Kadınların yapabileceği mühendislikler

canannur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2015
11
1
Merhaba arkadaşlar, ben mühendis olmak istiyorum. Birçok mühendislik dalları var.Fakat ben endüstri mühendisliği istiyorum.Sizce endüstri mühendisliği bayanlar içi uygun bir mühendislik dalı mı?İş olanakları iyi mi.Nerelerde çalışabilirim? Ya da sizce bayanlara uyabilecek mühendislikler neler?

mühendisin kadını erkeği mi olur

iş sahalarını incele

ona göre karar ver

bizim bir erkek arkadaş

ankara da metro yapılırken kadın mühendisi şantiyede görmüş hayran kalmıştı

ama kendisi makine mühendisi oldu; böyle kızlar varken inşaat mühendisi olsam bana para yok diye

Butun muhendislikler uygun degildir!!!!
Ben kimya yuksek muhendisiyim. Laboratuarlarda cok calistim. Gebe kalinca dr calisamazsin bebek duser dedi. Işten mecbur ciktim. Bebegimde cidden yasamadi.
Ben kendi meslegimi tavsiye etmiyrm.

Uygun olup olmadigini sectigin muhendislikten ziyade calisacagin sektor/ firma vs daha cok belirler. Insaat muhendisi var sahada calisiyor insaat muhendisi var ofiste masa basinda.. keza elektronik muhendisi var fabrikada uretimde calisir digeri argede calisir. Yogunlugu sartlari mesaisi arazisi seyahati meslege gore degil sektorune gore belli olur. Secimini buna gore yapmalisin. Fakat bunlarin icinde endustri muhendislerinin zor arazi santiye kosullarinda calisma ihtimali digerlerine gore daha dusuktur. Eger kadina gore meslekten kastin bu ise tercih edebilirsin.

Canım bende makine mühendisiyim. İsteyince yapılamayacak şey yok. Sahada mı olmak istiyorsun masa başında mı öncelikle ona karar ver ondan sonra mühendislik dalına karar ver.

Butun muhendislikler uygun degildir!!!!
Ben kimya yuksek muhendisiyim. Laboratuarlarda cok calistim. Gebe kalinca dr calisamazsin bebek duser dedi. Işten mecbur ciktim. Bebegimde cidden yasamadi.
Ben kendi meslegimi tavsiye etmiyrm.

Ki yanlış yargı var bununla ilgili. kimya mühendisliği fakültesi kız doluydu bizim okulda :)

Kimya Mühendisliği çoğumuzun inandığınız aksine kadınlara yönelik değil yukarda bir arkadas dağa yazmış hem kimyasalların iç içe olmak hemde fabrikalarda gece Vardiyası yaptırmak istedikleri için arkadaşım yıllardır beli bir iş tutturamiyor evlenme çocuk yapma falamtabu her yerde var ama kimya mühendisi olarak fabrikalar genelde erkek istiyor bilginiz olsun.
:KK51: ha endüstri mühendisi arkadaşlarım var çok rahatlar mutlular hemencecik is buldular ziraat ve gıda güzel ama alımları çok az bu meslekte de özel bile is imkanı çok kısıtlı yıllardır is arayan arkadaşlarım var bunlardan uzak durun derim piyasası çok dusuko_O ha inşaat kızlara göre değil diye bir kanı var mesela ama inşaat mühendisliği arkadaşlarım var çatır çatır is buldular ve cok iyiler sen istedikten sonra kadını erkeği olmaz sadece piyasa is durumu ilerleme ve kendini geliştirebilecegin ilgi alanın olan bölümü seçmeni öneririm kolay gelsin.
:KK51:

Ki yanlış yargı var bununla ilgili. kimya mühendisliği fakültesi kız doluydu bizim okulda :)
Bizde de kiz doluydu. Kadinlar herseyi okur. Super de yapar. Ama bir de biyolojik yapimiz var. Anne olmak isteniyrsa kimyasal olmayacak. Hatta Almanya da hamileler gebelikleri boyunca laburatuara giremiyr. Girerlerse iş yeri ceza aliyr. Ama biz de "zaten dusuk yapmayan kadin yok (iş yerim demisti)" denerek calismaya zorlaniyr. Doktor raporuyla zor ayrilmistim ben.

Bilgisayar mühendisliğini yakıştırıyorum kadınlara.
Ama iş şartlarını bilemem. Dışardan gördüğümü diyorum

Orman Endüstri Mühendisiyim hangi mühendislik dalını istiyorsan en uygun meslek odur çünkü bu işi ömür boyu yapacak olan sensin severek yapmalısın ki insan istediğinde yapamayacağı altından kalkamayacağı bir iş yoktur

Ben de mühendisim bu arada.

