kadınlarla en alakasız meslekler

meikeduran

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2014
13
2
1
28
Merhaba kızlar ablam geçen yıl gemi inşaatı müh. kazandı ancak kızcağız daha sevincini yaşayamadan bir anda herkes ağız birliği yapmışcasına o iş erkek mesleği ne ,yapacan okadar adam arasında ,gibi tepkiler almaya başladı. siz ne diyorsunuz gerçektende kadınlar çalışamaz diyeceğiniz meslekler varmı ve neden ?

önyargılar bunlar. okuyup iyi bir mühendis olabilir forsuda çok olur. bir de bu sektörde çok fazla bayan yok ise önlerini açmış olur. dedem almanyada inşaatta çalışmıştı. her seferinde alman bir kadından bahsederdi, şöyle çalışıyor böyle heybetli diye. türk kafa yapısında kadınlar hep küçükmsendiği için (eksik etek, elinin hamuru vs.) çoğu mesleklere cesaret edip girilemiyor. eğer istiyorsa kimsenin lafına bakmasın.

gıda mühendisliği bölümünde hep bayanlar vardır.ben de gıda mühendisiyim ama iş yerimde tek bayan benim. yani bayan mesleği denilmesine rağmen yine erkeklerle çalışıyorum. bence hiç takmasın kafasına. mesleğini seviyorsa konu komşu eş dost ne demiş hiç önemli değil bence.

liseden arkadaşım makine mühendisi oldu okurken okuldaki kız sayısı nedeniyle numunelikti resmen işe başladı durum değişmedi ama çok rahat , benim çalıştığım yerde tüm ofis kadınlardan oluşuyor neredeyse ama hiç birine selam dahi vermek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…