• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Albayrak7474

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2019
4
2
1
30
Kızlar yardım edin.. Umut olun, ışık olun.. 6 aylık evliyim.. evlendikten hemen sonra hamile kaldım fakat kalp atışları gerçekleşmediği için sonlandırmak zorunda kaldık.. benim sorunum bu lanet hastalık PKO senelerdir çekiyorum bunu. Doğum kontrol ilacı ile adet oluyorum. İlacı bıraktığımda da oluyorum ama 30,35,40,45 hep bu şekilde düzensiz oluyo adet günlerim. Evlenmeden önce bıraktım. Olanı anlattım yukarda . Geçen ay doktora gittim adetim geçikmişti çünkü. Bana duphashon verdi ve ilaç bittikten 10gün sonra adet gördüm. Sonra adetin 2günü tekrar gelmemi söyledi gittim ve bana yumurtalarım için femara ilacını verdi. Ne yazık ki reçete ye ilacın adını yanlış yazdığı için bu ay o ilacı kullanamadım. Demir ilacı femarat ile karıştırmış. Kullanmadan fark ertim Allah tan. Çünkü bana bu ilacı sigorta karşılamıyor demişti. eczacı bana 10lira deyince şüphelendim tabi düştüm peşine. Artık bu aydan geçti doktorum özelde ve özrünü diledi bi daha ki tedavilerimi ücretsiz yapacağımı söyledi. Şimdi ben ne yapmalıyım akıl verin. O kadar çok kafama takıyorum ki psikolojim bozuldu. Çocuğum olmayacak mı sorusu beni çok korkutuyor. Hastaneye gittikçe yıpranıyorum. Hoş daha yeni başladım ama bekarken de gittiğim doktorum söylemişti tedavisiz kalamazsın diye. Var mı aranızda tedavisiz kalan. Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin

Kızlar yardım edin.. Umut olun, ışık olun.. 6 aylık evliyim.. evlendikten hemen sonra hamile kaldım fakat kalp atışları gerçekleşmediği için sonlandırmak zorunda kaldık.. benim sorunum bu lanet hastalık PKO senelerdir çekiyorum bunu. Doğum kontrol ilacı ile adet oluyorum. İlacı bıraktığımda da oluyorum ama 30,35,40,45 hep bu şekilde düzensiz oluyo adet günlerim. Evlenmeden önce bıraktım. Olanı anlattım yukarda . Geçen ay doktora gittim adetim geçikmişti çünkü. Bana duphashon verdi ve ilaç bittikten 10gün sonra adet gördüm. Sonra adetin 2günü tekrar gelmemi söyledi gittim ve bana yumurtalarım için femara ilacını verdi. Ne yazık ki reçete ye ilacın adını yanlış yazdığı için bu ay o ilacı kullanamadım. Demir ilacı femarat ile karıştırmış. Kullanmadan fark ertim Allah tan. Çünkü bana bu ilacı sigorta karşılamıyor demişti. eczacı bana 10lira deyince şüphelendim tabi düştüm peşine. Artık bu aydan geçti doktorum özelde ve özrünü diledi bi daha ki tedavilerimi ücretsiz yapacağımı söyledi. Şimdi ben ne yapmalıyım akıl verin. O kadar çok kafama takıyorum ki psikolojim bozuldu. Çocuğum olmayacak mı sorusu beni çok korkutuyor. Hastaneye gittikçe yıpranıyorum. Hoş daha yeni başladım ama bekarken de gittiğim doktorum söylemişti tedavisiz kalamazsın diye. Var mı aranızda tedavisiz kalan. Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin
Stress en buyuk düşman canım takmamaya calıs bende pkoluyum ileri duzeyde hemde ilac tedavisi goruyorum ilacla olmazsa aşılama dedi doktor tek bir ilac hakkım kaldı :(

Tedavisiz kalamaZsın diye birşey yok kalabilirsiniz ama pco tanınız varsa insülin direnciniz olabilir. Bu sebeple Canan Karatay tarzı beslenmeniz lazım. Çünkü bu direnç hem adetlerin süresini bozar, yumurtlamayı engeller,gebe kalındığında düşüğemsebep olur, hemde kilo aldırır verdirmede zorlandırır.
Size tavsiyem bir dahiliyeye görünün. Önce tiroid fonksiyon testleri, insülin direnci,b12 ve d3 vitamini değerlerinizi ölçtürün.
Benimde adetlerim sizin gibi bazen 55 güne bile uzuyor. Yumurtam geç oluyor ama çatlamıyor. O sebeple kistleriyle ve adette gecikiyor. Bunun dışında ne kilom var, ne insülin direncim var.
Bu pco nun tedavisi yok. Bununla yaşamayı öğreneceğiz.
Yumurtlarız ama yılda bir iki. Denk getirmek zor.

