kadinlarda yumurtalik varisi veya varikosel

april83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
56
0
Selam, araniza yeni katildim.

dogumdan beri bir suru sikayetim vardi, erozyon, enfeksion, dogumda cok yirtik olmasi ve rahim agzinin cok dikis yuzunden acilmasi veya doktorun iyi dikememsi ( hala anlamis degilim )
herneyse, tedavi al al 1 turlu iyilesmiyodum, 3 seneye yakin cektim. sonunda asil nedeni ogrendim, yumurtalik varisi imis,
aslinda bende sasirdim. bu varikosel olarak bilinen erkek hastaligi, ve nadiren bayanlarda olabilyomus, bunu doppler ultrasyonu yapilarak ogrendiler, ultrasyon yapildiginda yatma pozisyonunda oldugun icin damarlar rahtliyo ve dokotrlarin genelde bu yuzden bunun varis oldugunu anlayamiyolar ve yanlis teshis koyarlarmis, belirtileri ayakta cok duruldugunda veya yorgun iken ozellikle gun sonunda agiri ve asagidan agirlik hissetmek, idrardan sonra kasiklarda agiri, bebek planliyorus. hamile olmadigim halde bazen cok cekiyom aigrilari,bazen uzanyom. o yuzden merak ediyorum ilerde hamile kalirsam nasil olur.hep yatmak zorundami kalirim, :2: ayni hastalikla hamile kalan arkadaslar varsa seslenirmisiniz, bu arada hamile olamayanlara dikkat, varis yumurtaliklarda problem olusturabilyomus, bir bayanin yazisini okumustumbununla alakali, cocugu olmamasinin nedeni buymus, insallah benimki o derece de degildir.lutfen seslenin

Kadınlarda varikosel ilk defa duydum cnm.
Ama senin idrarla ilgili kasık şikayetler bende de var.şimdi diyrm acaba bende de mi var teşhis edemediler.Çünkü sebepsiz infertilite bulamıyolar sebebi.2,5 yıldır uğraşıyrz.
Damar problemi vücudumda özellikle bacaklarda var belki bağlantısı vardır kalıtsal filan.Doppler ile hemen anlaşılabiliyor mu?Hsg den çıkmaz mı acaba?

merhaba cnm
kusura bakma cevabim gecikti
tatildeydik 1 aydir kk giremedim

kasiklardaki agiriyi ben sahsen varikozdan goruyorum

benim de ayaklarimda varikoz var, vucudumda da damarlarla problem var olabilir, cunku igne yaptirdigimda,hemsire bana damarim cok yuzeyde oldugunu bununda pek iyi olmadigini soylemisti, ama daha kontrol ettimedim acikcasi.

hsg bilmiyom, hic yaptirmadim, kasikdan degilde alttan doppler ultrasyonunu yaptilar, kirmizi cizikler gorunyo
hemen teshis koydilar

kolar gelsin,

gelisme olursa yaz cnm
merak ettim
gecmis olsun. i. a. yakin zamanda hamile olursun

Merhaba siz yazalıbaya olmuş bende tüp bebek yaptircak tim Tedaviye başladıktan sonra yumurtaliklarda varis olduğu ortaya çıktı şuan onun tedavisi ile uğraşıyorum, siz tedavisini oldunuz o damarların dondurulması gerekiyormuş sanırım, ayrıca da hamile kalabildinizmi, hamile kalamama mın sebebi bumu acaba diye düsünuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…