Kadınlara Sandalye Yasagı

ispanakliborek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
10.762
12.403
298
Yurt yazarı Mahalli'nin aktardığına göre Rakka'da cihatçı militanlar son bildirileriyle sandalyeye oturmayı yasakladı. Bunun sebebiyse sandalyenin Arapça'da eril kökten gelmesi.
İşte Mahalli'nin kaleminden cihatçıların son bildirisi:

"Rakka kentini ve bazı diğer bölgeleri kontrol altında tutan İrak Şam İslam Devleti (Kaide) yayınladığı son bildiri ile kendi yasaklannı açıkladı. Nusra ve diğer grupların yasaklan da bundan farklı değil.

1- Kadınlar, yanlarında yakın akrabaları olmadan tek başlarına sokaklarda dolaşmaz, makyaj kullanamaz ve provokatif olarak sallana sallama yürüyemez.

2- Türü ne olursa olsun, mağazalarda satılan malların ambalajlarında kadın resimleri kullanılamaz. Var olanlar da sökülecektir.

3- Sokaklarda eşi ile birlikte dolaşan kadınlar; onun yanında değil, arkasından gelecektir.

4- Genç kızlar ve kadınlar dar kot pantolon ve kazakla dolaşamaz, onlann yerine her taraflannı örtecek Islami kıyafetler giyeceklerdir.

5- İçki, sigara ve nargile yasaktır. Uymayanlar kırbaçlanacaklar. Tekrarlanması durumunda, baş ve orta parmaklar kesilecektir.

6- Erkek berberler kapatılacak ve erkekler saçlannı kısaltmayacaklar.

7- Vitrinlerde kadın iç çamaşırlan sergilenmeyecek ve kadınların alışveriş yaptığı yerlerde erkekler çalışmayacaktır. Benzer şekilde, kadın terzilerde erkekler bulunmayacaktır.

8- Kadın kuaförlerinin vitrinlerinde herhangi bir tanıtım levhası ve kadın fotoğraftan aşılmayacaktır.

9- Kadınlar, kadın doğum uzmanı erkek doktorlara gitmeyecektir.

10- Genç erkekler saçlanna batı türü model vermeyecek, düşük bel kot pantolon giyemeyecektir.

11- Hırsızların eli kesilecektir. Şimdi, sıkı durun:

12- Kadınlar kamuya açık yerlerde sandalyeye oturmayacaktır. Neden mi? Ben de sizin gibi bu inceliği anlamamıştım. O ruh hastalarını benden daha iyi anlayan bir arkadaşa sordum ve alın size onun cevabi: Arapçada 'sandalye' sözcüğü kadın değil, erkektir. Yani İngilizcedeki she' değil 'he'dir.

İşte, Suudilerin Suriye'de ikame etmeye çalıştığı ideolojinin sapık incelikleri... Çağdaş Suriye Cumhuriyetini, kapkaranlık Suudi Arabistan'a dönüştürmek... Peki ya, AKP neyin peşinde?.."

OdaTv.com

Kadınlara sandalye yasağı

çok mantıklı destekliyorum, doğruya doğru diceksin arkadaş, en kısa sürede bizde de olmasını dilerim, hükümet ders alsın

OhannesburgYok arkadaş ben eminim artık,şeriat ülkelerinin bu kadar geri kalmış olmalarının sebebi emperyalist batı ülkeleri filan değil,bizzat kendileri.Kadınların nereye oturacakları ya da kocasının kaç adım gerisinde yürüyecekleriyle uğraşacaklarına azcık bilime kafa yorsalar bu hallere düşmezlerdi.

Konuyu görünce merak ettim birkaç örneğe göz gezdirdim....

Arapçada kalem, kitap, ders, sınıf, iş kelimeleri de eril(müzekker)miş...

Ama sandalyeye oturmayı yasaklayınca bunlara da zorunlu sınırlama geliyor zaten... Çok akıllıca....

Midem bulandı..

Bilmiyorum ne demeli ama geleceğimize baktığımda bunlar bizde de fazla uzak değil gibi

Midem bulandı..

Bilmiyorum ne demeli ama geleceğimize baktığımda bunlar bizde de fazla uzak değil gibi

Okurken hissettiğim duygu buydu. Gerçekten midem bulandı. Ne konuşmak geliyor içimden ne yazmak çizmek artık bu konularda.

Şaşırmayayım diyorum ama her defasında da yok artıktan başka bir şey çıkmıyor ağzımdan..

Gidişata bakılırsa çok daha fazlası bekliyor bizleri ama bizler neyi bekliyoruz bilmiyorum.

BEN CUMHURİYET KADINIYIM,
Laik yaşamak varken,

Şeriat diye bağıramam.
Ekmek özgürlük eşitlik savaşında,
Erkeğimle omuz omuza vuruşmak varken,
Boynuma zincir, ayağıma prangavurdurup,
Sinemem bir köşeye.

İnkar edemem Nene hatunu, Kara Fatma'yı,
Bebeği yerine mermiyi saran o yüce anayı.
Unutamam Çanakkaleyi,
Dumlupınarı kurtuluşu,
Her karışı şehit kanlarıyla sulanan vatanı,
Satamam ne pahasına olursa olsun.

Değer görürken öpülürken elim,
Satılamam pazarlarda köle misali.
Dünya kadınlarıyla aynı safta olmak varken,
İkinci sınıf sıfatını yakıştırmambkendime.
Kadın erkek eşitliğini vermişken elime Ata'm,
Yine on adım geriden yürüyemem,

Yürümek varken ilkeler elimde,
Uğraşamam sultanla sarayla hanla.
Değişemem özgürlüğümü parayla malla.
Ak güvercinleri uçurmak varken göklerde,
Dalgalandırmak varken o ayyıldızı gönderde,
Bakamam kapkaranlık semaya.

Seçme seçilme hakkım varken elimde,
Razı gelemem haksızlıklara.
Savunmadan suçsuzluğumu,
Boynumu vurduramam canice.
Ben anayım ben kadınım.
Hayat savaşında varım yiğitçe mertçe,
Susamam son sözümü söylemedikçe.

Atamın verdiği bunca nimeti,
Tepemem elimin tersiyle.
Göğsümü açsalar bağrımı dağlasalar,
Sürükleseler taşlasalar Halide Edip gibi,
Ölüm bile hoş gelir binlerce şehit gibi.

BEN CUMHURİYET KADINIYIM !

(alıntıdır...)

Yazıyı paylaşırken sandalye kısmının abartı ve uydurma oldugunu düşündüm açıkçası. Geri kalanına yogunlaşmıştım ben. ama sanırım doğru :/ şaşkınım..

Tv de izlemiyorlar mi kendilerini
İnsanin midesi bulaniyor giyimlerinden yasam tarzlarindan herseyden
Biktim ya savasan insanlar gormekten
Bir de aydin gelismis sozum ona daha dinsiz ulkelere bakinca inan icim aciliyor
Dunya erkeklerin elinde rezil oluyor
Benim anlamadigim dini rehberimiz Kuran da hersey acik degilmi de bu ruh hastalari her saniye fetva verme curretinde bulunuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…