Tedavisiz kalamaZsın diye birşey yok kalabilirsiniz ama pco tanınız varsa insülin direnciniz olabilir. Bu sebeple Canan Karatay tarzı beslenmeniz lazım. Çünkü bu direnç hem adetlerin süresini bozar, yumurtlamayı engeller,gebe kalındığında düşüğemsebep olur, hemde kilo aldırır verdirmede zorlandırır.
Size tavsiyem bir dahiliyeye görünün. Önce tiroid fonksiyon testleri, insülin direnci,b12 ve d3 vitamini değerlerinizi ölçtürün.
Benimde adetlerim sizin gibi bazen 55 güne bile uzuyor. Yumurtam geç oluyor ama çatlamıyor. O sebeple kistleriyle ve adette gecikiyor. Bunun dışında ne kilom var, ne insülin direncim var.
Bu pco nun tedavisi yok. Bununla yaşamayı öğreneceğiz.
Yumurtlarız ama yılda bir iki. Denk getirmek zor.
Ya benim fazla kilomda yok evlendikten sonra aldım birazcık ama oda eşimle ikimizde çalıştığımız için geç yemek yiyoruz ondan. Yoksa bende evlenmeden önce de bu hastalık vardı ama çok zayıftım. Ovulasyon testi ile takip ediyorum bu ay ki yumurtlamayı ama inşallah tutar hoş onu da pek anlamadım zaten iki günde bir ilişki olduğu için denk gelir diye düşünüyorum senin var mı gebeliğin

Ya benim fazla kilomda yok evlendikten sonra aldım birazcık ama oda eşimle ikimizde çalıştığımız için geç yemek yiyoruz ondan. Yoksa bende evlenmeden önce de bu hastalık vardı ama çok zayıftım. Ovulasyon testi ile takip ediyorum bu ay ki yumurtlamayı ama inşallah tutar hoş onu da pek anlamadım zaten iki günde bir ilişki olduğu için denk gelir diye düşünüyorum senin var mı gebeliğin
Canım ben 4. Aşılamamı yeni yaptırdım. 3. Aşılamam kimyasal gebelik oldu. Hayırlısı olsun hepimiz için

Öncelikle Rabbim isteyen herkese hayırlı ve saglıklı evlat nasip etsin bizimkileride bağışlasın inşallah. Bende pcosluyum evlendikten 1.5 yıl sonra klomen le gebe kaldım. Ve maalesef 15 haftalık kaybettim yavrumu. . Sonra yine tedavi süreci ameliyat hsg filmi derken 3 yıl sonra tüp bebek tedavisi ile gebe kaldım şükür hamileyim sizede umut olsun diye yazıyorum ve dualarınızı bekliyorum. Allah isteyince oluyor biraz zorlu ama sonu güzel olsun. Herşey gönlünüzce olsun.

Mrb cnm bende pkoluyum ben seker ilaci ve inofolic verdi doktor onunla hamile kaldm

bana tarlusal ve inofolic combi verdi, tarlusalla adet söktü inofolicle de düzene girecek dedi doktor ama yaklaşık 1.5 aydır adet olmuyorum yine :( ovulasyon teslerinde de ikini çizgi silik bir türlü denk getiremedim :(

bana tarlusal ve inofolic combi verdi, tarlusalla adet söktü inofolicle de düzene girecek dedi doktor ama yaklaşık 1.5 aydır adet olmuyorum yine :KK43: ovulasyon teslerinde de ikini çizgi silik bir türlü denk c
bana tarlusal ve inofolic combi verdi, tarlusalla adet söktü inofolicle de düzene girecek dedi doktor ama yaklaşık 1.5 aydır adet olmuyorum yine :KK43: ovulasyon teslerinde de ikini çizgi silik bir türlü denk getiremedim :KK43:
Canim adet olamiyosan doktora git tarlusalla sokulursun yine inofolige devam et ben ovulasyon testi kullanmistim ama o bende stres yaratti biraktim inofoligi kullandigim ilkay adetim bitti 2 gunde bir yumurtlama zamanina kadar iliski oldu yimurtlama zamaninida internette ovulasyon hesaplama var ordan bakabilirsin busekilde hamile kaldim cnm insallah olur biraz ugrastiriyo ama sonunda oluyo

Mrb cnm bende pkoluyum ben seker ilaci ve inofolic verdi doktor onunla hamile kaldm
Bende suanda glukofen ve innofolic iciyorum gunde birer tane acaba bende de ayni etki eder mi ne kadar surede halime kaldiniz acaba

Bende suanda glukofen ve innofolic iciyorum gunde birer tane acaba bende de ayni etki eder mi ne kadar surede halime kaldiniz acaba
[/Q oncelikle doğru yoldasın cnm matofin şeker ilacını 4 ay kullandım sonra klomen başlattı 4 ayda onu denedim olmadı tabi buarada zayıfladım o ilaç zayıflatiyo bilirsin 58 52 kiloya düştüm inofolige geçtim kullandigim ilk ayda oldu cnm tabi öncesi tedavininse etkisi elbet vardır adet bitti öyle başladım hepsini bile içmedim yumurtlama günüme kadar içtim sonra kestim yumurtlamaya kadar 2 günde bir değerlendirdik cnm olucaktir inşallah seninde

Yaa insalllah psikolojik olarak cokusteyim iki gunde bir de denedk bugun adet gunum tabi duzensizlikten gecikme varmi yok mu da bilemiyorm cok uzucu gercekten

Selam araniza hos geldim 10 yildir adetim duzenli 10 yil sonra pko olmuşum :) 2 aydir sacma sapan adetim var ne yapmam gerek
Adetin 21. Günü progesteron bakildi daha yumurtam bile olmamis. Tavsiyelerinizi dinlerim. Ayrica bebis istiyorum

Back