Dediğim gibi ne istediğine bağlı. Ama endüstri mühendisliğinin neye yaradığını ben hala çözemedim. Bir calculus, bir olasılık, bir konveks optimizasyon dersi okunuyor gerisi ziyan. Her mühendisliğin özünde bir bilim yatar ama endüstri müh.de ne yatıyor ben göremedim, ne eğitimi ciddi bir müh. disiplinine yakışıyor, ne de o bölümden mezun arkadaşlarım bana göre ciddi, nitelikli, sofistike bir iş yapmıyor. Gerçi Türkiye'de hiçbir mühendislik adam gibi bir iş yapmıyor ama neyse. Avrupa'da çoğu okulda böyle bir bölüm yok mesela. Benim meslek grubum da bu mesleği müh. dalı olarak ciddiye almıyor genelde.

Sen dersin ki iş bulayım yeter, o zaman gir gitsin ama prestijli bir okula. Öbür türlü iyi iş bulmak kolay olmayabilir. İyi okuldan mezun arkadaşlarım iyi şirketlerde iş buldular.

Önemli olan senin istemen. Ben istemezdim ama sen mutlu olacaksan git tabi.

Son düzenleme:
Sen kendinj masa basinda mi hayal ediyorsun yoksa sahada mi fabrika da mi?
Biz sana su uygun desek de bakalim olcak mi? Puanlarla hayaller her zaman ortusmuyor..

Ben de mühendisim bu arada.

Dediğim gibi ne istediğine bağlı. Ama endüstri mühendisliğinin neye yaradığını ben hala çözemedim. Bir calculus, bir olasılık, bir konveks optimizasyon dersi okunuyor gerisi ziyan. Her mühendisliğin özünde bir bilim yatar ama endüstri müh.de ne yatıyor ben göremedim, ne eğitimi ciddi bir müh. disiplinine yakışıyor, ne de o bölümden mezun arkadaşlarım bana göre ciddi, nitelikli, sofistike bir iş yapmıyor. Gerçi Türkiye'de hiçbir mühendislik adam gibi bir iş yapmıyor ama neyse. Avrupa'da çoğu okulda böyle bir bölüm yok mesela. Benim meslek grubum da bu mesleği müh. dalı olarak ciddiye almıyor genelde.

Sen dersin ki iş bulayım yeter, o zaman gir gitsin ama prestijli bir okula. Öbür türlü iyi iş bulmak kolay olmayabilir. İyi okuldan mezun arkadaşlarım iyi şirketlerde iş buldular.

ben mühendis olmadığım için bunları yazamamıştım

hep merak ederdim yaş 35 halen merak ederim mühendisler ne iş yapar

mesela birilerine sormuştum işte üretimi planlar vs demişlerdi

bir tekstil mühendisine sordum işte biraz makina, biraz kimya mühendisi alanlarını bilir; mesela ben bizim fabrikaya İSO kurdum dedi ama yani "gün içinde ne yaparı" anlatmadı

ya da ne bileyim; kimya mühendisi boya fabrikasına ne iş yapar; hani vardiyalı falan demiş yukarıda bir arkadaş; komşumuz da var fabrikada kimya mühendisi gece vardiyasına falan gidiyor ama gece orada ne yapıyor; işçiler çalışıyor o da oturup bir sorun çıkarsa diye mi bekliyor

ne olur yanlış anlamayın sadece cahilliğimden soruyorum; kimsenin yaptığı işi küçümsemek vs haddim değil

ben mühendis olmadığım için bunları yazamamıştım

hep merak ederdim yaş 35 halen merak ederim mühendisler ne iş yapar

mesela birilerine sormuştum işte üretimi planlar vs demişlerdi

bir tekstil mühendisine sordum işte biraz makina, biraz kimya mühendisi alanlarını bilir; mesela ben bizim fabrikaya İSO kurdum dedi ama yani "gün içinde ne yaparı" anlatmadı

ya da ne bileyim; kimya mühendisi boya fabrikasına ne iş yapar; hani vardiyalı falan demiş yukarıda bir arkadaş; komşumuz da var fabrikada kimya mühendisi gece vardiyasına falan gidiyor ama gece orada ne yapıyor; işçiler çalışıyor o da oturup bir sorun çıkarsa diye mi bekliyor

ne olur yanlış anlamayın sadece cahilliğimden soruyorum; kimsenin yaptığı işi küçümsemek vs haddim değil
Boya fabrikasinda seftim. Iscilerden daha cok ben calisiyrdum. Soludugum kimyasalin haddi hesabi yoktu.
Normalde kimya muhendisi fabrika tasarlar ve kurar. Ama ulkemizde kendi meemigimizi yapamiyrz. Sadece laboratuarda calistiriyorlar 3 kurusa.

Boya fabrikasinda seftim. Iscilerden daha cok ben calisiyrdum. Soludugum kimyasalin haddi hesabi yoktu.
Normalde kimya muhendisi fabrika tasarlar ve kurar. Ama ulkemizde kendi meemigimizi yapamiyrz. Sadece laboratuarda calistiriyorlar 3 kurusa.

sadece şunu sormak istiyorum yani o boyaları birbirine mi karıştırıyorsunuz; hangilerinin ne oranda katılacağını mı belirliyorsunuz ya da beyazı alıp mavinin içine koyup rengini mi buluyorsunuz

tamam çok salakça sordum galiba

X