Zamanla düzeliyor ama yüzde yüz düzelmiyor
Merkez zaten kötü olursa kask tedavisi önerir
Ağır bir durumu yoksa zamanla düzelir.
Bir de fizyoterapiste götür hem be yapmanız gerektiğini anlatır hem de usg ile boynunda bir sorun var mı diye bakar
Bazı çocuklarda boyun kasından kaynaklı tek tarafa yatma eğilimi oluyor hepsi egzerssilele geçiyor korkma sakın.

Benim kızımda da vardı. Uyurken mecbur kendi istediği yöne, tek yöne yatıyordu ama uyanıkken döndürüyordum ben. Ya da yüz üstü bırakıyordum. Gunun 20 saatini öyle gecireceğine, 15 saatini geçirsin. Ne kadar azaltırsam o kadar iyi diyordum kendimce… özellikle koltuk kenarına dayayıp yatırıyordum. O tarafa dönemiyordu pek. Sırtını yaslıyordum. Öyle uyuyordu. Zamanla da duzeldi gerçekten. Büyüdükçe yatarak daha az vakit geçiriyorlar. Onun da düzelir merak etme
4. Ayı bitirdik hala düzeltemedim. Sola dönüyor hep. Dönemeyince uyanıyor sinirleniyor 😊
Günde ne kadar süre yatırarak çözebildiniz? Yatmaması gereken yöne hiç yatmadı mı?

Back